Använda Spelhjälp på PS5-konsoler

Läs om hur du får tillgång till Spelhjälp på PlayStation®5-konsoler och vilka spel som har stöd för funktionen.

Visa Spelhjälp på PS5-konsoler

1. Öppna kontrollcentret medan du är i spelet.
    Kortet för din aktuella spelaktivitet visas till vänster. När funktionen spelhjälp är tillgänglig visas Spelhjälp på kortet.
  2. Välj kortet som är markerat med Spelhjälp.
    En lista med uppdrag visas. Spelhjälp är tillgängligt för uppdrag markerade med Spelhjälp.
  3. Välj uppdraget du vill ha hjälp med.
    Information om Spelhjälp visas på kortet.
  4. Om kortet innehåller en video väljer du Spela.
    Tryck på PS-knappen för att återgå till spelet.

Vad är Spelhjälp?

Har du problem med att ta dig vidare i ett spel på PS5™-konsolen och behöver lite hjälp? Beroende på var du befinner dig och vad du gör i spelet kan det finnas tips och genomgångsvideor från utvecklarna som kan hjälpa dig på vägen.

• Spelhjälp-aviseringar visas när du börjar spela ett spel som har stöd för Spelhjälp.
  • I spelhjälpen får du tips om att communityns spelhjälp i spel som stöds och innebär att tipset kommer från andra spelares spelvideor.
  • Du kan delta i spelhjälp för mötesplatser genom att tillåta att din spelvideo spelas in automatiskt och läggs till i funktionen efter granskning.Du kan delta genom att gå till Inställningar > Klipp och sändningar > Klipp > Automatiska klipp > Hjälp för communityns spel och sedan välja Delta.
               Du kan avbryta ditt deltagande när som helst.

Tips för att använda Spelhjälp på PS5-konsoler

• För vissa spel finns deluppgifter tillgängliga. När du väljer ett uppdrag i steg 3 visas en deluppgift.
  • Om du vill kunna titta i guiden samtidigt som du spelar spelet kan du prova att använda Fäst i sidan. Välj Multitasking på skärmen i steg 4
  • Tryck på alternativknappen för att se undertexter, ljudinställningar och alternativ för multitasking för vissa typer av Spelhjälp.
  • Om Spelhjälp visas på skärmen Trophy-information kan du få tips om hur du vinner trophies.