Share Play op PlayStation®4-consoles

Geef de besturing over en laat iemand een van je games uitproberen, of speel de game samen, zelfs als je niet op dezelfde console speelt.

Wat is Share Play?

Met Share Play speel je met een vriend alsof die in dezelfde kamer is. Je kunt een bezoeker uitnodigen op je scherm voor een sessie van maximaal 60 minuten. Als je vastzit in een game, of als je iemand een game wilt laten uitproberen, dan kun je met Share Play je controller overdragen aan een bezoeker. Die speelt in jouw plaats verder. Je kunt je bezoeker ook uitnodigen voor een lokale multiplayer-sessie via internet. Dit kan zelfs als de game online multiplayer niet ondersteunt. Je bezoeker hoeft de game niet te kopen om Share Play te kunnen gebruiken.

Wie kan Share Play gebruiken?

• Om Share Play te starten, moet je lid zijn van PlayStation®Plus.
  • Je kunt Share Play gebruiken met spelers die een PS5™-console of een PS4™-console gebruiken.

Kies een Share Play-modus

Wanneer je Share Play start, ben je de host en is de speler die meedoet de bezoeker. Kies een van de volgende twee speelmodi:

Je gamescherm verschijnt op het scherm van de bezoeker. De bezoeker kan je scherm niet bedienen.

Je gamescherm verschijnt op het scherm van de bezoeker en de bezoeker speelt als host. De host moet een PlayStation®Plus-lid zijn.

Je gamescherm verschijnt op het scherm van je bezoeker en je speelt allebei samen terwijl je hetzelfde scherm bekijkt. De host en bezoeker moeten PlayStation®Plus-leden zijn.

Start Share Play op een PS4-console

Selecteer Share Play > Start in het scherm Party. Wanneer een bezoeker deelneemt aan Share Play, wordt het scherm van je console gedeeld met de bezoeker.

Als je als bezoeker wilt deelnemen aan Share Play, selecteer je Share Play > Deelnemen aan Share Play op het scherm Party.

• Een Share Play-sessie duurt één uur en eindigt automatisch nadat er één uur is verstreken sinds de bezoeker is gaan deelnemen.
  • Als host ben je de enige die trofeeën kan verdienen tijdens Share Play.
  • Alleen jouw gamescherm en audio worden gedeeld. Andere schermen en schermen van niet aan games gerelateerde apps zijn niet zichtbaar voor de bezoeker. Afhankelijk van de game is Share Play mogelijk niet beschikbaar of worden sommige scènes niet weergegeven.

Hoe kan ik mijn controller overdragen?

1. Selecteer Share Play > Controller aan bezoeker geven op het scherm Party.

2. Als je de controller terug wilt nemen, selecteer je Share Play > Controller terugnemen in het scherm Party.
    Zelfs nadat je de controller hebt teruggenomen, wordt je scherm gedeeld totdat je Share Play stopt.

Hoe start ik een lokale multiplayer-sessie via Share Play?

1. Selecteer Share Play > Controller aan bezoeker geven op het scherm Party.

2. Kies Controller aan bezoeker geven en selecteer Samen een game spelen.
    Er wordt een extra controller aan de game toegevoegd.

Als je problemen hebt, ga je naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Gezinsbeheer > PS4-systeembeperkingen  > Nieuwe gebruiker maken en aanmelden voor gasten en selecteer je Toestaan.

Share Play minimale verbindingssnelheid

Voor de beste Share Play-ervaring hebben jij en je vriend een snelle internetverbinding nodig. De staat van het thuisnetwerk van allebei de spelers kan ook invloed hebben op de internetverbinding. We adviseren een minimale verbindingssnelheid van 2 Mbps. Neem contact op met je internetserviceprovider voor meer informatie over je uploadsnelheid.

Wanneer kan Share Play niet worden gebruikt?

• Als de game die je wilt delen niet beschikbaar is in de PlayStation™Store van het land van je bezoeker.
  •  Als het niveau van ouderlijk toezicht van de game die je wilt delen niet overeenkomt met de instellingen voor ouderlijk toezicht van de bezoeker.
  •  Als de leeftijd van de bezoeker lager is dan de leeftijdskeuring van de game in de PlayStation Store.