Så här konfigurerar du YouTube på PlayStation®

Läs om hur du konfigurerar YouTube på PlayStation®5-konsoler och PlayStation®4-konsoler.

Så här laddar du ned YouTube-appen

PS5™-konsoler: ladda ned YouTube-appen

1. Gå till Hem för spel och välj Media, Alla appar och sedan YouTube.
  2. Om du inte har installerat appen väljer du Ladda ned.
  1. Gå till PlayStation™Store och sök efter ”YouTube”. Välj Ladda ned

2. Gå till TV & video och välj ikonen YouTube bland dina installerade appar.

Så här loggar du in på YouTube

1. Öppna YouTube-appen och välj Logga in
  2. Logga in med ditt Google-konto när en uppmaning om att göra det visas.
    Om du har flera Google-konton ser du till att du väljer det du använder för YouTube.
  1. Öppna YouTube-appen och välj din profil.

2. Välj Logga ut.

3. Välj Ta bort länk till konto.

Så här tar du bort länken till ditt YouTube-konto

1. Gå till Inställningar > Användare och konton > Länka till andra tjänster.
  2. Välj YouTube och Ta bort länk till konto.
  1. Gå till Inställningar > Kontohantering > Länka till andra tjänster.

2. Välj YouTube och Ta bort länk till konto.

Så här strömmar du spel till YouTube

Du kan sända och dela spelförlopp från PS5- och PS4-konsoler till YouTube och andra strömningstjänster.

Titta på 360°-videor från YouTube på PS VR

Se till att appen är uppdaterad. Markera YouTube-appen, tryck på OPTIONS och välj Sök efter uppdateringar.

Starta YouTube-appen och välj en 360°-video att titta på. Om ditt PS VR-headset är anslutet och på visas vanligen en uppmaning om att välja läge:

Normalt: titta på normala videor i filmläget.

VR: titta på 360°-videor.

När du tittar på 360°-videor kan du använda vänster och höger styrspak på den anslutna handkontrollen till att panorera i videon. Om du vill bläddra bland alla tillgängliga 360°-videor går du till youtube.com.

Så här tittar du på YouTube-videor i 4K-upplösning

Om du vill titta på YouTube-videor i 4K-upplösning måste du ha följande:

• en PS5- eller PlayStation®4 Pro-konsol som är konfigurerad för 4K-bildkvalitet

• en Ultra HD- eller 4K-visningsenhet

• En stabil internetanslutning på minst 25 Mbit/s.

När du väljer en 4K-video strömmas automatiskt innehållet med 4K-upplösning. Om du vill vara säker på att du strömmar i 4K går du till Inställningar > Visa videoinformation > Aktiverad i YouTube-appen.

En 4K-video har normalt en upplösning på 3 840 x 2 160, så om du ser dessa värden strömmar du i 4K-kvalitet. Bildkvaliteten beror också på vilken video du strömmar.