Slik oppretter du en rapport på PSN

Finn ut hvordan du oppretter rapporter på PlayStation®5-konsoller, PlayStation®4-konsoller og PlayStation®App.

Du bør rapportere profiler, spillerinnhold eller meldinger som sendes av andre spillere, hvis de bryter med adferdsreglene våre.

Slik rapporterer du en melding på PS5-konsoller

1. Trykk på PS-knappen på kontrolleren for å gå til kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Velg Meldinger-ikonet, og merk meldingen. Trykk på OPTIONS-knappen på kontrolleren, og velg Rapporter.
  3. Velg Neste, og velg årsaken til rapporten.
  4. Følg instruksjonene på skjermen.
    Du kan velge å blokkere brukeren på slutten av rapporten.
  1. Velg Meldinger fra funksjonsskjermbildet.
  2. Merk meldingen, trykk på OPTIONS-knappen, og velg deretter Rapporter.
  1. Velg Neste, og velg årsaken til rapporten.
  2. Følg instruksjonene på skjermen.
    Du kan velge å blokkere brukeren på slutten av rapporten.
  1. Trykk på Chatter-ikonet øverst til venstre på Hjem-skjermen.
  2. Trykk på og hold nede på meldingen, og velg Rapporter melding.
  3. Velg meldingen, og velg årsaken til rapporten.
  4. Følg instruksjonene på skjermen.
    Du kan velge å blokkere brukeren på slutten av rapporten.

Slik rapporterer du en profil eller innhold på PS5-konsoller

1. Trykk på PS-knappen på kontrolleren for å gå til kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Velg Venner-ikonet, og velg Søk etter spillere for å søke etter og velge en spiller, eller velg en spiller fra vennelisten din.
  3. Velg … (Mer) > Rapporter og velg grunnen til at du rapporterer.
  4. Følg instruksjonene på skjermen.
    Du kan velge å blokkere brukeren på slutten av rapporten.
  1. Velg Venner fra funksjonsskjermen.
  2. Velg Søk for å søke etter og velge en spiller, eller velg spilleren fra Alle venner-listen.
  3. Trykk på OPTIONS-knappen, velg Rapporter og årsaken til rapporten.
  1. Følg instruksjonene på skjermen.
    Du kan velge å blokkere brukeren på slutten av rapporten.
  1. Trykk på Venner-ikonet øverst til høyre på Hjem-skjermen.
  2. Velg … (Mer) > Rapporter og velg grunnen til at du rapporterer.
  3. Følg instruksjonene på skjermen.
    Du kan velge å blokkere brukeren på slutten av rapporten.

Slik rapporterer du en talechat på PS5-konsoller

Talechatrapportering støttes bare på PS5®-konsoller.

1. Trykk på PS-knappen for å åpne kontrollsenteret, og velg kortet for talechat der samtalen skjedde.
  2. Velg ... (Mer) > Rapporter , og velg årsaken til rapporten.
  3. Følg instruksjonene på skjermen for å rapportere.
    Du kan velge å blokkere brukeren på slutten av rapporten.
  • Du kan rapportere et 40 sekunder langt klipp av de siste 5 minuttene med snakking (du kan bare klippe ut 20 sekunder, men det legges automatisk til 10 sekunder før og etter det).
  • Velg Jeg er usikker hvis du ikke vet hvem som snakker på det aktuelle tidspunktet.
  • Talechatfunksjonen overvåker ikke aktivt og tar heller ikke opp samtalene dine. Vi registrerer bare rapporter om misbruk eller trakassering på nett for etterforskning.
  • Du kan fortsatt rapportere andre spillere, og spillere kan fremdeles rapportere deg hvis du deaktiverer innsamling av taledata. Hvis du aktiverer det, kan Sony Interactive Entertainment forbedre talefunksjoner som transkripsjon og talebruk.
  • Hvis du vil aktivere eller deaktivere innsamling av tale, går du til Innstillinger > Brukere og kontoer > Personvern > Innsamling av taledata.

Hva slags innhold kan jeg rapportere?

Rapporter alltid det spesifikke innholdet du mener bryter adferdsreglene. Du kan også blokkere spillere for å forhindre videre kontakt.

Innholdstyper

PS5-konsoll

PS4-konsoll PlayStation-appen

Profilinnhold

Skjermbilder og videoer

Kringkastinger og kommentarer

Et gruppenavn, ikon eller en chatmelding i Game Base

Tekstmeldinger

Talechat

- -

Venneforespørsler

- -

Nyhetsoppdateringer

- -

Hvis du ser eller hører noe støtende mens du spiller et spill, må du bruke rapporteringsfunksjonen i spillet. Det kan imidlertid hende at enkelte spill ikke har en rapporteringsfunksjon.

Hva skjer når jeg oppretter en rapport?

Moderatorer går gjennom rapporter og avgjør om innholdet som rapporteres, bryter adferdsreglene. Hvis det gjør det, fjerner vi innholdet og innfører egnede tiltak mot spilleren som delte det.

• Du mottar varsler når en rapport sendes og gjennomgås og når et tiltak utføres.
  • Falsk rapportering er et brudd på adferdsreglene og kan resultere i en midlertidig eller permanent suspensjon av kontoen din.