Kan ikke starte konsollen i Sikkerhetsmodus

Slik feilsøker du problemer med Sikkerhetsmodus

Finn ut hvordan du løser problemer når du prøver å få tilgang til Sikkerhetsmodus på PlayStation®5- eller PlayStation®4-konsollen.

Slik starter du konsollen i Sikkerhetsmodus

1. Slå av konsollen ved å holde nede av/på-knappen i tre sekunder. Power-indikatoren blinker noen sekunder før systemet slår seg av.
  2. Når konsollen har slått seg av, trykker du på og holder inne av/på-knappen på nytt. Slipp den når du hører et pip til Du hører først ett pip når du trykker første gang, og deretter ett til syv sekunder senere.
  3. Koble til kontrolleren med USB-kabelen, og trykk på PS-knappen på kontrolleren.

Sikkerhetsmodus starter ikke

Hvis Sikkerhetsmodus ikke starter, kan det være et problem med USB-, HDMI- eller strømkabelen:

1. Hvis TV-en eller skjermen ikke viser Sikkerhetsmodus-skjermbildet, kan det hende at HDMI-kabelen ikke er koblet til ordentlig.
  1. Prøv å bruke en annen USB-kabel, HDMI-kabel og strømkabel.
    Prøv å starte Sikkerhetsmodus hver gang du bytter en kabel.

Hvis Sikkerhetsmodus fortsatt ikke starter, prøver du en grundig omstart av konsollen:

1. Slå konsollen helt av ved å holde nede power-knappen.
  2. Vent til strømlampen slutter å blinke, og koble fra strømkabelen og la konsollen stå i 20 minutter.
  3. Koble til på nytt, og prøv å starte Sikkerhetsmodus.

Systemprogramvaren kan ikke oppdateres automatisk

Hvis konsollen ikke har vært tilkoblet Internett på en god stund eller mistet Internett-tilkoblingen under en systemprogramvareoppdatering, kan det hende du må oppdatere systemprogramvaren manuelt.

Du finner mer informasjon i veiledningene nedenfor.

Manuell oppdatering av systemprogramvaren mislyktes

Hvis det ikke fungerer å oppdatere manuelt, kan det hende du må installere systemprogramvaren på nytt ved å velge Sikkerhetsmodus-alternativ 7 (reinstaller systemprogramvare).

Gå til veiledningene nedenfor hvis du vil ha mer informasjon. Så fremt det er mulig bør du prøve å sikkerhetskopiere dataene dine før du installere systemprogramvaren på nytt.

Har du fremdeles problemer?

Hvis du ikke får tilgang til Sikkerhetsmodus, kan du bruke diagnostikkverktøyet til PlayStation-reparasjoner for å se videre trinn og for å avtale en reparasjon.