Anpassa förinställningar för spel på PS5-konsoler

Så här anpassar du förinställningar för spel på PS5-konsoler

Spara tid genom att anpassa de vanligaste inställningarna för PlayStation®5-konsolen i förväg.

Så här konfigurerar du förinställningar för spel på PS5-konsoler

1. Gå till hemskärmen och välj Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Förinställningar i spel för att kontrollera eller ändra följande inställningar:

Svårighetsgrad Ställ in svårighetsgraden innan du startar ett spel. Detta gäller endast spel där du kan välja olika svårighetsgrad.
    Prestandaläge eller upplösningsläge Gör rörelsen i spelet smidigare med prestandaläget eller få högre grafisk kvalitet i upplösningsläget. Detta gäller endast spel som har dessa lägen.
    Första person-vy Ändra hur du panorerar och lutar kameran i förstapersonsperspektiv. Du kan ändra inställningarna både för vertikal och horisontell kamerarörelse.
    Tredje person-vy Ändra hur du panorerar och lutar kameran i tredjepersonsperspektiv. Du kan ändra inställningarna både för vertikal och horisontell kamerarörelse.
    Undertexter och ljud Aktivera undertexter för dina spel så att du lättare kan hänga med i det som sägs på skärmen.
    Du kan också ställa in spelspråket så att det är detsamma som språket på konsolen eller originalljudet i spelet.
    Onlinespel för flera spelare Ändra följande inställningar för onlinespel för flera spelare innan du börjar spela:
    • Vilka spelare som kan delta i ditt spel
    • Vilka spelare i sessionen som kan bjuda in andra spelare
  • De här inställningarna gäller endast PS5-spel. Vissa inställningar kanske inte gäller för alla dina spel.