Fejlsikret tilstand på PlayStation®5 og PlayStation®4

Find ud af, hvordan og hvornår du skal bruge Fejlsikret tilstand, et fejlfindingsværktøj, der er udviklet til at hjælpe dig med at løse problemer med PS5™- og PS4™-konsoller.

Med Fejlsikret tilstand kan du starte din PlayStation-konsol med kun de mest grundlæggende funktioner aktiveret. Mulighederne i fejlsikret tilstand er designet til at hjælpe dig med at løse problemer med gendannelse af konsollager-databasen, ændre opløsningen på dit system eller udføre en "hård" nulstilling af systemet til fabriksindstillingerne.

Visse muligheder i fejlsikret tilstand vil medføre tab af data. Sørg for at sikkerhedskopiere data til et USB-drev eller et skylager, før du vælger disse indstillinger.

Hvordan starter jeg min PlayStation i fejlsikret tilstand?

1. Sluk for konsollen ved at holde tænd/sluk-knappen nede i tre sekunder. Strømindikatoren blinker et par gange, inden systemet slukkes.
  2. Når systemet er slukket, skal du trykke på tænd/sluk-knappen og holde den inde. Slip den, når du har hørt to bip – ét, når du begynder at trykke, og ét syv sekunder senere.
  3. Tilslut controlleren med USB-kablet, og tryk på PS-knappen på controlleren.

Hvordan kan jeg opdatere systemsoftwaren ved hjælp af fejlsikret tilstand?

Hvis din konsol har været offline i en lang periode, eller internetforbindelsen er blevet afbrudt under en systemsoftwareopdatering, skal du muligvis opdatere systemsoftwaren manuelt. En manuel opdatering kan downloades direkte til din PlayStation eller et USB-drev. Følg vejledningen nedenfor.

Jeg kan ikke starte min PlayStation i fejlsikret tilstand

Hvis du ikke kan starte konsollen i fejlsikret tilstand ved hjælp af ovenstående trin, skal du muligvis slukke den og tænde den igen eller kontrollere kablerne. I vejledningen nedenfor kan du se de trin, du kan udføre, før du anmoder om en reparation.

Hvilke muligheder er der i fejlsikret tilstand?

Vælg en mulighed herunder for at se, hvad hver funktion gør, og hvad den kan bruges til.

1. Genstart PS5
    Afslutter fejlsikret tilstand og genstarter PS5-konsollen på normal vis.
  2. Skift video-output
    Ændrer skærmopløsningen. Denne mulighed kan være nyttig til fejlfinding af problemer med sort skærm.
  3. Opdater systemsoftware
    Giver dig mulighed for at opdatere PS5-systemsoftwaren via direkte download eller USB-lagerenhed.
  4. Gendan standardindstillinger
    Gendanner PS5-konsollen til fabriksindstillingerne. Gendannelse af standardindstillinger sletter ikke de gemte data på dit systemlager.
  5. Genopbyg database
    Scanner drevet og opretter en ny database med alt indhold på systemet. Vælg denne mulighed, hvis du oplever problemer som f.eks., at spillet fryser, eller at billedhastigheden falder.
  6. Nulstil PS5
    Sletter alle brugerdata og gendanner PS5 til dens oprindelige tilstand.
  7. Nulstil PS5 (geninstaller systemsoftware)
    Sletter alle brugerdata og fjerner PS5-systemsoftwaren.
  1. Genstart system
    Afslutter fejlsikret tilstand og genstarter PS4-konsollen på normal vis.
  2. Skift opløsning
    Ændrer skærmopløsningen til 480p, når PS4-konsollen genstartes. Denne mulighed kan være nyttig til fejlfinding af problemer med sort skærm.
  3. Opdater systemsoftware
    Giver dig mulighed for at opdatere PS5-systemsoftwaren via direkte download, USB-lagerenhed eller disk.
  4. Gendan standardindstillinger
    Gendanner PS4-systemet til fabriksindstillingerne. Gendannelse af standardindstillinger sletter ikke de gemte data på harddisken.
  5. Gendan database
    Scanner drevet og opretter en ny database til alt indhold på systemet. Vælg denne mulighed, hvis du oplever problemer med fastfrysning i spil eller fald i billedhastighed.
  6. Nulstil PS4
    Sletter alle brugerdata og gendanner PS4 til dens oprindelige tilstand.
  7. Nulstil PS4 (geninstaller systemsoftware)
    Sletter alle brugerdata og fjerner PS4-systemsoftwaren.
  8. Indstil HDCP-tilstand (kun PS4 Pro)
    Hvis din PS4 Pro er sluttet til et 4K-TV, der ikke understøtter HDCP 2.2 (se brugervejledningen til dit TV), kan det muligvis ikke vise billedet, når du spiller 4K-spil eller streamer 4K-videoer. For at kunne se billedet skal du vælge denne indstilling og vælge [2. Kun HDCP 1.40] på næste skærm*.
*Dette kan begrænse videoopløsningen til 1080p. Den reducerede opløsning opstår, fordi et 4K-billede kun kan vises, hvis HDCP 2.2 understøttes af alle tilsluttede enheder, herunder skærmenheden og HDMI-kablerne samt en eventuel A/V-forstærker eller et hjemmebiografsystem, der måtte være tilsluttet.