Juster 4K-opløsning på en PS5-konsol

Sådan aktiverer og justerer du 4K-opløsning på en PS5-konsol

Find ud af, hvordan du aktiverer 4K-opløsning og justerer indstillinger for video-output på din PlayStation®5-konsol.

Sådan ændrer du opløsning på en PS5-konsol

Din PS5-konsol registrerer TV'ets funktioner og vælger automatisk den bedste tilgængelige opløsning. Du kan ændre din opløsning ved hjælp af indstillingerne for Video-output

1. Gå til Indstillinger > Skærm og video.

2. Vælg Video-output.

Information om video-output
Se dine aktuelle indstillinger og TV-funktioner.

Opløsning
Indstil skærmopløsningen.

4K-videooverførselshastighed
Juster overførselshastigheden for video i 4K-opløsning. Hvis du oplever flimren på skærmen, kan du prøve at vælge -1 eller -2 for at begrænse overførselshastigheden og muligvis forbedre billedkvaliteten.

VRR
Gør det muligt at justere opdateringshastigheden i realtid, mens du bruger TV og spil, der understøtter VRR (variabel opdateringshastighed). Resultaterne varierer afhængigt af det TV, du bruger, og om det PS5-spil, du spiller, understøtter VRR.

PS5™-konsoller understøtter VRR via HDMI 2.1. Andre skærmstandarder som NVIDIA  G-SYNC® og AMD FreeSync™ understøttes ikke.

Aktiver Anvend på ikke-understøttede spil for at forbedre videokvaliteten for nogle PS5-spil, der ikke understøtter VRR. Hvis du oplever uventet adfærd i spil, skal du deaktivere denne indstilling.

HDR
Slå HDR (High Dynamic Range) til eller fra.

Juster HDR
Aktiverer finjustering af lysstyrken og optimeret HDR-gengivelse.

Deep Colour-output
Aktiverer jævn billedgengivelse.

RGB-område
Dette skal kun ændres, når du bruger en HDMI-enhed, der ikke sender oplysninger om RGB-området korrekt.

Sådan justerer du visningsområdet på PS5

Hvis billedet på din TV-skærm ser ud til at være skåret af langs kanterne, eller hvis du ser en sort kant rundt om billedet, kan du prøve at justere visningsområdet:

1. Gå til Indstillinger > Skærm og video > Skærm.

2. Vælg Juster visningsområdet

3. Følg vejledningen på skærmen.

Hvad er 4K?

4K er en næsten fire gange så høj opløsning som standarden (1080p HD). Selvom alle PS5-konsoller har 4K- og HDR-funktioner, afhænger tilgængeligheden af billedkvaliteten af dit hjemmeunderholdningssystem.

Understøttes HDMI 2.1 på PS5-konsoller?

PS5-konsollen understøtter HDMI 2.1-specifikationen, og den understøtter også 4K 120 Hz-video-output. Da denne nye teknologi ikke understøttes fuldt ud på markedet, arbejder Sony Interactive Entertainment sammen med TV-producenterne om at forbedre ydelsen og give konsolbrugerne den bedste oplevelse. I denne overgangsperiode kan du opleve nogle problemer med 4K 120 Hz.

Hvis du oplever en situation, hvor der ikke vises noget på dit TV, når PS5-konsollen forventes at udsende et 4K 120 Hz-signal, eller signalet vises som 1080p 120 Hz, skal du overveje følgende:

• Understøtter TV'et 4K 120 Hz?
  • Er den nyeste firmware installeret på TV'et?
  • Bruger du det kabel, der følger med PS5-konsollen, eller et Ultra High-Speed-kabel, der er klassificeret til output på 4K 120 Hz?
  • Er PS5-konsollen tilsluttet direkte til TV'et via HDMI eller til en modtager eller andet udstyr, der kan påvirke signalet?
  • Er PS5-konsollen tilsluttet en passende HDMI-port (2.1) på TV'et? Se brugervejledningen til TV'et for at få flere oplysninger. HDMI 2.1-understøttelse kan kræve, at du ændrer indstillinger via TV'et.
  • Er Skærm og video > Video-output > Opløsning på PS5 indstillet til Auto eller 2160p?
  • Er Skærm og video > Video-output > 4K videooverførselshastighed på PS5 indstillet til Automatisk?

Understøttes Auto Low Latency Mode på PS5-konsoller?

ALLM står for Auto Low Latency Mode. Når du tilslutter din PS5-konsol ved hjælp af et HDMI-kabel, sender konsollen et ALLM-signal til outputenheden. Hvis dit TV understøtter denne tilstand, aktiveres ALLM, og din outputenhed starter i Low Latency Mode.

• Den nyeste systemsoftware er påkrævet til ALLM.
  • Bemærk, at din PS5-konsol ikke sender et ALLM-signal, når en medieapp kører.
  • Se manualen til dit TV for at se, om ALLM understøttes. Kontakt producenten for at få mere information.

Er alle TV'er med HDMI 2.1 udstyret med ALLM?
Nej. Se den instruktionsmanual, der fulgte med skærmenheden, for at kontrollere, om den understøtter ALLM.

Hvilket kabel skal bruges til PS5-konsoller for at bruge ALLM?
Det HDMI-kabel, der følger med PS5-konsollen, anbefales. Ellers bør et Ultra-High-Speed HDMI-kabel, der understøtter HDMI 2.1, understøtte ALLM.

Hvilken HDMI-port skal jeg bruge på mit TV?
Hvis der er en HDMI-port, der understøtter HDMI 2.1, skal du bruge den til at tilslutte din PS5-konsol.