Spelhjälp på PS5-konsoler

Använda Spelhjälp på PS5-konsoler

Läs om hur du får tillgång till PlayStation®Plus-spelhjälpen på PlayStation®5-konsoler och vilka spel som har stöd för funktionen.

Så här öppnar du spelhjälpen på PS5™-konsoler

1. Tryck på PS-knappen medan du är i spelet för att öppna kontrollcentret.
    Kortet för din aktuella spelaktivitet visas till vänster. När Spelhjälp är tillgängligt ser du Tips inuti på kortet.
  2. Välj kortet som är markerat med Tips inuti.
    En lista med uppdrag visas. Spelhjälp är tillgängligt för uppdrag markerade med Spelhjälp.
  3. Välj uppdraget du vill ha hjälp med.
    Ett tips visas på kortet. När tipset innehåller en video väljer du Spela upp på videon för att starta den.
  4. Tryck på PS-knappen för att återgå till spelet.

Vad är Spelhjälp på PlayStation Plus?

Har du problem med att ta dig vidare i ett spel på PlayStation®5-konsolen och behöver lite hjälp? Beroende på var du befinner dig och vad du gör i spelet kan det finnas tips och genomgångsvideor från utvecklarna som kan hjälpa dig på vägen.

Observera att spelhjälpen till PS5-konsolen endast är tillgänglig för PlayStation Plus-prenumeranter.

• Spelhjälp-aviseringar visas när du börjar spela ett spel som har stöd för Spelhjälp.

Tips för att använda Spelhjälp på PS5-konsoler

• Du kan få fler tips genom att trycka på R1/L1 för att gå till nästa tips.
  • Om du vill kunna titta i guiden samtidigt som du spelar spelet kan du prova att använda Fäst i sidan
  • Välj Multitasking på skärmen Spelhjälp. Om du vill sluta använda Fäst i sidan eller ändra dess position väljer du Multitasking för att se en meny med alternativ.
  • Tryck på alternativknappen för att se textning för hörselskadade, ljudinställningar och alternativ för multitasking för vissa typer av Spelhjälp.
  • Om Spelhjälp visas på skärmen Trophy-detaljer kan du få tips om hur du vinner trophies.