Sådan aktiverer og justerer du 4K-opløsning på en PlayStation®5-konsol

Sådan aktiverer og justerer du 4K-opløsning på en PlayStation®5-konsol

Find ud af, hvordan du aktiverer 4K-opløsning og justerer videoudgangsindstillingerne på dine PlayStation®5-konsoller.

Hvad er 4K?

4K er en næsten fire gange så høj opløsning som standarden (1080p HD). Selvom alle PS5™-konsoller har 4K- og HDR-funktioner, afhænger tilgængeligheden af billedkvaliteten af dit hjemmeunderholdningssystem.

Sådan ændrer du PS5-opløsning

PS5-konsoller vælger automatisk den bedste tilgængelige opløsning. Du kan ændre din opløsning ved hjælp af PS5-indstillingerne for Videoudgang

• Gå til Indstillinger > Skærm og video > Videoudgang.

Videoudgang
Få vist de aktuelle indstillinger.

Opløsning
Indstil skærmopløsningen.

4K-videooverførselshastighed
Juster overførselshastigheden for video i 4K-opløsning. Hvis du oplever flimren på skærmen, kan du prøve at vælge -1 eller -2 for at begrænse overførselshastigheden og muligvis forbedre billedkvaliteten.

HDR
Slå HDR (High Dynamic Range) til eller fra.

Juster HDR
Aktiverer finjustering af lysstyrken og optimeret HDR-gengivelse.

Deep Color-udgang
Aktiverer jævn billedgengivelse.

RGB-område
Skift kun dette, hvis du bruger en HDMI-enhed, der ikke sender oplysninger om RGB-område korrekt.

Juster visningsområdet på PS5

Hvis billedet på din TV-skærm ser ud til at være skåret ud langs kanterne, eller hvis du ser en sort kant rundt om billedet, kan du prøve at justere visningsområdet:

1. Gå til Indstillinger > Skærm og video > Skærm > Juster visningsområde

2. Følg vejledningen på skærmen.

Understøttes HDMI 2.1 på PS5-konsoller?

PS5-konsollen understøtter HDMI 2.1-specifikationen, og den understøtter også video-output på 4K 120 Hz. På den anden side er 4K 120 Hz TV'er endnu ikke specielt udbredt på markedet. Sony Interactive Entertainment samarbejder med TV-producenter om at udpege og løse problemer i denne overgangsperiode, men indtil videre kan spillerne opleve nogle problemer med 4K 120 Hz.

Hvis du oplever en situation, hvor der ikke vises noget på dit TV, når PS5-konsollen forventes at udsende et 4K 120 Hz-signal, eller signalet vises som 1080p 120 Hz, skal du overveje følgende:

• Understøtter TV'et 4K 120 Hz?
  • Er den nyeste firmware installeret på TV'et?
  • Bruger du det kabel, der følger med PS5-konsollen, eller et Ultra High-Speed-kabel, der er klassificeret til output på 4K 120 Hz?
  • Er PS5-konsollen tilsluttet direkte til TV'et via HDMI eller til en modtager eller andet udstyr, der kan påvirke signalet?
  • Er PS5-konsollen tilsluttet en passende HDMI-port (2.1) på TV'et? Se brugervejledningen til TV'et for at få flere oplysninger. HDMI 2.1-understøttelse kan kræve, at du ændrer indstillinger via TV'et.
  • Er Skærm og video > Video-output > Opløsning på PS5 indstillet til Automatisk eller 2160p
  • Er Skærm og video > Video-output > Overførselshastighed for 4K-video på PS5 indstillet til Automatisk?