Forældrekontrol på PS5-konsoller

Sådan indstiller du forældrekontrol på PS5-konsoller

Lær, hvordan du indstiller forældrekontrol og begrænser dit barns brug af spil, apps og funktioner på din PlayStation®5-konsol.

Forældrekontrol og forbrugsgrænser fungerer sideløbende med familieadministration og kontrol af spilletid for at hjælpe dig med at styre dit barns aktivitet på din PS5-konsol og på PlayStation™Network (PSN).

For at indstille forældrekontrollen skal du have din egen konto til PlayStation Network og en konto til hvert barn. Hvis du konfigurerer børnekonti, bliver du automatisk familieadministrator. Hvis en anden konfigurerer børnekonti, kan de udpege dig som "værge" for at gøre det muligt for dig at indstille forældrekontrol og forbrugsgrænser.

Når du indstiller forældrekontrol, skal du huske at justere systemindstillingerne, så de forhindrer børnene i at ændre forældrekontrollen.

Sådan indstiller du forældrekontrol på PS5™-konsoller

Du kan indstille forældrekontrol fra en webbrowser eller på din PlayStation-konsol:

1. Log på Kontohåndtering > Familieadministration

2. Vælg den barnekonto, du vil angive begrænsninger for, og vælg Rediger for at justere hver funktion.

1. Gå til Indstillinger > Familie- og forældrekontrol > Familieadministration > Forældrekontrol, og vælg den barnekonto, du vil begrænse.
  2. Familieadministration giver dig mulighed for at planlægge dit barns spilletid, nulstille adgangskoden til dets konto og meget mere. Vælg Forældrekontrol for at vælge et forudindstillet forældrekontrolniveau for dit barn, eller opret brugerdefinerede forældrekontroller ved at justere hver indstilling individuelt.

Kontroller følgende for at sikre, at forældrekontrollen fungerer, som den skal, på dit barns spil.

• Dit barn har fuldført en e-mailbekræftelse.
  • Dit barn er logget på PSN på dets konsoller.

Hvis du ændrer indstillingerne for forældrekontrol, mens dit barn spiller et spil, skal du få dit barn til at logge af og logge på igen, før ændringerne træder i kraft.

Sådan laver du en undtagelse for et spil på en PS5-konsol

Hvis dit barn forsøger at starte et begrænset spil, blokeres spillet, og der vises en skærm. Herfra kan dit barn sende en anmodning til dig om at gøre en undtagelse for spillet. Når de har sendt en anmodning, modtager du som familieadministrator og udpegede forældre eller værger en meddelelse samt en e-mail.

Som familieadministrator, eller en udpeget forælder eller værge kan du tillade den modtagne anmodning på følgende måder:

Du modtager dit barns anmodning i en e-mail. Som familieadministrator eller udpeget forælder eller værge kan du besøge det websted, der er angivet i e-mailen, og logge på din konto. Vælg dit barn på listen over familiemedlemmer, og vælg derefter Tilladte spil for at få vist deres anmodning. Du kan også se dit barns anmodning fra nedenstående websted.

Når du har logget på som familieadministrator eller en udpeget forælder eller værge, skal du trykke på PS-knappen for at gå til kontrolcenteret og derefter vælge MeddelelserVælg dit barns anmodning, og vælg derefter Gå til [Tilladte spil]

Du kan også administrere dit barns anmodning ved at gå til Indstillinger > Familie og forældrekontrol > Familieadministration, vælge dit barn og derefter gå til Tilladte spil.

• Når du vil tillade kommunikationsfunktioner, skal du følge de samme anvisninger, som når du tillader spil. Der skal separat anmodes om undtagelser for spil og kommunikationsfunktioner.
  • Selvom du ændrer niveauet for forældrekontrol, kan dit barn fortsætte med at spille spil, der er tilladt.

Sådan begrænser du kommunikation og brugergenereret indhold på PS5-konsoller

Når du vælger indstillingen Kommunikation og brugergenereret indhold > Begræns under Forældrekontrol, deaktiveres følgende:

• Sende sms'er og voice chat med andre spillere.
    Det er tilladt at sende standardmeddelelser i spillet.
  • Deling af brugergenereret indhold, der er oprettet af barnet.
  • Se en anden spillers brugergenererede indhold.

Du kan forhindre, at indhold, der ikke passer til dit barns alder, bliver set, og du kan forhindre, at oplysninger udveksles med andre. Det brugergenererede indhold, der kan blokeres, omfatter følgende:

• Skærmbilleder.
  • Videoklip (spilvideoer).
  • Spil-udsendelser.
  • En anden spillers brugergenererede indhold i spillet.
  • En anden spillers personlige beskrivelse af vedkommendes profil.

Sådan indstiller du en månedlig forbrugsgrænse på PS5-konsoller

Som familieadministrator, eller en udpeget forælder eller værge, kan du bestemme, hvor meget dit barn må bruge hver måned. Som standard er den månedlige forbrugsgrænse sat til 0. Hvis dit barn vil købe indhold på sin konto, skal du sørge for at ændre denne indstilling.

