PlayStation™Now op PS5™- en PS4™-consoles

Ontdek hoe je PlayStation Now (PS Now) kunt kopen met een PS5- of PS4-console, welke games je kunt streamen of hoe je de PS Now-app kunt gebruiken.

Vereisten voor PlayStation Now

• Geregistreerde betaalmethode

• een compatibele controller

• breedband met een minimale snelheid van 5 Mbps

• een bekabelde verbinding wordt aanbevolen voor het streamen van PS Now

• account voor volwassenen.

Word lid van PlayStation Now

PS5: meld je aan voor PS Now

• Ga naar je games-beginscherm, selecteer PlayStation Now en kies een abonnement.

1. Ga naar PlayStation Store > PS Now  of gebruik de zoekbalk bovenaan de PS Store.

2. Start de app en kies een abonnement.

Opmerking: een PS Now-abonnement is een lopend abonnement met maandelijks terugkerende abonnementskosten.

PlayStation Now-games spelen

Om een PS Now-game te starten, open je de PS Now-app, navigeer je naar een PS Now-game en selecteer je Stream  of Download , indien beschikbaar. Je kunt gedownloade games vinden in je Gamebibliotheek op je  PS5  of de Bibliotheek op je PS4 .

Kunnen andere mensen toegang krijgen tot mijn PlayStation Now-games?

PS5: PS Now delen

Je kunt je PS Now-games delen met andere accounts op één PS5 als Console delen en offline spelen is ingeschakeld. Deze instelling wordt automatisch ingeschakeld op de PS5-console die je gebruikt om je voor het eerst bij PlayStation Network aan te melden.

Als je je PS Now-games wilt delen met andere accounts op je PS4, activeer dan de PS4 als je primaire PS4 in Accountbeheer. Andere accounts krijgen dan toegang tot PS Now-content op je PS4.

De PlayStation Now-app is alleen beschikbaar voor spelers van 18 jaar en ouder. Als een houder van een kinderaccount toegang wil krijgen tot PS Now-content, kan een houder van een account voor volwassenen gepaste content downloaden of streamen op een PS5- of PS4-console. Het kinderaccount krijgt dan toegang tot de game via de console.

Waar zitten de START- en SELECT-toetsen voor PS3-games?

Deze PS3-knoppen zijn gekoppeld aan het touchpad van de DualSense (en DUALSHOCK 4) draadloze controller. Klik links op het touchpad voor de SELECT-toets. Klik rechts voor de START-toets, net als bij de DualShock 3 controller. Dit werkt niet als je het touchpad alleen aanraakt. Zorg er dus voor dat het touchpad klikt.

Beperkingen van PS Now

Je kunt je niet aanmelden op twee apparaten en PS4-games streamen. Als je bijvoorbeeld Netflix kijkt op je console en een PS4-game opstart op je pc, word je afgemeld op de console waarop je Netflix gebruikt. Je kunt wel aangemeld zijn op een PS4 terwijl je PS3-games streamt op een pc. Sommige PS5- en PS4-functies zijn ook niet compatibel wanneer je PS Now-games streamt:

• Uitzenden is niet beschikbaar.

• Share Play is niet beschikbaar.

• Remote Play is niet beschikbaar.

• Als je wilt streamen, kan het zijn dat je moet wachten in de wachtrij.