Spela i turneringar på PSN

Så här spelar du i turneringar på PSN

Ta reda på hur du tävlar i turneringar via PlayStation™Network (PSN) på din PlayStation®5-konsol eller PlayStation®4-konsol.

I vissa spel kan du tävla i turneringar för att se din rankning. Du måste först registrera dig för en kommande turnering och sedan ansluta före starttiden på dagen för turneringen.

Observera att ett PlayStation Plus-medlemskap krävs för att få åtkomst till den här funktionen.

Så här registrerar du dig för en turnering på PS5-konsoler

1. Välj ett kort där det står Turnering och Registrera dig nu i spelets hubb eller kontrollcentret.
    Du ser information om turneringen, till exempel starttid, datum och eventuella belöningar du kan få. Välj Visa all information för att se beräknad speltid, antal spelare och turneringsformat.
  2. Välj Registrera.
    Turneringsreglerna visas. Läs igenom dem noggrant.
  3. Välj Acceptera.
    Registreringen är slutförd. Du ser information om turneringen, till exempel när den startar och vilka belöningar du kan få. När turneringen startar visas den motståndare du ska möta och knappen Anslut nu på den här skärmen.
  • Om du vill se turneringsreglerna igen eller avbryta efter att du har slutfört registreringen väljer du turneringskortet i kontrollcentret och sedan ... Mer. Du kan också bjuda in dina vänner eller andra spelare till turneringen.
  • Du får meddelanden om att turneringen börjar snart eller om turneringen avbryts. Aktivera popupaviseringar så att du inte missar något.
  1. Välj Händelser på funktionsskärmen.
  2. Välj Turneringar och välj sedan den turnering du vill delta i.
  3. Välj Registrera på informationsskärmen för turneringen.
  4. För en lagturnering väljer du ett lag som du vill registrera och sedan väljer du vilka som ska vara med i laget.
  • När du går med i en turnering för första gången måste du ange din kontoinformation till turneringsplattformens leverantör. Om du inte har ett konto kan du skapa ett genom att gå in på plattformsleverantörens webbplats.

Så här ansluter du till en turnering på PS5-konsoler

En lista över kommande turneringar finns på  PlayStation Competition Center.

1. Du får en avisering när turneringen börjar och när din match börjar.
  2. När popupfönstret visas trycker du på PS-knappen och väljer Anslut nu för att ansluta till matchen.
  • Om du inte ansluter vid starttiden vinner din motståndare som standard.
  • Du kan också ansluta till matchen från turneringskortet i kontrollcentret.
  • Om du vinner matchen kan du gå vidare till nästa. Du får ett meddelande när du tilldelats en matchmotståndare. Välj Anslut nu varje gång du ska ansluta till en ny match.
  • Om du väljer Visa turneringsgrupp på turneringskortet ser du en lista över matcher och ditt resultat.
  • Du får en avisering när din match är avslutad. När popupfönstret visas trycker du på PS-knappen och väljer Visa detaljer för att ta se din rankning och vem som vann. Du kan se resultatet från turneringskortet i kontrollcentret.

Du får en avisering när incheckningsperioden börjar. Du måste checka in för turneringar som inte är lagturneringar. En av lagets deltagare måste checka in för lagturneringar. När incheckningsperioden är slut kan du inte ansluta till turneringen.

1. Välj Checka in på informationsskärmen för turneringen.
    När din motståndare har tilldelats visas Turneringsmatcher i Dina händelser
  2. Välj en turneringsmatch och välj Anslut nu.
    Du kan se hur du startar matchen på informationsskärmen för matchen. Starta matchen genom att följa instruktionerna.
  • Om du vill rapportera resultaten efter att matchen är slut väljer du Rapportera resultat på informationsskärmen för matchen och följer sedan instruktionerna på skärmen.

Vanliga frågor

Vad händer om en spelare avslutar matchen eller kopplar från?
Om en spelare lämnar en turneringsmatch vinner den spelare som stannar kvar i spelet.

Vad händer om en spelare missar turneringsmatchen?
Om en spelare missar en turneringsmatch förlorar den spelaren automatiskt.

Vad händer om det blir oavgjort?
Vinnaren utses genom slantsingling.