Speeltijdinstellingen voor PlayStation®5- en PlayStation®4-consoles

De speeltijd instellen voor PlayStation®5 en PlayStation®4

Leer hoe je de speeltijdinstellingen voor kinderaccounts kunt beheren op PS5™- en PS4™-consoles en je mobiele apparaat.

Speeltijdinstellingen

Familiemanagers kunnen grenzen stellen aan wanneer en hoe lang elk kind op PS5- en PS4-consoles kan spelen. De instellingen voor speeltijd werken in combinatie met systeembeperkingen en instellingen voor familiebeheer om je te helpen de PlayStation-ervaring van je kind te beheren.

Voordat je de speeltijd kunt instellen:

• Je hebt een account voor PlayStation™Network nodig.

• Elk kind heeft zijn eigen aparte account nodig, gemaakt op basis van zijn of haar gegevens (naam en geboortedatum).

• Jouw account moet de familiemanager zijn of door de familiemanager als 'voogd' zijn aangewezen. Het kinderaccount dat je beheert, moet van een familielid zijn.

• De tijdzone moet worden ingesteld voor het kinderaccount voordat de instellingen voor speeltijd kunnen worden aangepast.

Hoe werkt speeltijd?

Speeltijdbeheer is gebaseerd op drie eenvoudige instellingen:

• Speeltijd beperken: 'Beperken' of 'Niet beperken'.

• Als speeltijd is afgelopen: 'Alleen melden' of 'Uitloggen' voor het kinderaccount.

• Duur en speeluren: 'Speelduur' en 'Speeltijd' voor elke dag of specifieke dagen van de week.

Als de speeltijd van jonge gamers bijna voorbij is, zien ze een melding boven aan het scherm om ze te laten weten wanneer ze het spel moeten opslaan en afsluiten. Familiemanagers kunnen het systeem ook zo instellen dat kinderen automatisch worden afgemeld als de speeltijd voorbij is.

Op PS5-consoles kunnen familiemanagers de Speeltijd van vandaag wijzigen om een kind eenmalig meer tijd te geven.

Speeltijd voor offline accounts van kinderen is alleen van toepassing op de console waarop het is ingesteld. De speeltijd voor online accounts beperkt een kind op alle aangesloten PS5- en PS4-consoles.

Beperkingen voor speeltijd instellen

Webbrowser: speeltijd instellen

1. Ga naar Playstation.com/acct/family en meld je aan bij het account van de familiemanager of voogd van het kinderaccount dat je wilt beheren.
  2. Klik op het kinderaccount en klik vervolgens op Bewerken  naast de speeltijdlimiet.
  3. Kies Opslaan om de wijzigingen toe te passen.
  1. Meld je aan bij het account van de familiemanager of voogd van het kinderaccount dat je wilt beheren.
  2. Ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheeren selecteer het kinderaccount
  3. Selecteer een Tijdzone en vervolgens Speeltijdinstellingen .
  4. Selecteer Opslaan om de ingestelde beperkingen toe te passen.
  1. Meld je aan bij het account van de familiemanager of voogd van het kinderaccount dat je wilt beheren.
  2. Ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer> Familiebeheer en selecteer het kinderaccount.
  3. Selecteer een Tijdzone  en vervolgens Speeltijdinstellingen
  4. Selecteer Opslaan  om de ingestelde beperkingen toe te passen.