Komme i gang med den nye PlayStation®5-konsollen

Finn ut hvordan du konfigurerer PS5™ for første gang, oppdaterer systemprogramvaren og kobler deg til PlayStation™Network (PSN).

Fest PS5-basen

Fest alltid basen til PS5-konsollen når du setter den opp for bruk. Hvordan du fester basen, avhenger av hvordan du vil plassere PS5-konsollen.

1. Juster kroken (A) og sporet på basen ved å rotere den øvre og nedre delen av basen i motsatte retninger. Fortsett å rotere til du hører et klikk.
  1. Plasser konsollen med baksiden vendt opp, og fjern deretter skruelokket.
  1. Fest skruelokket til bunnen av basen, og fjern deretter skruen fra bunnen av basen.
  1. Fest basen til PS5-konsollen, og fest den deretter med skruen. Bruk en mynt eller lignende til å stramme skruen.
  1. Juster kroken (A) og sporet på basen, slik at det ikke lenger samfaller ved å rotere den øvre og nedre delen av basen i motsatte retninger. Fortsett å rotere til du hører et klikk.
  1. Sett konsollen med baksiden vendt opp.
  1. Juster basen etter det merkede området på konsollen, og trykk basen godt inn.

Koble PS5™-konsollen til en skjerm

1. Koble den ene enden av HDMI-kabelen til HDMI OUT-porten bak på PS5.
  2. Koble den andre enden av HDMI-kabelen til HDMI-inngangen på skjermenheten.
  3. Koble strømkabelen til AC IN-kontakten bak på PS5.
  4. Sett støpselet trygt inn i en stikkontakt.

Når du har slått på PS5  for første gang, følger du instruksjonene på skjermen for å:

• koble kontrolleren til systemet
  • velge språk
  • konfigurere Internett-tilkoblingen
  • Juster skjerminnstillingene
  • kontrollere strømalternativene for hvilemodus
  • lese og godta brukeravtalen

koble PS5-konsollen til Internett

1. Gå til  Innstillinger  >  Nettverk  >  Innstillinger  >  Konfigurere Internett-tilkobling

2. Velg tilkoblingstype, og angi sikkerhetsinformasjonen for nettverket.

Oppdater systemprogramvaren til PS5

Hvis det er nødvendig med en oppdatering av systemprogramvaren, vises det en melding om oppdatering. Slik ser du etter oppdateringer av systemprogramvaren:

1. Gå til  Innstillinger  >  System  >  Systemprogramvare  >  Systemprogramvareoppdatering og innstillinger.

Her kan du kontrollere den gjeldende versjonen av systemprogramvaren.  Tilgjengelig oppdatering  vises hvis en nyere versjon er tilgjengelig.

Hvis du har problemer når du laster ned en oppdatering av systemprogramvaren, kan du oppdatere manuelt ved hjelp av en ekstern stasjon og en datamaskin.

Koble PS5-konsollen til PSN

Når systemprogramvaren er oppdatert, blir du bedt om å logge på PlayStation Network. Du kan bruke de eksisterende kontoopplysningene til å logge på eller opprette en ny konto. Hvis du har lastet ned og konfigurert PlayStation App, kan du logge på med telefonen.

Overføre spill og data fra PS4-konsollen

Du kan overføre data fra PS4- til PS5-konsoller ved hjelp av dataoverføring, utvidet lagring eller PlayStation®Plus-skylagring.

Før du overfører et PS4-spill til PS5-konsollen, må du kontrollere at det kan spilles på PS5 ved å gå til veiledningen nedenfor.

Kjøp og spill et digitalt PS5-spill

1. Velg PlayStation Store fra hjemmesiden for spill.
  2. Søk etter spillet du vil kjøpe, og velg spillkortet.
  3. Velg Kjøp > Bekreft kjøp > Last ned.
  4. Du finner kjøpene dine på hjemmesiden for spill og spillbiblioteket
  5. Velg spillet, og velg Spill.
  1. Sett inn spillplaten. Spillet installeres automatisk.

2. Velg spillet fra startskjermen for spill for å begynne å spille.

Spill online med PS5-konsollen

Hvis du vil spille online med vennene dine og få tilgang til en rekke andre fordeler, kan du abonnere på PlayStation®Plus