Indstil forældrekontrol på PS4-konsoller

Sådan indstiller du forældrekontrol for PS4-konsoller

Lær, hvordan du indstiller forældrekontrol og begrænser dit barns brug af spil, apps og funktioner på din PlayStation®4-konsol.

Hvad er forældrekontrol på PS4-konsoller?

Forældrekontrol og forbrugsgrænser fungerer sideløbende med familieadministration og kontrol af spilletid for at hjælpe dig med at styre dit barns aktivitet på PS4-konsoller og PlayStation™Network (PSN).

• Indstil begrænsninger på spilletid
    Administration af spilletid giver familieadministratorer (og voksne familiemedlemmer, der er angivet som værger) mulighed for at sætte grænser for, hvornår og hvor længe hvert barn har adgang til PS4- og PS5-konsoller.

• Indstil månedlige forbrugsgrænser
    Hvis du angiver en forbrugsgrænse for en børnekonto, lader vi barnet bruge op til dette beløb hver måned i PlayStation Store. Pengene tages fra familieadministratorens wallet.

Bemærk, at hvis du er "værge", men ikke familieadministrator, skal du fortælle familieadministratoren, hvis du ændre forældrekontrol. Hvis du er familieadministrator, skal du være opmærksom på, at den, du udpeger som værge, kan ændre de forbrugsgrænser, du har oprettet.

• Begræns kommunikation og brugergenereret indhold
    Du kan forhindre børnekonti i at kommunikere med andre spillere via chat, meddelelser og spilinvitationer. Denne indstilling begrænser visning af indhold, som er oprettet af andre spillere. Du kan blokere videoer, billeder og tekst, der er oprettet af andre brugere.

Bemærk, at børnekonti kan anmode om en undtagelse for at bruge kommunikationsfunktioner i et bestemt spil.

• Indstil niveauer for aldersvurdering for spil, Blu-ray™ og DVD
    Spil og videoer er vurderet efter aldersniveau for at hjælpe forældre med at finde ud af, om indholdet passer til deres barn. Få mere at vide om aldersvurdering, før du justerer denne indstilling.

• Begræns brug af internetbrowser

• Begræns brug af PlayStation® VR
    PlayStation® VR er ikke beregnet til brug af børn under 12 år.

• Aldersfiltrering til onlineindhold
    Du kan begrænse adgangen til onlinespilfunktioner og PlayStation™Store-indhold baseret på dit barns alder*.
* Dette gælder kun for visse lande eller områder.

Du skal have din egen konto til PlayStation Network og en konto til hvert barn for at kunne indstille forældrekontrol. Hvis du konfigurerer børnekonti, bliver du automatisk familieadministrator. Hvis en anden konfigurerer børnekonti, kan de udpege dig som "værge" for at gøre det muligt for dig at indstille forældrekontrol og forbrugsgrænser.

Når du indstiller forældrekontrol, skal du huske at justere systemindstillingerne, så de forhindrer børnene i at ændre forældrekontrollen.

Sådan indstiller du forældrekontrol på PS4-konsoller

Webbrowser: Indstil forældrekontrol

1. Log på Kontohåndtering > Familieadministration.

2. Vælg den barnekonto, du vil angive begrænsninger for, og vælg Rediger for at justere hver funktion.

1. Gå til Indstillinger > Forældrekontrol/Familieadministration > Familieadministration på din PS4-konsol. Du skal muligvis indtaste din adgangskode igen.

2. Vælg den børnekonto, du vil angive begrænsninger for, og vælg en funktion, der skal justeres.

Sådan indstiller du en månedlig forbrugsgrænse på PS4-konsoller

Webbrowser: Indstil en forbrugsgrænse

1. Log på Kontohåndtering > Familieadministration
  2. Vælg den barnekonto, du vil angive begrænsninger for, og vælg Rediger for at justere Månedlig forbrugsgrænse
  1. Gå til Indstillinger > Forældrekontrol/Familieadministration > Familieadministration
  2. Du skal muligvis indtaste din adgangskode igen.
  3. Vælg den barnekonto, som du vil indstille restriktioner for, og vælg derefter Applikationer/enheder/netværksfunktioner > Månedlig forbrugsgrænse.

Sådan laver du en undtagelse for kommunikationsfunktioner i spil

Som familieadministrator, forældre eller værge kan du gøre en undtagelse og tillade brugen af kommunikationsfunktioner i spillet for et specifikt spil, selv hvis Kommunikation og brugergenereret indhold er indstillet til Ikke tilladt. Hvis dit barn prøver at bruge kommunikationsfunktionerne i spillet under et spil, vises en skærm. Herfra kan dit barn sende en anmodning, så du kan gøre en undtagelse for spillet.

Du modtager dit barns anmodning i en e-mail. Som familieadministrator eller udpeget forælder eller værge kan du besøge det websted, der er angivet i e-mailen, og logge på din konto. Vælg dit barn på listen over familiemedlemmer, og vælg derefter Tilladte spil for at få vist deres anmodning. Du kan også se dit barns anmodning fra nedenstående websted.

Sådan abonnerer du på Webfilter på PS4-konsoller

Trend Micro Kids Safety er en internetfiltreringstjeneste, der forhindrer dit barn i at se upassende eller skadeligt materiale, mens de bruger internetbrowseren.* Du kan også købe Trend Micro Web Security for at undgå phishing- og svindelwebsteder.

Sådan tilmelder du dig:

1. Gå til PlayStation Store på din PS4-konsol, og søg efter "Trend Micro".

2. Vælg det abonnement, du vil tilmelde dig, og fortsæt til betaling.

3. Hvis du vil have både børnesikkerhed og websikkerhed, kan du tilmelde dig et samlet abonnement* ved at vælge "Trend Micro til PlayStation 4".

Sådan aktiverer du det:

1. Gå til Indstillinger > Forældrekontrol/Familieadministration > PS4-systembegrænsninger > Webfilter > Indstillinger for Trend Micro for PlayStation 4 på din PS4-konsol.

2. Indtast adgangskoden til systembegrænsninger. Hvis du endnu ikke har indstillet denne, er standardindstillingen 0000.

3. Sæt flueben ved det filter, du vil aktivere. Webfiltrering er nu aktivt.

* Bemærk, at dette er et løbende abonnement med periodisk fakturering. Gå til Sådan annullerer du et PlayStation Store-abonnement for at få flere oplysninger.