Slik rapporterer du upassende innhold på PlayStation™Network

Slik rapporterer du upassende innhold på PlayStation™Network

Les hvordan du rapporterer upassende innhold, og hva vi gjør når vi mottar en rapport.

Før du rapporterer innhold på PlayStation Network, må du finne ut når du skal sende inn en rapport, og forstå hvordan PlayStations sikkerhetsteamet behandler rapporter.

Når bør jeg rapportere innhold?

Rapporter innhold som bryter de etiske retningslinjene. Hvis innholdet ikke bryter de etiske retningslinjene, men du ikke vil kommunisere med spilleren som delte det, kan du blokkere vedkommende.

Rapportering av innhold for å trakassere en annen spiller er brudd på de etiske retningslinjene og kan føre til midlertidig eller permanent suspensjon av kontoen din.

Hva skjer når jeg rapporterer innhold?

Moderatorer går gjennom rapporter og avgjør om innholdet som rapporteres, bryter de etiske retningslinjene. Hvis det gjør det, fjerner vi innholdet og treffer egnede tiltak mot spilleren som delte det.

Slik rapporterer du upassende innhold på PlayStation Network

Rapporter alltid det bestemte innholdet du mener bryter de etiske retningslinjene, for eksempel det støtende budskapet, og ikke spillerens online-ID. Når innholdet er delt i et spill, må du bruke spillets rapporteringsfunksjon.

PlayStation®4-konsoll: rapportere innhold på PSN

Du kan rapportere meldinger, venneforespørsler, direktesendinger, spillerprofiler, tekstchat for grupper, spillvarsler, nyhetsoppdateringer og fellesskapsinnhold.

Hvis du vil rapportere noe, merker du innholdet som bryter de etiske retningslinjene, trykker på OPTIONS-knappen, velger Rapporterog velger årsaken til rapporten. Slik kan man for eksempel rapportere en melding:

1. Velg Meldinger, merk tekst-, lyd- eller bildemeldingen som du ønsker å rapportere, og trykk på OPTIONS-knappen.

2. Velg Rapport , og velg årsaken til rapporten.

Du kan også rapportere innhold fra profilen til en spiller, men det bør bare gjøres når det upassende innholdet finnes i spillerens virkelige navn, online-ID, Om meg eller profilbilde.

1. Gå til PlayStation.com , og velg Logg på øverst til høyre på siden.
  2. Gå til innholdet du vil rapportere, og velg Flere alternativer > Rapporter.
  1. Åpne PlayStation App på enheten og gå til innholdet eller profilen du vil rapportere.
  2. Når det gjelder meldinger, trykker du på og holder på innholdet du vil rapportere, og velger rapport.
  3. For profiler trykker du på Mer og velger Rapporter.