Ouderlijk toezicht instellen voor PlayStation-systemen

Ouderlijk toezicht en bestedingslimieten helpen naast Familiebeheer en de functie voor speeltijdbeheer om de activiteiten van je kind op PlayStation™Network te beheren.

Voordat je ouderlijk toezicht instelt, moet je een familie creëren en het account van je kind toevoegen als gezinslid.

Online ouderlijk toezicht instellen

1. Meld je aan bij Accountbeheer > Familiebeheer.
  2. Selecteer het kinderaccount waarvoor je beperkingen wilt instellen en selecteer Bewerken om de functiesaan te passen.
  1. Ga naar Instellingen > Familie en ouderlijk toezicht > Familiebeheer.
  2. Selecteer het kinderaccount waarvoor je beperkingen wilt instellen en selecteer een functie die je wilt aanpassen.
  1. Ga naar Instellingen > Familie en ouderlijk toezicht > Familiebeheer.
  2. Selecteer het kinderaccount waarvoor je beperkingen wilt instellen en selecteer een functie die je wilt aanpassen.
  • Om ervoor te zorgen dat ouderlijk toezicht effectief is, moet je ervoor zorgen dat je kind de e-mailverificatie heeft voltooid en zich op zijn of haar systeem bij PlayStation™Network (PSN) heeft aangemeld.
  • Pas de systeeminstellingen aan om te voorkomen dat kinderen het ouderlijk toezicht kunnen wijzigen.
  • Als je de instellingen voor ouderlijk toezicht wijzigt terwijl je kind een game speelt, moet je kind zich afmelden en weer aanmelden voordat de wijzigingen van kracht worden.
  • Instellingen voor ouderlijk toezicht zijn niet aan één apparaat gekoppeld, maar aan een account. Als je op één apparaat een instelling wijzigt, wordt de wijziging ook op andere apparaten toegepast.

Instellen wie de privacy-instellingen van je kind online kan wijzigen

1. Ga naar Accountbeheer en selecteer Familiebeheer.
  2. Selecteer het kinderaccount in de lijst met familieleden en blader omlaag naar Privacy.
  3. Selecteer Ingesteld door en selecteer vervolgens je stijl in de vervolgkeuzelijst.
  4. Selecteer Opslaan.

Als je Ingesteld door ouder/voogdkiest, kunnen de familiemanager en ouders/voogden de privacy-instellingen van het kind wijzigen.

Je kunt ook selecteren welke instellingen (indien van toepassing) je kind mag wijzigen. Als je je kind wel toestaat de instellingen te wijzigen, kun je ook bepalen uit welke opties zij voor elke instelling kunnen kiezen.

Je krijgt een melding elke keer wanneer het kind zijn of haar instellingen aanpast.

Als je Ingesteld door kindkiest, kan je kind de privacy-instellingen wijzigen. De ouders/voogden kunnen de privacy-instellingen van het kind alleen bekijken.

Je krijgt een melding elke keer wanneer het kind zijn of haar instellingen aanpast.

Het instellen van een maandelijkse bestedingslimiet

Als je kind content in de PlayStation™Store koopt op zijn of haar account, wordt de betaling uit de portemonnee van de familiemanager gehaald.

Als familiemanager of aangewezen ouder of voogd kun je bepalen hoeveel je kind elke maand mag uitgeven. Standaard is de maandelijkse bestedingslimiet ingesteld op 0. Als je kind content gaat kopen op zijn of haar account, moet je deze instelling wijzigen.

Let op: als je 'ouder of voogd' maar niet de familiemanager bent, laat de familiemanager het dan weten als je wijzigingen aanbrengt in de bestedingslimiet. Als je de familiemanager bent, wees je er dan van bewust dat iedereen die je als voogd benoemt, de door jou ingestelde bestedingslimieten kan wijzigen.

