Slik aktiverer og justerer du 4K-oppløsning på en PlayStation®5-konsoll

Slik aktiverer og justerer du 4K-oppløsning på en PlayStation®5-konsoll

Finn ut hvordan du aktiverer 4K-oppløsning og justerer innstillingene for videoutdata på PlayStation®5-konsollene.

Hva er 4K?

4K-oppløsning er nesten fire ganger høyere enn standard (1080p HD). Selv om alle PS5™-konsoller har 4K- og HDR-funksjoner, avhenger den tilgjengelige bildekvaliteten av oppsettet på hjemmeunderholdningssystemet ditt.

Slik endrer du PS5-oppløsningen

PS5-konsollen velger automatisk den beste oppløsningen som er tilgjengelig. Du kan endre oppløsningen ved å bruke PS5-innstillingene for Videoutdata

• Gå til Innstillinger> Skjerm og video > Videoutdata.

Videoutdata
Se de gjeldende innstillingene.

Oppløsning
Angi skjermoppløsningen.

Overføringshastighet for 4K-video
Juster overføringshastigheten for 4K-videooppløsning. Hvis du opplever flimring på skjermen, kan du prøve å velge -1 eller -2 for å begrense overføringshastigheten, og muligens forbedre bildekvaliteten.

HDR
Slå HDR (High Dynamic Range) på eller av.

Juster HDR
Gjør det mulig å finjustere lysstyrken og optimalisere HDR-gjengivelsen.

Utgang Dyp farge
Muliggjør jevn bildegjengivelse.

RGB-område
Endre bare dette når du bruker en HDMI-enhet som ikke sender informasjon om RGB-området på riktig måte.

Juster skjermområdet på PS5

Hvis bildet på TV-skjermen virker avskåret rundt kantene, eller hvis du ser en svart kant rundt bildet, kan du prøve å justere skjermområdet:

1. Gå til Innstillinger > Skjerm og video > Skjerm > Juster skjermområdet

2. Følg instruksjonene på skjermen.

Støttes HDMI 2.1 på PS5-konsoller?

PS5-konsollen støtter HDMI 2.1-spesifikasjonen, og den støtter også videoutgang på 4K 120 Hz. Men TV-er med 4K 120 Hz er for øyeblikket ikke tilgjengelig i alle markeder. Sony Interactive Entertainment samarbeider med TV-selskaper for å finne og løse problemer i løpet av denne overgangsperioden, men for øyeblikket kan spillerne oppleve noen problemer med 4K 120 Hz.

Hvis du opplever en situasjon der det ikke vises noe på TV-en når PS5-konsollen forventes å sende ut et 4K 120 Hz-signal, eller signalet vises som 1080p på 120 Hz, bør du se på følgende:

• Hevdes det at TV-en støtter 4K 120 Hz?
  • Bruker TV-en den nyeste fastvaren?
  • Bruker du kabelen som fulgte med PS5-konsollen eller en Ultra High-Speed-kabel som er beregnet på et 4K 120 Hz-signal?
  • Er PS5-konsollen koblet direkte til TV-en via HDMI eller til en mottaker eller et annet mellomledd som kan påvirke signalet?
  • Er PS5-konsollen koblet til en passende HDMI-port (2.1) på TV-en? Du finner mer informasjon i brukerhåndboken til TV-en. Støtte for HDMI 2.1 krever kanskje at du endrer innstillingene via TV-en.
  • Er PS5 Skjerm og video > Videoutgang > Oppløsning satt til Auto eller 2160p
  • Er PS5 Skjerm og video > Videoutgang > Overføringshastighet for 4K-video satt til Auto?