Konfigurera 2-stegsverifiering för PlayStation Network

Läs om hur du konfigurerar och avaktiverar 2-stegsverifiering och var reservkoderna för 2-stegsverifiering finns för PlayStation®5- och PlayStation®4-konsoler.

Konfigurera 2-stegsverifiering online och anteckna reservkoder

När du konfigurerar 2-stegsverifiering får du verifieringskoder via sms eller en autentiseringsapp.

1. Logga in på Kontohantering och välj Säkerhet.
  2. Välj Redigera intill 2-stegsverifieringsstatus.
  3. Välj en verifieringsmetodAutentiseringsapp eller Sms.
  4. Ange ditt mobilnummer eller skanna QR-koden med hjälp av autentiseringsappen.
    Om QR-koden inte fungerar kopierar du den alfanumeriska koden i appen och klistrar in koden.
  5. Ange den verifieringskod du fick via sms eller i appen och välj Aktivera.
  6. Skriv upp dina reservkoder
  1. Gå till Inställningar > Användare och konton > Säkerhet > 2-stegsverifiering

2. Välj en verifieringsmetod: Autentiseringsapp eller Sms.

3. Ange ditt mobilnummer eller skanna QR-koden med hjälp av autentiseringsappen.
    Om det inte går att skanna QR-koden anger du den alfanumeriska koden i appen.

4. Ange den verifieringskod du fick via sms eller i appen och välj Aktivera.

5. Anteckna dina reservkoder.
  1. Gå till Inställningar > Kontohantering > Kontoinformation > Säkerhet > 2-stegsverifiering.

2. Välj en verifieringsmetod: Autentiseringsapp eller Sms.

3. Ange ditt mobilnummer eller skanna QR-koden med hjälp av autentiseringsappen.
    Om det inte går att skanna QR-koden anger du den alfanumeriska koden i appen.

4. Ange den verifieringskod du fick via sms eller i appen och välj Aktivera.

5. Anteckna dina reservkoder.

Du kan också växla till autentisering med inloggningsnyckel för en snabb och säker inloggning.

Vilken verifieringsmetod kan jag använda?

• Du kan använda en autentiseringsapp till att identifiera dig på ett säkert sätt.
  • Ladda ned en autentiseringsapp (t.ex. Authy, Google Authenticator eller Microsoft Authenticator) till din telefon eller surfplatta för enkel åtkomst.
  • När du har slutfört konfigurationen kan du få och ange en verifieringskod när du behöver använda 2-stegsverifiering.
  • Ange ett mobilnummer eller välj ett befintligt under konfigurationen.
  • När du har slutfört konfigurationen kan du få en verifieringskod via sms som du anger när du behöver använda 2-stegsverifiering.

Du kan ändra metod för 2-stegsverifiering när du vill. Om du vill välja en annan verifieringsmetod avaktiverar du din aktuella 2-stegsverifieringsmetod och aktiverar 2-stegsverifiering igen.

Så använder du 2-stegsverifiering på PSN

1. Ange ditt kontolösenord och inloggnings-ID (e-postadress).

2. Ange verifieringskoden från autentiseringsappen eller det sms som skickades till ditt registrerade mobilnummer*.

*Verifieringskoden är giltig i 10 minuter efter inloggningsförsöket. Om koden har upphört att gälla väljer du Skicka koden igen på inloggningsskärmen så skickas en ny.

• När du loggar in för första gången efter att ha aktiverat 2-stegsverifiering.

• När du loggar in efter att ha loggat ut manuellt från PlayStation Network.

• När du återställer kontolösenordet.

• När du ändrar ditt inloggnings-ID (din e-postadress) eller online-ID.

Kontrollera dina reservkoder för 2-stegsverifiering

Om du inte längre har tillgång till ditt mobiltelefonnummer för 2-stegsverifiering kan du få åtkomst till ditt konto om du har sparat dina reservkoder.

1. Logga in på Kontohantering och välj Säkerhet.

2. Välj Reservkoder. Anteckna dem och förvara dem på en säker plats.

• Om du inte kan logga in på ditt konto kan du inte kontrollera dina reservkoder online.
  • Om du inte har antecknat koderna måste du verifiera din identitet för att kunna återställa ditt konto.

Avaktivera 2-stegsverifiering online

1. Logga in på Kontohantering på en ansluten enhet och välj Säkerhet.
  2. Välj Redigera > Avaktivera intill 2-stegsverifieringsstatus.
  1. Gå till Inställningar > Användare och konton > Säkerhet.
  2. Välj 2-stegsverifiering och ange Status till Inaktiverad.
  1. Gå till Inställningar > Kontohantering > Kontoinformation > Säkerhet.

2. Välj 2-stegsverifiering och ange Status till Inaktiv.

Om du inte har åtkomst till ditt konto och inte kan avaktivera 2-stegsverifiering kan du återställa ditt konto med hjälp av guiden nedan.

Har du problem med 2-stegsverifiering?

Om du har problem med att logga in med 2-stegsverifiering läser du guiden nedan.