Så här loggar du in på PSN med en inloggningsnyckel

Ta reda på hur lösenord kan göra ditt konto säkrare, hur du konfigurerar ett sådant och hur du loggar in på PlayStation™Network (PSN) med en inloggningsnyckel.

Så här konfigurerar du en inloggningsnyckel på PSN

1. Logga in på Kontohantering.
  2. Gå till Säkerhet och aktivera Logga in med inloggningsnyckel.
  3. Välj Skapa en inloggningsnyckel.
  4. Välj hur du vill skapa en inloggningsnyckel och följ sedan instruktionerna på skärmen för att slutföra konfigurationen.

När du har skapat inloggningsnyckeln får du en bekräftelse via e-post. Du använder sedan inloggningsnyckeln när du behöver logga in på PSN.

• Om du använder Android måste du kontrollera att ditt Google-konto är kompatibelt med Google Play-tjänster.
  • Rekommenderade inloggningsnyckelleverantörer är iCloud Keychain, Google Password Manager, 1Password och Dashlane.
  • Det kan uppstå problem med vissa maskinvaruinloggningsnycklar. Du bör överväga att använda synkroniserade inloggningsnycklar på mobila enheter.
  • På mobila enheter använder du standardkameraappen till att aktivera och logga in med en inloggningsnyckel.
    För vissa Android-telefoner och inloggningsnycklar kan du behöva installera en QR-skannerapp.

Så här loggar du in med en inloggningsnyckel på PlayStation Network

1. Gå till inloggningsskärmen på PlayStation®5-konsolen, PlayStation®4-konsolen eller den anslutna enheten.
  1. När du försöker logga in uppmanas du att använda din sparade inloggningsnyckel för att logga in.
  • Det går att använda inloggningsnycklar på de flesta mobila enheter med iOS 16, Android 9 eller senare versioner av dessa operativsystem.
  • Undvik att använda PIN-koder som inloggningsnycklar i Android.
  • Om du loggar in i en webbläsare ska du använda den senaste versionen av Safari, Chrome eller Edge.

Så här lägger du till en inloggningsnyckel på PSN

Om du har konfigurerat en inloggningsnyckel för ditt konto följer du de här stegen för att lägga till fler inloggningsnycklar.

1. Logga in på Kontohantering.
  2. Gå till Säkerhet och välj Hantera inloggningsnycklar.
  3. Välj Skapa en inloggningsnyckel och sedan Skapa på den här enheten eller Skapa på en annan enhet.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera en ny inloggningsnyckel.
  1. Logga in på Kontohantering.
  2. Gå till Säkerhet och välj Hantera inloggningsnycklar.
  3. Välj Ta bort bredvid inloggningsnyckeln.

Så här återgår du till lösenordsinloggning på PSN

1. Logga in på Kontohantering.
  2. Gå till Säkerhet och inaktivera Logga in med inloggningsnyckel.
  3. Skapa ett lösenord för att logga in på PSN.

Har du problem?

Om du har problem med att logga in med inloggningsnyckeln eller enheten väljer du Det går inte att logga in med inloggningsnyckel på inloggningsskärmen och loggar in med hjälp av e-post eller en QR-kod.

Obs!

• Om du har problem med att använda inloggningsnyckeln med Fjärrspel i macOS återgår du till lösenordsinloggning
  • Om webbläsaren inte är uppdaterad går det eventuellt inte att använda inloggningsnycklar. Om du stöter på den typen av problem återgår du till lösenordsinloggning.
  • Det kan uppstå problem när du använder inloggningsnycklar mellan vissa Android- och Windows-enheter. Om den typen av problem uppstår väljer du Det går inte att logga in med inloggningsnyckel.

Vanliga frågor

Vad är inloggningsnycklar?
Inloggningsnycklar är ersättningar till lösenord som gör att du kan logga in på dina konton på webben på ett säkert sätt med biometri som fingeravtryck eller ansiktsskanning eller pinkod för skärmlås. Inloggningsnycklar som hanteras av telefoner eller datorers operativsystem synkroniseras automatiskt mellan enheterna via en molntjänst.

Kan jag använda en inloggningsnyckel för PS Vita eller PS3-konsoler?
På PlayStation®3-konsoler och PlayStation®Vita-system krävs ett enhetslösenord när du loggar in på PlayStation™Network.

Vad händer om jag tappar bort min telefon? Kan jag fortfarande logga in på en annan enhet?
Om du har en annan enhet i enhetens ekosystem (t.ex. iPad eller Mac) kan du logga in med den enheten eftersom inloggningsnyckeln delas. Om du inte kan komma åt en giltig inloggningsnyckel läser du guiden nedan.

Kan jag ha flera inloggningsnycklar för mitt konto?
Ja. Du kan använda din inloggningsnyckel på alla enheter i enhetsekosystemet (du kan t.ex. använda iPhone-inloggningsnycklar på iPad- och macOS-enheter med samma Apple-ID). Du kan även lägga till ytterligare inloggningsnycklar.

Kan jag växla tillbaka till lösenordsbaserad autentisering efter att ha använt en inloggningsnyckel
Ja. Du kan återgå till lösenordsautentisering via dina säkerhetsinställningar.