Familieaccounts op PSN instellen

Familieaccounts instellen op PSN

Leer hoe je familiemanager-, voogd- en kinderaccounts voor je gezin op PlayStation™Network (PSN) maakt.

Familiemanager worden

Als je familieaccounts wilt instellen op PSN, moet je eerst een account voor volwassenen makenvoordat je accounts voor je kinderen maakt.

De volwassene die een kinderaccount maakt, is de familiemanager. De familiemanager kan:

• Speeltijd beheren.
  • Aankopen beheren vanuit de portemonnee van de familiemanager.
  • De toegang tot games, video's en apps beheren.
  • Sms-, video- en voicechat-berichten uitschakelen.
  • Door gebruikers gegenereerde video's, streams en afbeeldingen blokkeren.
  • Andere volwassenen in het gezin benoemen als 'voogd'. Hierdoor kunnen ze ouderlijk toezicht instellen en wijzigen voor alle kinderaccounts (inclusief een bestedingslimiet voor je portemonnee bepalen).

Minderjarige gezinsleden toevoegen

Webbrowser: minderjarige gezinsleden toevoegen

1. Meld je aan bij Accountbeheer > Familiebeheer > Familielid toevoegen
  2. Selecteer Een kind toevoegen
  3. Voer de naam van het kind en de geboortedatum* in en klik vervolgens op Volgende.
  4. De gebruikersovereenkomst komt in beeld. Je moet deze accepteren om door te gaan. Volg daarna de instructies op het scherm om ouderlijk toezicht in te stellen.
  1. Meld je als familiemanager aan en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer > Familielid toevoegen.
  2. Scan de QR-code op je mobiele apparaat om een kinderaccount in te stellen.
  1. Meld je als familiemanager aan en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer
  2. Selecteer Familielid toevoegen > Gebruiker aanmaken.
  3. Voer de naam van het kind en de geboortedatum* in en klik vervolgens op Volgende.
  4. De gebruikersovereenkomst komt in beeld. Je moet deze accepteren om door te gaan. Volg daarna de instructies op het scherm om ouderlijk toezicht in te stellen.

Volwassen gezinsleden toevoegen

Webbrowser: volwassen gezinsleden toevoegen

1. Meld je aan bij Accountbeheer > Familiebeheer > Familielid toevoegen
  2. Selecteer Een volwassene toevoegen
  3. Voer het e-mailadres van de volwassene in en klik op Volgende.
  1. Meld je als familiemanager aan en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer > Familielid toevoegen
  2. Scan de QR-code op je mobiele apparaat om een volwassenenaccount in te stellen.
  1. Meld je als familiemanager aan en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer
  2. Selecteer Familielid toevoegen
  3. Hier kun je een bestaand account uitnodigen of een nieuwe lokale gebruiker maken.

Volwassen gezinsleden verwijderen

Webbrowser: volwassen gezinsleden verwijderen

1. Meld je aan bij Accountbeheer > Familiebeheer
  2. Selecteer het volwassen familielid.
  3. Selecteer Verwijderen uit familie.
    Als je een familielid verwijdert dat ouder of voogd is, kunnen ze ook geen ouderlijk toezicht instellen.
  1. Meld je als familiemanager aan en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer
  2. Selecteer het volwassen familielid.
  3. Selecteer Verwijderen uit familie.
    Als je een familielid verwijdert dat ouder of voogd is, kunnen ze ook geen ouderlijk toezicht instellen.
  1. Meld je als familiemanager aan en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer
  2. Selecteer het volwassen familielid.
  3. Selecteer Verwijderen uit familie.
    Als je een familielid verwijdert dat ouder of voogd is, kunnen ze ook geen ouderlijk toezicht instellen.

Ouder-/voogdrechten toewijzen

Webbrowser: ouder/voogd benoemen

1. Meld je aan bij Accountbeheer en ga naar Familiebeheer
  2. Selecteer het volwassen familielid dat je wilt toewijzen en vink het vakje Ouder/Voogd aan.
  1. Meld je als familiemanager aan en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer > Familielid toevoegen
  2. Scan de QR-code op je mobiele apparaat om een ouder of voogd toe te voegen.
  1. Meld je als familiemanager aan en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer
  2. Selecteer het volwassen gezinslid dat je wilt toewijzen, en vink het vakje Ouder/voogd aan.