Party's en spraakchat op PS5-consoles

Een party maken en deelnemen aan een spraakchat op PS5-consoles

Ontdek hoe je een party kunt maken en eraan kunt deelnemen, hoe je met partyleden aan een spraakchat kunt deelnemen en welke content je in een party kunt delen op PlayStation®5-consoles.

Een groep maken op PS5™-consoles

Wil je een plek waar je meerdere spelers berichten kunt sturen? Maak gewoon een groep en nodig anderen uit om te chatten.

1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base.
  2. Ga naar het tabblad Berichten en selecteer Nieuw bericht.
  3. Selecteer de spelers die je in je groep wilt hebben en selecteer vervolgens OK.
  4. Als je spelers selecteert waarmee je al in een groep zit, worden deze groepen weergegeven. Als je een nieuwe groep met deze spelers wilt maken, selecteer je Nieuwe groep maken.

Om een groep te openen ga je naar Game Base, selecteer je het tabblad Berichten en selecteer je de groep in de lijst. Je favoriete en recente groepen staan bovenaan de lijst. Als je de groep die je zoekt niet ziet, selecteer je Alle berichten weergeven

Een party beginnen op PS5-consoles om een spraakchat met andere spelers te beginnen

Voer realtime gesprekken met andere spelers met behulp van een spraakchat in een party. Je kunt de volgende soorten party's maken of eraan deelnemen:

Een party waaraan vrienden van de eigenaar kunnen deelnemen. Vrienden van leden van de party kunnen ook deelnemen aan de party.

Als je een open party begint, ben je de eigenaar. Als eigenaar kunt je de naam van de party wijzigen, spelers uitnodigen en een limiet voor de party instellen. Als je Vragen om deelname vereist inschakelt, moeten spelers om een uitnodiging vragen om aan de party deel te nemen.

Een party waaraan alleen geselecteerde spelers kunnen deelnemen. Je kunt een party beginnen met een nieuwe groep spelers of een bestaande groep.

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens Game Base.
  2. Ga naar het tabblad Party's en selecteer Party starten.
  3. Selecteer Open party of Gesloten party.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm.
    Wanneer je klaar bent met je selectie, begint de party. Je kunt deze beheren vanaf de spraakchat-kaart in het controlecentrum.
  1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens Game Base.
  2. Ga naar het tabblad Vrienden en selecteer de vriend met wie je wilt spraakchatten.
  3. Selecteer Party.
    Er wordt een party aangemaakt met jullie twee en je kunt beginnen met spraakchatten.
  4. Als je weer met deze persoon wilt praten, kun je hem/haar selecteren op het tabbladParty's.

Deelnemen aan een actieve spraakchat in een party

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens Game Base.
  2. Ga naar het tabbladParty's .
    Party's waaraan je kunt deelnemen, staan vermeld onder Deelnemen.
  3. Selecteer de party waaraan je wilt deelnemen.
    De spelers die al in de party zitten, worden weergegeven.
  4. Selecteer Deelnemen.
    Je neemt deel aan bij de party. Je kunt de party beheren vanaf de spraakchat-kaart in het controlecentrum.
  • Als je wordt uitgenodigd voor een party of als iemand in je groep een party start, wordt er rechtsboven in het scherm een melding weergegeven. Druk op de PS-toets en selecteer vervolgens Deelnemen om mee te doen.
  • Als je een uitnodiging nodig hebt om in stap 3 deel te nemen, selecteer je Vragen om deel te nemen. Er wordt een verzoek verzonden naar de eigenaar van de party. Wanneer deze je verzoek accepteert, verschijnt er een melding rechtsboven in het scherm. Je kunt de party ook vinden onder Deelnemen op het tabblad Party's.

Wat je kunt tijdens een spraakchat in een party

Tijdens het chatten kun je je gamescherm delen en andere spelers laten zien wat je aan het spelen bent via de functie Gedeeld scherm. Je kunt ook andere spelers je spel laten besturen en spelen via de optie Share Play.