1. Meld je aan bij Accountbeheer > Familiebeheer.
  2. Selecteer het account van het kind waarvoor je een bestedingslimiet wilt instellen en selecteer Bewerken om de Maandelijkse bestedingslimiet aan te passen.
  1. Ga naar Instellingen > Familie en ouderlijk toezicht > Familiebeheer.
  2. Selecteer het account van je kind en selecteer Ouderlijk toezicht > Maandelijkse bestedingslimiet.
  1. Ga naar Instellingen > Familie en ouderlijk toezicht > Familiebeheer.
  2. Het is mogelijk dat je het wachtwoord van je account opnieuw moet invoeren.
  3. Selecteer het account van het kind waarvoor je beperkingen wilt instellen en selecteer Toepassingen/Apparaten/Netwerkfuncties > Maandelijkse bestedingslimiet.

Welke soorten ouderlijk toezicht kan ik wijzigen?

Je kunt de volgende soorten ouderlijk toezicht wijzigen, afhankelijk van het apparaat of systeem dat je gebruikt:

* Dit geldt alleen voor bepaalde landen of regio's.

* Dit geldt alleen voor bepaalde landen of regio's.

Communicatie en door de gebruiker gegenereerde content beperken

Als Communicatie en door de gebruiker gegenereerde content is ingesteld op Beperken of Niet toegestaan, worden de volgende functies beïnvloed:

• Sms-berichten verzenden en spraakchats met andere spelers.
    Het verzenden van vooraf geschreven berichten in de game is toegestaan.
  • Door de gebruiker gegenereerde content delen.
  • Door andere spelers gegenereerde content bekijken, zoals screenshots, videoclips (video's van gameplay, uitzendingen, in-game content en persoonlijke profielen.

Opmerking: accounts voor kinderen kunnen een verzoek sturen om een uitzondering te maken om communicatiefuncties in een specifieke game te gebruiken.

Een uitzondering maken

Je kind kan een verzoek indienen om een functie te gebruiken waarvoor je beperkingen hebt ingesteld.

Als je kind een game met restrictie probeert te starten, wordt de game geblokkeerd en verschijnt er een venster. Vanaf dit venster kan je kind je een verzoek sturen om een uitzondering voor deze game te maken. Nadat je kind een verzoek heeft verzonden, ontvangen jij als familiemanager en de aangewezen ouders of voogden zowel een melding als een e-mail.

Als familiemanager of als aangewezen ouder of voogd kun je het verzoek op de volgende manieren toestaan:

1. Je ontvangt het verzoek van je kind per e-mail. Als familiemanager of aangewezen ouder of voogd ga je naar de website die in de e-mail wordt genoemd en log je in op je account.
  2. Selecteer je kind in de lijst met familieleden en selecteer vervolgens Gameplay in het gedeelte Toegestane games om het verzoek te bekijken.

Je kunt het verzoek van je kind ook bekijken op de onderstaande website.

1. Log in als familiemanager of als aangewezen ouder of voogd.
  2. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens Meldingen
  3. Selecteer het verzoek van je kind en selecteer vervolgensGa naar [Toegestane games]

Je kunt het verzoek van je kind ook beheren door naar Instellingen > Familie en ouderlijk toezicht > Familiebeheer te gaan, je kind te selecteren en vervolgens naar Toegestane games te gaan.

1. Je ontvangt het verzoek van je kind als melding in de PlayStation®App.
    Tik op het pictogram Meldingen en tik vervolgens op het verzoek van je kind.
  2. Voer je wachtwoord in.
  3. Blader omlaag naar het gedeelte Toegestane games en tik op Gameplay om het verzoek te bekijken.
  • Als je communicatiefuncties wilt toestaan, volg je dezelfde aanwijzingen als wanneer je games toestaat. Uitzonderingen voor games en communicatiefuncties moeten afzonderlijk worden aangevraagd.
  • Als je het restrictieniveau voor ouderlijk toezicht wijzigt, kan je kind doorgaan met het spelen van games die al zijn toegestaan.

Als familiemanager, ouder of voogd kun je een uitzondering maken en het gebruik van communicatiefuncties in de game toestaan voor een specifieke game, zelfs als Communicatie en door de gebruiker gegenereerde content is ingesteld op Beperken of Niet toegestaan. Als je kind tijdens een game probeert de communicatiefuncties in de game te gebruiken, verschijnt er een scherm. Vanaf dit venster kan je kind je een verzoek sturen om een uitzondering voor deze game te maken.

