Problem med 2-stegsverifiering på PSN

Hjälp med problem med 2-stegsverifiering på PlayStation™Network

Läs om hur du använder reservkoder för 2-stegsverifiering till att återställa ditt konto och vad du måste göra om du tappar bort din telefon med 2-stegsverifiering.

Återställa konton med hjälp av reservkoder för 2-stegsverifiering

Om du sparade dina reservkoder när du konfigurerade 2-stegsverifiering är det enkelt att återskapa ditt konto:

• På inloggningsskärmen för 2-stegsverifiering trycker du på triangelknappen och väljer Det går inte att komma åt mobiltelefonen > Logga in med reservkod.

• Ange en av dina tio reservkoder. Du kan bara använda varje kod en gång.

Har du inte längre tillgång till din mobiltelefon för 2-stegsverifiering och kan inte logga in?

Om du inte kan få en verifieringskod för 2-stegsverifiering och inte har några reservkoder för 2-stegsverifiering måste du få hjälp med att återställa ditt konto. Kontakta oss med ditt online-ID (användarnamn) och inloggnings-ID (e-postadress).

Fick du inte något sms-meddelande med verifieringskoden?

1. Logga in med ditt kontolösenord och välj Skicka kod igen.
  2. Vänta några minuter så att koden hinner skickas.

Fick du ett oväntat 2-stegsverifieringsmeddelande?

Om PlayStation-konsolen frågar efter en verifieringskod, men du inte har aktiverat 2-stegsverifiering bör du utföra dessa två steg så snart som möjligt:

1. Försök ändra ditt lösenord.
  2. Om du inte kan ändra ditt lösenord kontaktar du oss med ditt online-ID (användarnamn) och inloggnings-ID (e-postadress).

Om du ser meddelandet ”Den här e-postadressen är redan kopplad till en annan Sony-tjänst”

Det går tyvärr inte att logga in på andra tjänster hos Sony-företagen med hjälp av 2-stegsverifiering. Det innebär att om du har länkat ditt inloggnings-ID (e-postadress) för PSN till en annan tjänst hos Sony-företagen kan du inte aktivera 2-stegsverifiering för att logga in på PlayStation Network. Det här är för att vi ska kunna se till att du kommer åt alla dina Sony-konton. Om du vill aktivera 2-stegsverifiering måste du först koppla bort de andra kontona. Kontakta oss för att begära det.

Om du får ett meddelande om ”felaktigt lösenord”

Tjänsterna som visas nedan kan inte användas med 2-stegsverifiering. Försöker du att logga in på dem när du har aktiverat 2-stegsverifiering visas ett meddelande om felaktigt lösenord. Om du vill använda en av dessa tjänster ska du avaktivera 2-stegsverifiering och logga in. När du är klar kan du sedan återaktivera det.

• Google TV
  • MediaGo