Sikkerhetsmodus på PS5™- og PS4™-konsoller

Finn ut hvordan du får tilgang til Sikkerhetsmodus, et feilsøkingsverktøy som er utformet for å løse data- og skjermproblemer på PlayStation®5- og PlayStation®4-konsoller.

Hva er Sikkerhetsmodus?

Sikkerhetsmodus gjør at du kan starte PlayStation-konsollen med kun de mest grunnleggende funksjonene i aktiv modus. Sikkerhetsmodus-alternativene er utformet for å hjelpe deg med å gjenoppbygge databasen til konsollharddisken, endre oppløsningen til konsollen eller tilbakestille konsollen til fabrikkinnstillinger.

Enkelte alternativer i Sikkerhetsmodus kan føre til tap av data. Sikkerhetskopier data til en USB-stasjon eller skylagring før du velger disse alternativene.

Hvordan starter jeg konsollen i Sikkerhetsmodus?

1. Slå av konsollen ved å holde nede power-knappen i tre sekunder. Power-indikatoren blinker noen sekunder før systemet slår seg av.
  2. Når konsollen har slått seg av, trykker du på og holder inne av/på-knappen på nytt. Slipp den når du hører et pip til Du hører først ett pip når du trykker første gang, og deretter ett til syv sekunder senere.
  3. Koble til kontrolleren med USB-kabelen og, trykk på PS-knappen på kontrolleren.

Hvordan kan jeg oppdatere systemprogramvaren med Sikkerhetsmodus?

Hvis konsollen har vært offline i en lengre periode eller har mistet tilkoblingen til Internett under en systemprogramvareoppdatering, kan det hende du må oppdatere systemprogramvaren manuelt. En manuell oppdatering kan lastes ned direkte til PlayStation-konsollen eller en USB-stasjon. Følg veiledningen nedenfor.

Jeg kan ikke starte PlayStation-konsollen i Sikkerhetsmodus

Hvis du ikke kan starte konsollen i Sikkerhetsmodus ved hjelp av trinnene som er beskrevet ovenfor, kan det hende at du må slå den av og på igjen eller kontrollere kablene. Se veiledningen nedenfor for å finne ut hva du skal gjøre før du ber om en reparasjon.

Hvilke Sikkerhetsmodus-alternativer kan jeg velge mellom?

Velg konsollen for å finne alternativene for Sikkerhetsmodus.

1. Start PS5 på nytt
    Avslutter Sikkerhetsmodus og starter PS5-konsollen på vanlig måte.

2. Endre videoutgang
    Velg Endre oppløsning eller Endre HDCP-modus. Disse alternativene kan være nyttige ved feilsøking av problemer med svarte skjermer.

3. Oppdater systemprogramvare

Gjør at du kan oppdatere systemprogramvaren til PS5 via direkte nedlasting eller USB-lagringsstasjon.

4. Gjenopprett standardinnstillinger
    Gjenoppretter PS5-konsollen til fabrikkinnstillingene. Gjenoppretting av standardinnstillinger vil ikke slette innhold på konsolllagring som spill, programmer, skjermbilder, videoklipp og lagrede data.

5. Tøm hurtigbuffer og gjenopprett database
    Velg Tøm hurtigbuffer for systemprogramvare hvis du opplever systemfeil eller dårlig ytelse.
    Velg Gjenopprett database for å skanne stasjonen og opprette en ny database av alt innhold på systemet. Dette alternativet er nyttig hvis du opplever problemer med systemfunksjoner, eller hvis et spillikon blir værende på hjemskjermbildet etter at det er slettet.

6. Tilbakestill PS5
    Sletter alle brukerdata og gjenoppretter PS5-konsollen til sine opprinnelige innstillinger.

7. Tilbakestill PS5 (installer systemprogramvare på nytt)
    Sletter alle brukerdata og fjerner systemprogramvaren til PS5.

1. Start systemet på nytt
    Avslutter Sikkerhetsmodus og starter PS4-konsollen på vanlig måte.

2. Endre oppløsning:
    Endrer skjermoppløsningen til 480p når PS4-konsollen startes på nytt. Dette alternativet kan være nyttig ved feilsøking av problemer med svarte skjermer.

3. Oppdater systemprogramvare
    Lar deg oppdatere PS4-konsollens systemprogramvare via direkte nedlasting, en USB-lagringsenhet eller plate.

4. Gjenopprett standardinnstillinger
    Gjenoppretter PS4-konsollens fabrikkinnstillinger. Gjenoppretting av standardinnstillinger vil ikke slette innhold på konsolllagring som spill, programmer, skjermbilder, videoklipp og lagrede data.

5. Gjenopprett database
    Skanner stasjonen og oppretter en ny database av alt innhold på systemet. Dette alternativet er nyttig hvis du opplever problemer med systemfunksjoner, eller hvis et spillikon blir værende på hjemskjermbildet etter at det er slettet.

6. Initialiser PS4
    Sletter alle brukerdata og gjenoppretter PS4-konsollen til sine opprinnelige innstillinger.

7. Initialiser PS4 (installer systemprogramvaren på nytt)
    Sletter alle brukerdata og fjerner fastvaren til PS4.

8. Still inn HDCP-modus (kun PlayStation 4 Pro)
    Hvis PS4 Pro-konsollen er koblet til en 4K-TV som ikke støtter HDCP 2.2 (se i TV-ens brukerhåndbok), kan det hende den ikke kan vise bilde når du spiller 4K-spill eller bruker 4K-videostrømming. For å se et bilde må du velge denne innstillingen og velge [2. Bare HDCP 1.40] på det neste skjermbildet*.

*Dette kan begrense videooppløsningen til 1080p. Denne reduksjonen i oppløsningen skjer fordi et 4K-bilde bare kan vises når HDCP 2.2 er støttet av alle tilkoblede enheter, inkludert visningsenheten, HDMI-kablene og eventuelle A/V-forsterkere eller hjemmekinosystemer som er tilkoblet.