1. Je ontvangt het verzoek van je kind per e-mail. Als familiemanager of aangewezen ouder of voogd ga je naar de website die in de e-mail wordt genoemd en log je in op je account.
  2. Selecteer je kind in de lijst met familieleden en selecteer vervolgens Communicatie in het gedeelte Toegestane games om het verzoek te bekijken.

Je kunt het verzoek van je kind ook bekijken op de onderstaande website.

1. Je ontvangt het verzoek van je kind als melding in de PS App.
    Tik op het pictogram Meldingen en tik vervolgens op het verzoek van je kind.
  2. Voer je wachtwoord in.
  3. Blader omlaag naar het gedeelte Toegestane games en tik vervolgens op Communicatie om het verzoek te bekijken.

Vooraf ingestelde restrictieniveaus (alleen PS5-systemen)

Ouderlijk toezicht is vooraf ingesteld met leeftijdsgrenzen. Als je een niveau selecteert dat geschikt is voor de leeftijd van je kind, kun je voor het gemak bepaalde functies tegelijkertijd instellen.

• Als ouderlijk toezicht is ingesteld voor het account van je kind op een PlayStation®4-systeem, een PlayStation®Vita-systeem of online, worden de meest recente instellingen weergegeven op je PlayStation®5-systeem.
  • Je kunt ook specifieke instellingen wijzigen in een vooraf ingesteld restrictieniveau. Als je dit doet, verandert het restrictieniveau in Aanpassen.
  • PS5-games en -apps opstarten
    Kan content starten als de leeftijdkeuring gelijk is aan of lager is dan de leeftijd  van het kind.
  • PS4/PS3 -games en -apps opstarten
    Kan content starten als de leeftijdkeuring 15 jaar of jonger is.
  • Blu-ray Disc afspelen
    Kan een speeldisc afspelen als de leeftijdkeuring 16 jaar of jonger is.
  • Het starten van een DVD
    Niet beperken.
  • Het gebruik van PS VR en PS VR2 beperken
    Niet beperken.
  • Webbrowser gebruiken beperken
    Niet beperken.
  • Beperk communicatie en door gebruiker gegenereerde content
    Niet beperken.
  • Leeftijdkeuringen voor online content*
    Beperken.
  • Maandelijkse bestedingslimiet
    0.
  • PS5-games en -apps opstarten
    Kan content opstarten als de leeftijdkeuring gelijk is aan of lager is dan de leeftijd van het kind.
  • PS4/PS3 -games en -apps opstarten
    Kan content starten als de leeftijdkeuring 12 of 13 jaar of jonger is.
  • Blu-ray Disc afspelen
    Kan discs afspelen als de leeftijdkeuring 13 jaar of jonger is.
  • Het starten van een DVD
    Niet beperken.
  • Het gebruik van PS VR en PS VR2 beperken
    Niet beperken.
  • Webbrowser gebruiken
    Beperken.
  • Communicatie en door gebruiker gegenereerde inhoud
    Beperken.
  • Leeftijdsfiltering voor online content*
    Beperken.
  • Maandelijkse bestedingslimiet
    0.
  • PS5-games en -apps opstarten
    Kan content opstarten als de leeftijdkeuring gelijk is aan of lager is dan de leeftijd van het kind.
  • PS4/PS3 -games en -apps opstarten
    Kan content starten als de leeftijdkeuring 6 of 7 jaar of jonger is.
  • Blu-ray Disc afspelen
    Kan speeldiscs afspelen als de leeftijdkeuring 7 jaar of jonger is.
  • Het starten van een DVD
    Niet beperken.
  • Het gebruik van PS VR en PS VR2 beperken
    Beperken.
  • Webbrowser gebruiken
    Beperken.
  • Communicatie en door gebruiker gegenereerde inhoud
    Beperken.
  • Leeftijdsfiltering voor online content*
    Beperken.
  • Maandelijkse bestedingslimiet

* Dit geldt alleen voor bepaalde landen of regio's.