Fejlfinding af diskproblemer på PS4-konsoller

Sådan foretager du fejlfinding af diskproblemer på PS4-konsoller

Hvis du har problemer med at afspille eller indlæse nogle af dine spil på din PlayStation®4-konsol, kan du prøve følgende fejlfindingstrin.

Fejlfinding af problemer med læsning af diske på PS4-konsoller

Sæt disken i konsollen igen efter hvert af disse trin.

1. Rengør disken med en blød, ren klud for at fjerne snavs eller fingeraftryk.
  2. Prøv at indsætte et andet spil, en Blu-ray-disk eller en DVD.
    PS4™-konsoller kan ikke afspille brændte diske eller lyd-CD'er.
  3. Åbn Fejlsikret tilstand, og vælg indstilling 5 Gendan database.
  1. Hvis indstillingen Gendan database ikke løser problemet, skal du åbne Fejlsikret tilstand og vælge valgmulighed 7 Nulstil PS4 (geninstaller systemsoftware).
Advarsel: Vælg mulighed 7 i fejlsikret tilstand sletter alle data på konsollen, herunder systemsoftwaren. Besøg guiden nedenfor for at downloade geninstallationsversionen af PS4-konsollens systemsoftware.

Hvis disse fejlfindingstrin ikke løser problemet, skal du besøge PlayStation-værkstedet.

Fejlfinding af uønsket diskudskubning på PS4-konsollen

1. Tryk og hold på PS-knappen på din controller for at åbne genvejsmenuen, og vælg Tænd/sluk > Sluk for PS4.
  2. Frakobl din PS4-konsol, og hold tænd/sluk-knappen nede i mindst 30 sekunder, indtil du hører to biplyde.
  3. Efter fem minutter skal du koble din konsol til igen og tænde for den.
Opdater PS4-konsollens systemsoftware
  1. Gå til Indstillinger > Systemsoftwareopdatering.
  2. Hvis du har problemer med at opdatere din systemsoftware, skal du gå til guiden nedenfor.
Stram skruen til manuel udskubning

En løs skrue til manuel udskubning kan være årsag til problemet. Se vejledningen nedenfor for at finde placeringen af din PS4-konsols skrue til manuel udskubning.

Kontroller, at disken ikke er ridset eller snavset

• Rengør en ridset eller snavset disk med en fnugfri klud, som er lavet specifikt til at rengøre Blu-ray Discs eller DVD'er.
  • Rengør disken ved at tørre fra midten mod kanten af disken.

Har du stadig problemer?

Din PlayStation-konsol skal muligvis repareres. Besøg diagnosticeringsværktøjet PlayStation-værkstedet ved at vælge dit problem nedenfor.