Sådan tilslutter du en trådløs DualSense-controller

Find ud af, hvordan du oplader og parrer din trådløse DualSense™-controller med din PlayStation®5-konsol, ændrer controllerindstillinger og opdaterer enhedssoftwaren.

Sådan parrer du en trådløs DualSense-controller med PS5-konsoller

Du skal parre din controller med din konsol, før du kan bruge den.

1. Sørg for, at din PS5®-konsol er tændt.
  2. Forbind controlleren til din konsol med det medfølgende USB-kabel.
  3. Hvis din controller er slukket, skal du trykke på PS-knappen.
    Når lysstriben har blinket, lyser spillerindikatoren.
  • Bemærk, at din controller kun kan parres med én PS5-konsol ad gangen. Når du vil bruge din controller på en anden konsol, skal du parre den med den pågældende konsol.
  • Du kan benytte op til 4 controllere på samme tid. Når du trykker på PS-knappen, får hver spiller tildelt en farve.

Når du har parret en controller (controller 1) med din PS5-konsol, kan du parre en ekstra controller (controller 2) trådløst.

1. Sørg for, at controller 2's spillerindikator er slukket, før du starter parringen. Hvis spillerindikatoren er tændt, skal du holde PS-knappen nede, indtil lyset slukker.
  2. Ved hjælp af controller 1 skal du gå til startskærmen og vælge Indstillinger > Tilbehør > Generelt > Bluetooth-tilbehør.
  3. Ved hjælp af controller 2 skal du trykke på oprettelsesknappen og PS-knappen samtidig og holde dem nede. Lysstriben blinker, og controller 2 vises på skærmen.
  4. Brug controller 1 til at vælge controller 2 på skærmen. Controller 2's lysstribe blinker, og derefter lyser spillerindikatoren, når den er korrekt parret.

Sådan forbinder du en trådløs DualSense-controller med andre enheder

Du kan bruge din controller, selvom du ikke sidder ved din konsol. Få mere at vide om kompatible enheder, programmer og funktionssupport ved at gå til vejledningen nedenfor.

Sådan oplader du en trådløs DualSense-controller

Når det er tid til opladning, skal du tilslutte din trådløse DualSense-controller til din PS5-konsol ved hjælp af det medfølgende USB-kabel. Controllerens batteri kan oplades, mens din konsol er enten tændt eller i pausetilstand.

Tryk på PS-knappen for at få vist kontrolcenteret, og vælg Tilbehør for at tjekke controllerens batteriniveau.

Mens controlleren oplader, vises et animeret batteri-ikon med et lynsymbol på skærmen.

Når den trådløse DualSense-controller er fuldt opladet, holder batteri-ikonet op med at animere og viser tre søjler.

Du kan oplade controlleren, mens PS5-konsollen er i pausetilstand.

Hvis du oplever problemer, mens du forsøger at oplade din controller, skal du prøve følgende trin:

Det USB-kabel, der fulgte med din PS5-konsol, er et Type-C til Type-A USB-kabel. Den mindre ende (som sættes ind i controlleren) er Type-C, og den større, rektangulære ende er Type-A.

• Prøv at tilslutte det USB-kabel, der fulgte med din PS5-konsol, til en anden USB-A-port på PS5-konsollen.
  • Prøv at bruge et andet Type-C til Type-A USB-kabel, som er kategoriseret "oplad og synkroniser" eller "opladning og data". Kabler, der er angivet som "kun opladning", kan ikke bruges.
  • Prøv et Type-C til Type-C USB-kabel. Du kan også bruge en oplader, der overholder USB-standarden, hvis du har en.

Bemærk, at ikke alle USB-opladere kan oplade den trådløse DualSense-controller.

Sådan justerer du den trådløse DualSense-controller og lydindstillingerne

Du kan justere outputenheden, lydstyrkeniveauet og balancering af voice chat via kontrolcenteret.

• Tryk på PS-knappen for at vise kontrolcenteret, vælg Lyd, og vælg en indstilling, der skal justeres.
  • Tryk på muteknappen på din controller for at slå mikrofonen til og fra.
  • Tryk på muteknappen på din controller og hold den nede for at slå mikrofonen og højttalerne fra. Når knapperne lyser orange, er mikrofonen slået fra, og lyden til alle højttalere er slået fra. Tryk på knappen igen for at vende tilbage til den oprindelige tilstand.

For generelle controllerindstillinger:

1. Gå til Indstillinger > Tilbehør.
  2. Vælg Controller (Generelt).

Sådan opdaterer du enhedssoftwaren til trådløse DualSense-controllere

Opdateringer til din trådløse DualSense-controller tilføjes, når du opdaterer systemsoftwaren på din PS5-konsol. Par din controller, og følg instruktionerne på skærmen for at opdatere.

Sådan starter du en opdatering manuelt:

1. Gå til Indstillinger > Tilbehør > Controller (Generelt).
  2. Vælg Software til trådløs DualSense-controllerenhed.

Du kan også bruge en PC til at opdatere softwaren til din DualSense-controller. Se guiden nedenfor for at få flere oplysninger.

Har du problemer med din trådløse DualSense-controller?

Hvis du har fulgt instruktionerne ovenfor, og din controller stadig ikke er tilsluttet, kan du prøve at nulstille den.

Hvis du stadig har problemer efter nulstilling, skal du besøge diagnosticeringsværktøjet PlayStation-værkstedet.

Har du brug for hjælp?

Få hjælp og support til dine PlayStation-produkter.