PlayStation®VR-support

PlayStation®VR

PlayStation-support

Vad kan vi hjälpa dig med?

Välj en kategori nedan:

Tillbaka till kategorier
PS VR-konfiguration
Tillbaka

PS VR-konfiguration

Kom igång

Använd beskrivningarna nedan till att välja din PS VR-modell för att hitta relevanta konfigurationssteg.

Konfigurera CUH-ZVR1
  • Skjutbart lock på processorenheten.
  • Serienummer på baksidan av processorenheten som börjar med P01/P02.
  • Strömknapp på den inbyggda fjärrkontrollen.
Konfigurera CUH-ZVR2
  • Fast processorenhet.
  • Serienummer på baksidan av processorenheten som börjar med P03.
  • Strömknapp på undersidan av headsetets visir.

Du kan ha på dig VR-headsetet över glasögonen, men var försiktig när du justerar visiret. Om glasögonen vidrör linsen kan glasögonen eller VR-headsetets lins skadas. Tryck inte in eller dra ut visiret för långt.

Om PS VR-spelmiljön blir oskarp eller suddig när du bär glasögon kan du testa med att ta av dig glasögonen och justera visirets position på nytt innan du börjar spela. Testa att spela med och utan glasögon för att se vad som fungerar bäst för dig.

Få ut mesta möjliga av PS VR

Använd bara PS VR inne i spelområdet. Du kan interagera mer direkt med spelen eftersom kameran fångar upp VR-headsetet position, vinkel och rörelser.

Bredd och djup på spelområdet. Höjden på spelområdet beror på hur stort område som registreras av kameran.

PS VR-sikteshandkontrollen är en Bluetooth®-enhet. Du måste para ihop handkontrollen när du använder den för första gången och om du ska använda den på en annan PS4™-konsol.

När PS4-systemet är på ansluter du handkontrollen med en mikro-USB-kabel* och trycker sedan på PS-knappen. Handkontrollen paras ihop med systemet och aktiveras. När du har parkopplat handkontrollen kan du koppla bort mikro-USB-kabeln och använda handkontrollen trådlöst.

* PS VR-sikteshandkontrollen levereras inte med mikro-USB. Använd mikro-USB-kabeln till den trådlösa DualShock 4-handkontrollen.

Tillbaka till kategorier
Felsökning av PS VR-headset
Tillbaka

Felsökning av PS VR-headset

Vanliga problem

1. Koppla ur PS Camera och anslut den på nytt. Tryck länge på PS-knappen och gå till Ljud/enheter. Om PS Camera identifieras visas alternativet Stäng av mikrofonljud för PlayStation Camera på menyn.
  2. Om det inte går att identifiera PS Camera stänger du av PS4-konsolen och sätter på den igen, utan att koppla ifrån PS Camera.
  3. Om du har möjlighet kan du testa med att konfigurera PS Camera på en annan PS4-konsol.

Om problemet kvarstår när du har testat stegen ovan måste PS Camera repareras.

1. Rengör objektiven på PS Camera med en ren, torr mikrofiberduk. Använd inte vatten eller någon annan rengöringsvätska.
  2. Kontrollera om objektiven är spruckna eller skadade.
  3. PS Camera har två objektiv – kontrollera att inget av dem är övertäckt.
  4. Testa med att flytta dig närmare kameran. Bäst resultat får du vid ett avstånd på cirka två meter.
  5. Flytta inte på PS Camera när du har konfigurerat den.
  6. Se till att placera PS Camera på ett stadigt underlag. Om kameran rör sig när du spelar är det inte säkert att spårningen fungerar.

Om problemet kvarstår när du har testat stegen ovan måste PS Camera repareras.

Felsöka problem med inmatningsfördröjning, parkoppling och blinkande lampor med PS VR-sikteshandkontroller.

PlayStation-reparationer

Få hjälp med och support för dina PlayStation-produkter.

Tillbaka till kategorier

Handböcker och garanti

Handböcker

Hitta manualen för din konsol eller enhet.

Hitta garantiinformation för dina konsoler och enheter.