Gedeeld scherm en Share Play op PS5-consoles

Gedeeld scherm en Share Play  gebruiken op PS5-consoles

Geef de besturing van je PlayStation®5-console uit handen en laat iemand een van je games uitproberen, of speel de game samen, zelfs als je niet op dezelfde console speelt.

Gebruik Gedeeld scherm om andere spelers in een party je gamescherm te laten bekijken, alsof je allemaal in dezelfde ruimte bent.

Met Share Play wordt je speelscherm weergegeven op het scherm van een andere speler. Jullie kunnen allebei genieten van hetzelfde spel, ongeacht wie het bezit.

Om Share Play te starten, moet je lid zijn van PlayStation®Plus.

Start Gedeeld scherm op een PS5™-console

Je kunt je scherm delen als je in een party zit.

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens de kaart party-spraakchat.
  2. Selecteer Start Gedeeld scherm om je scherm te delen.
  3. Als je klaar bent met delen, selecteer je Gedeeld scherm stoppen op de kaart party-spraakchat.
  • Alleen je gamescherm en audio worden gedeeld. Andere schermen en schermen van niet aan games gerelateerde apps zijn niet zichtbaar voor je kijkers. Afhankelijk van het spel kunnen sommige scènes niet zichtbaar zijn voor je kijkers.
  • Als je je scherm wilt delen met een speler met een PS4™-console, kun je dit doen met  Share Play

Het scherm van een andere speler bekijken op PS5-consoles

Je ontvangt een melding wanneer een speler in je party zijn of haar scherm deelt.

1. Druk op de PS-toets op je controller om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Meldingen.
  2. Open de melding Gedeeld scherm om te beginnen met kijken.
  • De Gedeeld scherm-kaart verschijnt in het controlecentrum wanneer iemand in je party Gedeeld scherm start. Als je de kaart voor het eerst selecteert, zie je de gameplay van de speler die het meest recent zijn of haar scherm deelt.
  • Wanneer een speler in een party waaraan je mee kunt doen zijn scherm deelt, verschijnt het ON AIR-pictogram in de party.

Share Play starten op PS5-consoles

Je kunt Share Play starten als je in een party zit.

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens de kaart party-spraakchat.
  2. Selecteer Share Play starten.
  3. Nodig een speler uit en selecteer vervolgens de speelmodus.
    Share Play begint wanneer de speler deelneemt.
  • Als je de speelmodus wilt wijzigen of Share Play wilt stoppen, ga je naar het controlecentrum, selecteer je de kaart party-spraakchat en selecteer je Share Play-opties.
  • Je kunt Share Play met slechts één bezoeker tegelijk gebruiken.
  •  Als de uitgenodigde speler geen PlayStation Plus-lid is, kan Spelen met de bezoeker niet worden geselecteerd.

Kies een Share Play-modus

Wanneer je Share Play start, ben je de host en is de speler die meedoet de bezoeker.

Kies een van de volgende twee speelmodi:

Bezoeker speelt als jou
Hulp nodig? Geef de bezoeker de controle over je game. Als host moet je PlayStation Plus-lid zijn.

Speel een game met de bezoeker
Speel samen een game als host en bezoeker met behulp van lokale multiplayer. Zowel de host als de bezoeker moet lid zijn van PlayStation Plus.

• Wanneer je een speler met een PS4-console uitnodigt voor Share Play, wordt Je scherm delen met de bezoeker weergegeven als een van de speelmodi. Hiermee kun je je scherm delen met een speler met een PS4-console.

• Een Share Play-sessie duurt één uur en eindigt automatisch nadat er één uur is verstreken sinds de bezoeker is gaan deelnemen.

• Als host ben je de enige die trofeeën kan verdienen tijdens Share Play.

• Alleen jouw gamescherm en audio worden gedeeld. Andere schermen en schermen van niet aan games gerelateerde apps zijn niet zichtbaar voor de bezoeker. Afhankelijk van de game is Share Play mogelijk niet beschikbaar of worden sommige scènes niet weergegeven.

Deelnemen aan Share Play op een PS5-console

1. Wanneer een speler je uitnodigt voor Share Play, open je de melding en selecteer je Meedoen.
    Je kunt ook op de PS-toets drukken om naar het controlecentrum te gaan, de kaart party-spraakchat te selecteren, de host te selecteren en vervolgens Toetreden tot Share Play te selecteren.
  2. Het gamescherm van de host wordt op je scherm weergegeven. Je start de speelmodus die door de host is gekozen.
  3. Wanneer het tijd is om te vertrekken, selecteer je Share Play-sessie verlaten op de kaart party-spraakchat.