Konfigurera Spotify på PlayStation®

Ta reda på vilka PlayStation-konsoler som är kompatibla med Spotify, hur du konfigurerar Spotify på konsolen och hur du tar bort kopplingen till ditt Spotify-konto från PlayStation™Network.

Efter den 31 mars 2020 går det inte längre att köpa eller förnya abonnemang på PlayStation Music (Spotify) via PlayStation Store. Om du vill fortsätta använda Spotify Premium på PlayStation måste du prenumerera på tjänsten igen direkt via Spotify och koppla ditt konto enligt stegen nedan.

Hämta Spotify-appen och koppla samman kontona

PS5: hämta Spotify

1. Välj Alla appar från ditt hem för media.
  2. Välj Spotify > Ladda ned
  3. Välj Registrera dig eller Logga in och skriv in dina uppgifter.
  4. Välj Länka konton.
  1. Gå till PlayStation Store och sök efter Spotify för att hitta och hämta appen.
  2. Välj Registrera dig eller Logga in och skriv in dina uppgifter.
  3. Välj Länka konton.

Vilka PlayStation-konsoler är kompatibla med Spotify?

PlayStation®5

PlayStation®4

PlayStation®3

Kan jag lyssna på Spotify medan jag spelar spel på PlayStation?

Du kan lyssna på musik när du spelar kompatibla PS5- och PS4-spel. Funktionen är inte tillgänglig för PS3.

PS5: lyssna på Spotify

1. Medan du är i spelet trycker du på PS-knappen och går till kontrollcentret där du väljer Musik
  2. Välj en låt eller poddsändning du vill lyssna på. Det du valt börjar spelas upp automatiskt. Låten som spelas upp visas som ett kort i kontrollcentret
  3. Tryck på PS-knappen så återgår du till spelet du spelade.

(Finns inte för PlayStation Now eller fjärrspel)

1. Håll ned PS-knappen på handkontrollen och öppna snabbmenyn.
  2. Välj Musik > Spotify
  3. Därifrån kan du hoppa över låtar, spela upp/pausa eller ställa in volymen.

I vilka länder finns Spotify på PlayStation?

En fullständig lista över länder som tjänsten kan användas i finns på sidan med PlayStation Spotify-länder. Vilka artister och låtar som är tillgängliga beror på var du befinner dig.

Hur tar jag bort kopplingen mellan Spotify och PlayStation Network?

Öppna appen Spotify och välj ditt konto längst uppe till höger på skärmen. Välj Logga ut. Kopplingen mellan ditt Spotify-konto tas nu bort från PlayStation Network.