A ) Type spraakchat

Hier zie je welk type spraakchat je momenteel gebruikt. Spraakchat gestart via Game Base wordt een party-spraakchat genoemd. Een in-game spraakchat wordt een game-spraakchat genoemd.

Sommige games hebben mogelijk geen spraakchat in de game. Hoe je de voicechat in de game start, is afhankelijk van de game.

Niet alle functies voor spraakchat (zoals Gedeeld scherm en Share Play) zijn compatibel met spraakchat.

B ) Schakelen tussen party- en game-spraakchat

Schakel naadloos over van de ene spraakchat naar de andere.

Je kunt boven je huidige spraakchat zien aan hoeveel spraakchats je deelneemt.

Als je van spraakchat wilt wisselen, blader je door de lopende spraakchats waar je deel van uitmaakt en selecteer je de spraakchat waaraan je wilt deelnemen.

C) Functies van de party-spraakchat

Spelers toevoegen/Spelers uitnodigen
Voeg spelers toe of nodig ze uit voor de party. Als je in een gesloten party zit, worden spelers ook aan de groep toegevoegd.

Het maximale aantal spelers dat aan een party-spraakchat kan deelnemen is 16.

Gedeeld scherm starten
Deel je gamescherm met leden van de spraakchat.

Share Play starten
Start Share Play om een andere speler de game die je speelt te laten uitproberen of om je te helpen.

Uitnodigen om te spelen
Nodig leden in de party uit voor je huidige game of begin samen een nieuwe game.

Meer ...

Audiobalans
Pas de audiobalans aan tussen de spraakchat en andere audio op je console.

Alles dempen
Schakel deze optie in om de spraakchat van de party te dempen.

Instellingen spraakchat
Pas je microfoonvolume aan of sta toe dat je stem wordt gebruikt in uitzendingen en videoclips van andere spelers.

Groep bekijken
Bekijk de details van je groep in Game Base. Dit wordt alleen weergegeven voor gesloten party's.

Instellingen Open party
Wijzig de naam van de party, stel in dat er moet worden gevraagd om deel te nemen aan de party en beperk het aantal spelers dat aan de party kan deelnemen. Dit wordt alleen weergegeven voor de eigenaar van open party's.

Chattranscriptie
Zet de stemmen van andere spelers om in tekst, en laat de tekst die je invoert hardop voorlezen aan andere spelers.

Rapporteren
Als je een probleem hebt met de party of een partylid, kun je dit melden.

Over de functies om te delen
Leer meer over de functie Gedeeld scherm en Share Play.

Party verlaten
Verlaat de huidige party-spraakchat waar je aan deelneemt.

D ) Ledenlijst

Selecteer een lid om zijn/haar geluid te dempen, zijn/haar profiel te bekijken of om andere acties uit te voeren.

Een speler uit een party verwijderen op PS5-consoles

Als jij degene bent die de party heeft gemaakt, kun je als eigenaar van de party spelers verwijderen.

1. Selecteer een speler in de ledenlijst en druk op de knop OPTIONS.
  2. Selecteer Verwijderen.

Het volume voor individuele spelers wijzigen

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens de kaart Spraakchat.
  2. Selecteer een speler en selecteer Volume om het chatvolume van de speler te verlagen of te verhogen. Deze instelling wordt ook gebruikt in andere chats met die speler.

Houd er rekening mee dat deze functie alleen invloed heeft op hoe je andere spelers hoort. Het heeft geen invloed op hoe andere spelers jou horen.

Geluid van gamechats uitschakelen op een PS5-console

Deze instelling is alleen van invloed op het geluid van de gamechat. Je kunt deze instelling ook vinden in Spraakchat-instellingen in Game Base.

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens Geluid.

2. Selecteer Audio in spraakchat uitschakelen.