Updated 4. dubna 2017

Správa dat uložených pozic v systémovém úložišti systému PS4

Zjisti, jak uvolnit místo na pevném disku odstraněním a odesláním dat uložených pozic.

 
 

Pokud chceš spravovat uložené pozice v systému PS4, přejdi do nabídky [Settings] (Nastavení) > [Application Saved Data Management] (Správa uložených dat aplikace) > [Saved Data in System Storage] (Data uložená v systémovém úložišti). Tady se ti nabízí 3 možnosti:

Odeslat do online úložiště

Data uložených pozic můžeš ručně odeslat ze systému PS4 do online úložiště svého účtu PlayStation Network. Odeslaná data uložených pozic si můžeš později stáhnout a pokračovat ve hře bez nutnosti začínat zase od začátku. Pokud chceš tuto funkci využít, musíš si předplatit službu PlayStation Plus.

Funguje to takhle:

  1. Přejdi do nabídky [Settings] (Nastavení) > [Application Saved Data Management] (Správa uložených dat aplikace) > [Saved Data in System Storage] (Data uložená v systémovém úložišti) a vyber možnost [Upload to Online Storage] (Odeslat do online úložiště).
  1. Vyber hru nebo aplikaci.
  1. Zaškrtni políčko u všech uložených pozic, které chceš odeslat, nebo vyber možnost [Select All] (Vybrat vše); potom vyber možnost [Upload] (Odeslat).
  1. Pokud byl odesílaný soubor do online úložiště odeslán už dříve, zobrazí se dotaz: „Do you want to overwrite this saved data?“ (Chceš tato uložená data přepsat?). V takovém případě se podívej na datum a čas zobrazený u verze souboru v systémovém úložišti a v online úložišti a zjisti, který soubor byl uložen jako poslední. Pokud chceš nahradit verzi v online úložišti, vyber možnost [Yes] (Ano). Pokud chceš odeslání zrušit, vyber možnost [No] (Ne).

Další informace

  • Můžeš také v systému PS4 nastavit automatické odesílání dat uložených pozic v systému PS4 do svého online úložiště.
  • Maximální kapacita, kterou je možné v online úložišti využít, je 10 GB.
  • Průběh odesílání je možné sledovat v nabídce [Notifications] (Upozornění) > [Uploads] (Odesílání).
  • Můžeš také u daného položky v oblasti obsahu stisknout tlačítko OPTIONS a otevřít tak nabídku [Upload/Download Saved Data] (Nahrát/stáhnout uložená data).
  • Aby bylo možné uložené pozice stáhnout, musí být hra nainstalovaná na systému PS4 nebo na externím pevném disku (HDD).

Kopírovat na úložné zařízení USB

Uložená data můžeš zkopírovat na úložné zařízení USB, které je připojené k systému PS4. Zkopírovaná uložená data můžeš použít jako zálohu. Uložená data můžeš také zkopírovat z úložného zařízení USB do jiného systému PS4 a pokračovat v hraní. Upozorňujeme, že pro použití této funkce se musíš přihlásit ke službě PlayStation Network.

  1. Připoj úložné zařízení USB k systému PS4.
  2. Přejdi do nabídky [Settings] (Nastavení) > [Application Saved Data Management] (Správa uložených dat aplikace) > [Copy to USB Storage Device] (Kopírovat na úložné zařízení USB).
  1. Vyber hru.
  1. Zaškrtni políčko vedle dat, která chceš zkopírovat, nebo vyber možnost [Select All] (Vybrat vše); potom vyber možnost [Copy] (Kopírovat).
  1. Pokud se kopírovaný soubor už na úložném zařízení USB nachází, zobrazí se dotaz: „Do you want to overwrite this saved data?“ (Chceš tato uložená data přepsat?). V takovém případě se podívej na datum a čas zobrazený u verze souboru v systémovém úložišti a na úložném zařízení a zjisti, který soubor byl uložen jako poslední. Pokud chceš nahradit verzi na zařízení USB, vyber možnost [Yes] (Ano). Pokud chceš kopírování zrušit, vyber možnost [No] (Ne).

Odstranění dat uložených pozic

Podle následujícího postupu můžeš odstranit data uložených pozic ze systému PlayStation 4.

  1. Přejdi do nabídky [Settings] > [Application Saved Data Management] (Správa uložených dat aplikace) > [Delete] (Odstranit).
  1. Vyber hru.
  1. Zaškrtni políčko vedle dat, která chceš odstranit, nebo vyber možnost [Select All] (Vybrat vše).
  1. Vyber možnost [Delete] (Odstranit) a potom své rozhodnutí potvrď stiskem tlačítka [OK].