Konfigurera Spotify på PlayStation®-konsoler

Läs om hur du konfigurerar YouTube på PlayStation®5- och PlayStation®4-konsoler så att du kan titta på videor och dela innehåll med dina vänner och följare.

Ladda ned YouTube-appen på PS5™-konsoler

• Gå till Hem för spel och välj Media, Alla appar och sedan YouTube.
    Om du inte har installerat appen väljer du Ladda ned.

1. Gå till PlayStation™Store och sök efter ”YouTube”. Välj Ladda ned

2. Gå till Tv och videooch välj ikonen YouTube bland dina installerade appar.

Logga in på YouTube på PlayStation-konsoler

1. Öppna YouTube-appen och välj Logga in

2. Logga in med ditt Google-konto när en uppmaning om att göra det visas. Om du har flera Google-konton väljer du det du använder för YouTube.

3. När du har loggat in visas eventuellt en lista med Google-identiteter som är associerade med ditt konto visas. Välj det konto som är länkat till din YouTube-kanal.

• Öppna YouTube-appen, välj ditt konto och välj sedan Logga ut.

Strömma spelförlopp till YouTube

Du kan sända och dela när du spelar från PS5- och PS4-konsoler till YouTube och andra strömningstjänster.

PS VR: titta på 360°-YouTube-videor

Se till att appen är uppdaterad. Markera YouTube-appen, tryck på OPTIONS och välj Sök efter uppdateringar.

Starta YouTube-appen och välj en 360°-video att titta på. Om ditt PS VR-headset är anslutet och på visas vanligen en uppmaning om att välja läge:

Normalt: titta på normala videor i filmläget.

VR: titta på 360°-videor.

När du tittar på 360°-videor kan du använda vänster och höger styrspak på den anslutna handkontrollen till att panorera i videon. Om du vill bläddra bland alla tillgängliga 360°-videor går du till youtube.com.

Titta på YouTube-videor i 4K-upplösning

Om du vill titta på YouTube-videor i 4K-upplösning måste du ha följande:

• en PS5- eller PlayStation®4 Pro-konsol som är konfigurerad för 4K-bildkvalitet

• en Ultra HD- eller 4K-visningsenhet

• En stabil internetanslutning på minst 25 Mbit/s.

När du väljer en 4K-video strömmas automatiskt innehållet med 4K-upplösning. Om du vill vara säker på att du strömmar i 4K går du till Inställningar > Visa videoinformation > Aktiverad i YouTube-appen.

En 4K-video har normalt en upplösning på 3 840 x 2 160, så om du ser dessa värden strömmar du i 4K-kvalitet. Bildkvaliteten beror också på vilken video du strömmar.