Een melding maken op PlayStation Network

Ontdek hoe je een melding kunt doen op PlayStation®5-systemen, PlayStation®4-systemen en de PlayStation®App.

Meld profielen, content of berichten van andere spelers als deze onze gedragscode schenden.

Een bericht melden op PS5-systemen

1. Druk op de PS-toets op je controller om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base.
  2. Selecteer het pictogram Berichten en markeer het bericht. Druk op de options-toets op je controller en selecteer Melden.
  3. Selecteer Volgende en kies de reden voor je melding.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm.
    Je kunt er aan het einde van de melding voor kiezen om de gebruiker te blokkeren.
  1. Selecteer Berichten in het functiescherm.
  2. Markeer het bericht, druk op de OPTIONS-toets en selecteer vervolgens Melden.
  1. Selecteer Volgende en kies de reden voor je melding.
  2. Volg de aanwijzingen op het scherm.
    Je kunt er aan het einde van de melding voor kiezen om de gebruiker te blokkeren.
  1. Tik in het beginscherm op het pictogram Chats in de linkerbovenhoek.
  2. Houd het bericht ingedrukt en selecteer Bericht melden.
  3. Selecteer het bericht en kies de reden voor je melding.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm.
    Je kunt er aan het einde van de melding voor kiezen om de gebruiker te blokkeren.

Een profiel of content melden op PS5-systemen

1. Druk op de PS-toets op je controller om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base.
  2. Selecteer het pictogram Vrienden en selecteer Zoeken naar spelers om een speler te zoeken en te selecteren, of selecteer een speler uit je vriendenlijst.
  3. Selecteer … (Meer) > Melden en kies de reden voor je melding.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm.
    Je kunt er aan het einde van de melding voor kiezen om de gebruiker te blokkeren.
  1. Selecteer Vrienden in het functiescherm.
  2. Selecteer Zoeken om een speler te zoeken en te selecteren of selecteer de speler in de lijst Alle vrienden.
  3. Druk op de OPTIONS-toets, selecteer Melden en kies de reden voor je melding.
  1. Volg de aanwijzingen op het scherm.
    Je kunt er aan het einde van de melding voor kiezen om de gebruiker te blokkeren.
  1. Tik in het beginscherm op het pictogram Vrienden in de rechterbovenhoek.
  2. Selecteer … (Meer) > Melden en kies de reden voor je melding.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm.
    Je kunt er aan het einde van de melding voor kiezen om de gebruiker te blokkeren.

Een spraakchat melden op PS5-systemen

Het melden van spraakchats wordt alleen ondersteund op PS5®-systemen.

1. Druk op de PS-toets op je controller om naar het controlecentrum te gaan en selecteer de spraakchat-kaart waar het gesprek heeft plaatsgevonden.
  2. Selecteer … (Meer) > Melden en kies de reden voor je melding.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm op om de melding te doen.
    Je kunt er aan het einde van de melding voor kiezen om de gebruiker te blokkeren.
  • Je kunt een fragment van 40 seconden van de laatste 5 minuten van het gesprek melden (je kunt een fragment van slechts 20 seconden selecteren, maar er worden automatisch 10 seconden vóór en na het fragment toegevoegd).
  • Selecteer Ik weet het niet zeker als je niet weet wie er op dat moment aan het praten was.
  • De spraakchatfunctie monitort of registreert je gesprekken niet actief. We onderzoeken alleen meldingen van online misbruik of intimidatie.
  • Je kunt nog steeds andere spelers melden en spelers kunnen jou ook nog steeds melden als je spraakdata verzamelen uitschakelt. Als je dit inschakelt, help je Sony Interactive Entertainment spraakfuncties, zoals transcriptie en spraakinvoer, te verbeteren.
  • Als je het verzamelen van spraakdata wilt in- of uitschakelen, ga je naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Privacy > Spraakdata verzamelen.

Welk soort content kan ik melden?

Meld altijd de specifieke content waarvan je denkt dat deze in strijd is met de Gedragscode. Je kunt ook spelers blokkeren om verdere communicatie te voorkomen.

Type content

PS5-systeem

PS4-systeem PlayStation-app

Content binnen profiel

‎✓ ‎✓

Screenshots en video's

‎✓ ‎✓

Uitzendingen en opmerkingen

‎✓ ‎✓

Groepsnamen, pictogrammen of chatberichten in Game Base

‎✓ ‎✓

Tekstberichten

‎✓ ‎✓

Spraakchats

- -

Vriendschapsverzoeken

- ‎✓ -

Nieuwsupdates

- ‎✓ -

Als je iets beledigends ziet of hoort tijdens het spelen van een game, gebruik dan de meldfunctie in de game. Sommige games hebben echter geen meldfunctie.

Wat gebeurt er als ik een melding maak?

Moderators beoordelen meldingen en beslissen of de gerapporteerde content in strijd is met onze gedragscode. Als dit het geval is, verwijderen we de content en nemen we gepaste maatregelen tegen de speler die de content heeft gedeeld.

• Je ontvangt meldingen wanneer een melding wordt ingediend, wanneer deze is beoordeeld en wanneer we maatregelen nemen.
  • Een valse melding indienen is een schending van de gedragscode en kan leiden tot een tijdelijke of permanente schorsing van je account.