Sådan indstiller du forældrekontrol og forbrugsgrænser på PlayStation®4

Sådan indstiller du forældrekontrol og forbrugsgrænser på PlayStation®4

Lær, hvordan du indstiller forældrekontrol og begrænser dit barns brug af apps og funktioner på dit PS4™-system.

Hvordan fungerer forældrekontrol til PS4?

Forældrekontrol og forbrugsgrænser fungerer sideløbende med familieadministration og kontrol af spilletid for at hjælpe dig med at styre dit barns aktivitet på PS4 og PlayStation™Network (PSN).

For at kunne indstille forældrekontrollen skal du have din egen konto til PlayStation Network og en konto til hvert barn. Hvis du konfigurerer børnekonti, bliver du automatisk familieadministrator. Hvis en anden konfigurerer børnekonti, kan de udpege dig som "værge" for at gøre det muligt for dig at indstille forældrekontrol og forbrugsgrænser.

Når du indstiller forældrekontrol, skal du huske at justere systemindstillingerne, så de forhindrer børnene i at ændre forældrekontrollen.

Sådan konfigurerer du forældrekontrol til PS4

Du kan indstille forældrekontrol fra en webbrowser eller på dit PlayStation 4-system:

Webbrowser

1. Log på Kontohåndtering > Familieadministration.

2. Vælg den børnekonto, du vil angive begrænsninger for, og vælg Rediger for at justere hver funktion.

1. Gå til Indstillinger > Forældrekontrol/Familieadministration > Familieadministration på dit PS4-system. Du skal muligvis indtaste din adgangskode igen.

2. Vælg den børnekonto, du vil angive begrænsninger for, og vælg en funktion, der skal justeres.

Hvad er forældrekontrol på PlayStation 4?

Forældrekontrol på PS4 giver dig mulighed for at begrænse en børnekontos adgang til netværksfunktioner, applikationer og enheder:

• Indstil begrænsninger på spilletid
    Administration af spilletider giver familieadministratorer (og voksne familiemedlemmer, der er angivet som værger) mulighed for at sætte grænser for, hvornår og hvor længe hvert barn har adgang til PS4-systemer.

• Indstil månedlige forbrugsgrænser på PS4
    Hvis du angiver en forbrugsgrænse for en barnekonto, lader vi barnet bruge op til dette beløb hver måned i PlayStation Store. Pengene tages fra familieadministratorens wallet.

Bemærk, at hvis du er "værge", men ikke familieadministrator, skal du fortælle familieadministratoren, hvad du foretager dig. Hvis du er familieadministrator, skal du være opmærksom på, at den, du udpeger som værge, kan ændre de forbrugsgrænser, du har oprettet.

• Begræns kommunikation og brugergenereret indhold på PS4
    Du kan forhindre børnekonti i at kommunikere med andre spillere via chat, beskeder og spilinvitationer. Denne indstilling begrænser visning af indhold, der er oprettet af andre spillere på PS4. Du kan blokere videoer, billeder og tekst, der er oprettet af andre brugere.

Bemærk: Børnekonti kan anmode om en undtagelse for at bruge kommunikationsfunktioner i et bestemt spil.

• Angiv aldersgrænser for spil, Blu-ray™ og DVD på PS4
    Spil og videoer er vurderet efter aldersniveau for at hjælpe forældre med at finde ud af, om indholdet passer til deres barn. Få mere at vide om aldersvurdering, før du justerer denne indstilling.

• Begræns brug af internetbrowser

• Begræns brug af PlayStation®VR: PlayStation®VR må ikke bruges af børn under 12 år.

Sådan gør du en undtagelse for et spil

Hvis Kommunikation og brugergenereret indhold er indstillet til Ikke tilladt , kan en børnekonto anmode om en undtagelse for at bruge kommunikationsfunktioner i et bestemt spil. Familieadministratoren eller værgen modtager en e-mail med denne anmodning og kan vælge at gøre en undtagelse for et bestemt spil uden at ændre indstillingerne for forældrekontrol.

Webbrowser:

1. Log ind på Kontohåndtering

2. Gå til Familieadministration > Tilladte spil for at godkende anmodningen. Du kan når som helst afvise et tilladt spil ved at vælge Tillad ikke.

Når en spiltitel er blevet godkendt af en familieadministrator, kan børnekontoen bruge de kommunikationsfunktioner, der findes i spillet (disse kan omfatte meddelelser, chat, visning af skærmbilleder og videoer). Kommunikationsfunktionerne varierer afhængigt af spillet. PlayStation Network-funktioner forbliver blokeret.

Abonner på Webfilter på PS4

Trend Micro Kids Safety er en internetfiltreringstjeneste, der forhindrer dit barn i at se upassende eller skadeligt materiale, mens de bruger internetbrowseren.* Du kan også købe Trend Micro Web Security for at undgå phishing- og svindelwebsteder.

Sådan tilmelder du dig:

1. Gå til PlayStation Store på dit PS4-system, og søg efter "Trend Micro".

2. Vælg det abonnement, du vil tilmelde dig, og fortsæt til betaling.

3. Hvis du vil have både børnesikkerhed og websikkerhed, kan du tilmelde dig et samlet abonnement* ved at vælge "Trend Micro til PlayStation 4".

Sådan aktiveres det:

1. Gå til Indstillinger > Forældrekontrol/Familieadministration > PS4-systembegrænsninger > Webfilter > Indstillinger for Trend Micro for PlayStation 4 på dit PS4-system.

2. Indtast adgangskoden til systembegrænsninger. Hvis du endnu ikke har indstillet denne, er standardindstillingen 0000.

3. Sæt flueben ved det filter, du vil aktivere. Webfiltrering er nu aktivt.

* Bemærk, at dette er et løbende abonnement med periodisk fakturering. Gå til Sådan annullerer du et PlayStation Store-abonnement for at få flere oplysninger.