Optag gameplay og skærmbilleder på PS5™-konsoller

Sådan optager du gameplay og skærmbilleder på PlayStation®5-konsoller

Gem de mindeværdige øjeblikke i dine spil på PS5™-konsoller ved at tage skærmbilleder og optage videoklip.

Sådan optager du videoer og skærmbilleder på PS5-konsoller

Hvis du vil tage et skærmbillede eller optage en video på din konsol, skal du trykke på oprettelsesknappen på din trådløse DualSense™-controller for at åbne oprettelsesmenuen. Derefter skal du vælge en af følgende måder at optage på:

Tag skærmbillede
Tag et skærmbillede af din aktuelle spilskærm.

Start ny optagelse
Start en ny optagelse af dit gameplay. Når du er færdig med at optage, skal du trykke på oprettelsesknappen for at åbne oprettelsesmenuen. Derefter skal du vælge Stop optagelse.
Du kan optage op til 1 times gameplay.

Gem seneste gameplay
Video af dit seneste gameplay optages kontinuerligt og automatisk. Du kan gemme hvor som helst fra de sidste 15 sekunder og op til 1 times gameplay.

• Noget indhold kan ikke optages. Nogle scener blokeres og medtages ikke i dine videoklip.

Sådan bruges oprettelsesmenuen på PS5-konsoller

Med oprettelsesmenuen kan du tage skærmbilleder og optage dit gameplay. Du kan også få vist de seneste skærmbilleder og videoklip. Tryk på oprettelsesknappen på din controller for at åbne oprettelsesmenuen.

A) Senest oprettet
Vælg miniaturebilledet for at åbne kortet Nyligt oprettet. Du kan se op til 15 af dine seneste skærmbilleder og videoklip.

B) Optagemetoder
Gem seneste gameplay, tag skærmbillede, start ny optagelse.

C) Udsendelse
Gå direkte til en udsendelse fra oprettelsesmenuen.

D) Indstillinger for gemte data
Skift format og opløsning på dine skærmbilleder eller videoklip. Du kan også aktivere 4K-optagelse på kompatible skærme.

Sådan ændrer du indstillinger for gemte data på en PS5-konsol

Gå til hjemmeskærmen, og vælg Indstillinger > Gemte data og udsendelser > Gemte data , og vælg en af følgende indstillinger.

Du kan ændre funktionen af oprettelsesknappen ved at vælge mellem StandardNemme skærmbilleder og Nemme videoklip.

Aktiver HDR (High Dynamic Range), og skift den filtype, dine skærmbilleder gemmes som. HDR er kun aktiveret, når din konsol er tilsluttet en kompatibel skærm.

Skift filtype og opløsning for, når du optager et videoklip.

Vælg Videoklipformat , og vælg derefter, om du vil inkludere din mikrofon eller voice chatlyd. Når du inkluderer voice chatlyd, skal du sørge for at spørge medlemmerne af voice chatten, om det er i orden at bruge deres stemmer i dine videoklip.

Sådan administrerer du trophy-videoer og skærmbilleder på PS5-konsoller

Gå til hjemmeskærmen, og vælg Indstillinger > Gemte data og udsendelser > Trophies og juster følgende indstillinger.

• Gem Trophy-skærmbilleder
  • Gem Trophy-videoer
  • Trophy-videovarighed