Bemærk, at hvis du er en "værge", men ikke familieadministrator, skal du fortælle familieadministratoren, hvis du fortager ændringer i forbrugsgrænser. Hvis du er familieadministrator, skal du være opmærksom på, at den, du udpeger som værge, kan ændre de forbrugsgrænser, du har oprettet.

Forældrekontrol på PlayStation 5-konsoller

Familieadministration og forældrekontrol på PS5-konsoller giver dig mulighed for at begrænse en barnekontos adgang til netværksfunktioner, applikationer og enheder:

• Ændr spilletid for i dag
    Når du indstiller varigheden af spilletiden for dagen, vises den resterende spilletid. Du kan også forlænge og reducere dit barns spilletid herfra.
  • Indstillinger for spilletid
    Du kan vælge, på hvilke dage og hvor længe dit barn må spille. Når dit barns spilletid udløber, kan du vælge, om barnet får besked eller automatisk bliver logget af. Spilletiden for dagen omfatter spilletiden på din PS4-konsol. Den samlede spilletid tælles fra både din PS5-konsol og PS4-konsol.
  • Tidszone
    Dit barns spilletid nulstilles kl. 0:00 midnat i den valgte tidszone.
  • Tilladte spil
    Vis anmodninger om at tillade bestemte spil og en liste over spil, der allerede er tilladt. Du kan også tillade spil ud fra anmodningen herfra.
  • Information om familiemedlem
    Få vist dit barns log ind-ID (e-mailadresse), online-id og navn. Det navn, der vises her, er det navn, der blev indtastet, da dit barns konto blev oprettet, og det er ikke synligt for andre spillere. Dette navn vises i e-mails, du modtager fra PlayStation til denne konto.
  • Nulstil Adgangskode
    Skift den adgangskode, dit barn bruger.
  • Angiv niveauer for aldersvurdering til at starte PS5-spil og -apps
  • Angiv niveauer for aldersvurdering til at starte PS4/PS3- spil og -apps
  • Indstil aldersgrænser for start af Blu-ray Disc™
  • Indstil aldersgrænser for start af DVD
  • Begræns brug af PlayStation®VR
    PlayStation®VR er ikke beregnet til børn under 12 år.
  • Begræns webbrowsing
  • Begræns kommunikation og brugergenereret indhold
  • Aldersfiltrering til onlineindhold*
  • Indstil månedlige forbrugsgrænse
    Hvis du angiver en forbrugsgrænse for en barnekonto, lader vi barnet bruge op til dette beløb hver måned i PlayStation Store. Pengene tages fra familieadministratorens wallet.
    Bemærk, at hvis du er en "værge", men ikke familieadministrator, skal du fortælle familieadministratoren, hvis du fortager ændringer i forbrugsgrænser. Hvis du er familieadministrator, skal du være opmærksom på, at den, du udpeger som værge, kan ændre de forbrugsgrænser, du har oprettet.

Forudindstillet forældrekontrol på en PS5-konsol

• Start af PS5-spil og -apps
    Kan starte indhold, hvis aldersgrænsen er den samme eller lavere end barnets alder.
  • Start af PS4/PS3- spil og -apps
    Kan starte indhold, hvis aldersgrænsen er 15 år og derunder.
  • Start af Blu-ray Disc™
    Kan afspille diske, hvis aldersgrænsen er 16 år og derunder.
  • Start af DVD
    Begræns ikke.
  • Begræns brugen af PlayStation®VR
    Begræns ikke.
  • Begræns webbrowsing
    Begræns ikke.
  • Begræns kommunikation og brugergenereret indhold
    Begræns ikke.
  • Aldersfiltrering til onlineindhold*
    Begræns.
  • Indstil månedlig forbrugsgrænse
    0.
  • Start af PS5-spil og -apps
    Kan starte indhold, hvis aldersgrænsen er den samme eller lavere end barnets alder.
  • Start af PS4/PS3- spil og -apps
    Kan starte indhold, hvis aldersgrænsen er 12 eller 13 år eller derunder.
  • Start af Blu-ray Disc™
    Kan afspille diske, hvis aldersgrænsen er 13 år eller derunder.
  • Start af DVD
    Begræns ikke.
  • Begræns brugen af PlayStation®VR
    Begræns ikke.
  • Webbrowsing
    Begræns.
  • Begræns kommunikation og brugergenereret indhold
    Begræns.
  • Aldersfiltrering til onlineindhold*
    Begræns.
  • Indstil månedlig forbrugsgrænse
    0.
  • Start af PS5-spil og -apps
    Kan starte indhold, hvis aldersgrænsen er den samme eller lavere end barnets alder.
  • Start af PS4/PS3- spil og -apps
    Kan starte indhold, hvis aldersgrænsen er 6 eller 7 år og derunder.
  • Start af Blu-ray Disc™
    Kan afspille diske, hvis aldersgrænsen er 7 år og derunder.
  • Start af DVD
    Begræns ikke.
  • Begræns brugen af PlayStation®VR
    Begræns.
  • Webbrowsing
    Begræns.
  • Begræns kommunikation og brugergenereret indhold
    Begræns.
  • Aldersfiltrering til onlineindhold*
    Begræns.
  • Indstil månedlig forbrugsgrænse

* Dette gælder kun for visse lande eller regioner.