Kan ikke starte PlayStation®4- eller PlayStation®5-konsollen i sikkerhetsmodus

Kan ikke starte PlayStation®4- eller PlayStation®5-konsollen i sikkerhetsmodus

Finn ut hvordan du løser problemer når du prøver å få tilgang til Sikkerhetsmodus for PS5™- eller PS4™-konsollen, og finn koblinger til informasjon om diagnostikkverktøy og Sikkerhetsmodus.

Hvis du har problemer med å slå på PS4- eller PS5-konsollen, eller hvis du oppdager at systemet ikke vil gå inn i Sikkerhetsmodus, er det flere feilsøkingstrinn du kan prøve.

Hvordan starter jeg PS5- eller PS4-konsollen i Sikkerhetsmodus?

1. Slå av systemet ved å trykke på av/på-knappen på frontpanelet. Power-indikatoren blinker noen sekunder før systemet slår seg av.

2. Når systemet har slått seg av, trykker du på og holder inne av/på-knappen på nytt. Slipp den etter at du har hørt to pip: ett pip høres når du først trykker på knappen, og ett til høres etter sju sekunder.

3. Koble til kontrolleren med USB-kabelen og, trykk på PS-knappen på kontrolleren.

Fungerer USB-, HDMI- og strømkablene som de skal?

Det kan hende at det er feil på en USB-, strøm- eller HDMI-kabel. Prøv å bruke en annen USB-/HDMI-/strømkabel, og koble dem til andre HDMI-porter og stikkontakter. Det er også en god idé å teste kablene på et annet system, for eksempel en Blu-ray-spiller. Ved å teste hver kabel og port kan du finne ut hvor problemet ligger.

Slå PlayStation-konsollen av og på igjen

Hvis alle kablene fungerer som de skal, kan du prøve å slå konsollen av og på igjen for å løse problemet:

1. Slå PlayStation-konsollen helt av ved å holde nede av/på-knappen.

2. Vent til strømlampen slutter å blinke, og koble fra strømkabelen og la konsollen stå i 20 minutter.

3. Koble til konsollen på nytt, og prøv å starte Sikkerhetsmodus.

Reparer og erstatt-diagnostikkverktøy

Hvis du ikke får tilgang til Sikkerhetsmodus med de nevnte trinnene, kan du gå til Reparer og erstatt-diagnostikkverktøyet for videre trinn og for å avtale en reparasjon.