Konfigurera 2-stegsverifiering på PSN

Konfigurera 2-stegsverifiering på PlayStation™Network

Läs om hur du konfigurerar och avaktiverar 2-stegsverifiering och var reservkoderna för 2-stegsverifiering finns.

Vad är 2-stegsverifiering?

När du loggar in på PlayStation™Network (PSN) på en PlayStation®5- eller PlayStation®4-konsol via 2-stegsverifiering ombeds du utföra följande steg:

1. Ange ditt kontolösenord och inloggnings-ID (e-postadress).

2. Ange verifieringskoden från autentiseringsappen eller det sms som skickades till ditt registrerade mobilnummer*.

*Verifieringskoden är giltig i 10 minuter efter inloggningsförsöket. Om koden har upphört att gälla väljer du Skicka kod igen på inloggningsskärmen så skickas en ny.

När används 2-stegsverifiering

Konton fortsätter normalt sett att vara inloggade, men det skickas en verifieringskod till dig när:

• du loggar in för första gången efter att 2SV har aktiverats

• du loggar ut manuellt från PlayStation Network och vill logga in igen

• du återställer kontolösenordet

• du ändrar inloggnings-ID (e-postadress) eller online-ID

Har du problem med 2-stegsverifiering?

Om du har problem med att logga in med 2-stegsverifiering kan du läsa i guiden nedan.

Konfigurera 2-stegsverifiering

Välj en enhet nedan och konfigurera 2-stegsverifiering.

Webbläsare: konfigurera 2-stegsverifiering

1. Gå till Kontohantering på en ansluten enhet och välj fliken Säkerhet.
  2. Välj Redigera bredvid 2-stegsverifiering och sedan Aktivera > Fortsätt.
  3. Välj hur du vill få verifieringskoden: Autentiseringsapp eller sms:

Autentiseringsapp
    Öppna en autentiseringsapp på din mobila enhet och skanna QR-koden. Om QR-koden inte fungerar kopierar du och klistrar in den alfanumeriska koden. En verifieringskod visas i appen.

Sms
    Ange ett mobilnummer eller välj ett befintligt nummer. En verifieringskod skickas till dig.

4. Ange verifieringskoden.
  5. Skriv upp dina reservkoder.
  1. Gå till Inställningar > Användare och konton > Säkerhet > 2-stegsverifiering
  2. Slå på 2SV genom att välja  Aktivera
  3. Välj hur du vill få verifieringskoden: Autentiseringsapp eller sms:

Autentiseringsapp
    Öppna en autentiseringsapp på din mobila enhet och skanna QR-koden. Om QR-koden inte fungerar kopierar du och klistrar in den alfanumeriska koden. En verifieringskod visas i appen.

Sms
    Ange ett mobilnummer eller välj ett befintligt nummer. En verifieringskod skickas till dig.

4. Ange verifieringskoden.
  5. Skriv upp dina reservkoder.
  1. Gå till Inställningar > Kontohantering > Kontoinformation > Säkerhet > 2-stegsverifiering
  2. Slå på 2SV genom att välja  Aktivera .
  3. Välj hur du vill få verifieringskoden: Autentiseringsapp eller sms:

Autentiseringsapp
    Öppna en autentiseringsapp på din mobila enhet och skanna QR-koden. Om QR-koden inte fungerar kopierar du och klistrar in den alfanumeriska koden. En verifieringskod visas i appen.

Sms
    Ange ett mobilnummer eller välj ett befintligt nummer. En verifieringskod skickas till dig.

4. Ange verifieringskoden.
  5. Skriv upp dina reservkoder.

Avaktivera 2-stegsverifiering

Välj en enhet nedan att avaktivera 2-stegsverifiering för.

Webbläsare: avaktivera 2-stegsverifiering

1. Gå till Kontohantering på en ansluten enhet och välj Säkerhet.
  2. Välj Redigera bredvid 2-stegsverifiering och sedan Avaktivera.
  • Gå till Inställningar > Användare och konton > Säkerhet > 2-stegsverifiering > Status – Inaktiv.
  • Gå till Inställningar > Kontohantering > Kontoinformation > Säkerhet > 2-stegsverifiering > Status – Inaktiv.

Byta till verifiering med hjälp av autentiseringsappen

1. Avaktivera 2-stegsverifiering.

2. Aktivera 2-stegsverifiering igen och välj önskad verifieringsmetod.

Leta rätt på dina reservkoder för 2-stegsverifiering

Om du förlorar åtkomsten till ditt mobilnummer för 2-stegsverifieringen kan du få åtkomst till ditt konto med en reservkod. Om du inte har en sådan kod måste du verifiera din identitet för att kunna återställa ditt konto.

1. Gå till Kontohantering på en ansluten enhet och välj fliken Säkerhet.

2. Välj Reservkoder. Spara reservkoderna på en säker plats.