Slik endrer du lydutgangen på PS4-konsoller

Lær hvordan du endrer lydutgangen på PlayStation®4-konsollen.

Slik endrer du den primære lydutgangsporten på PS4-konsoller

Når du kobler PS4®-konsollen til TV-en, hjemmekinoanlegget eller en annen tilkoblet enhet, optimaliseres lydformatet som sendes fra PS4-konsollen, automatisk for den enheten. Hvis du kobler en enhet til PS4-konsollens DIGITAL OUT (OPTICAL)-port, kan du endre lydutgangsinnstillingen manuelt.

1. Gå til Innstillinger > Lyd og skjerm.
  2. Velg Innstillinger for utsignal for lyd > Primær utgangsport.
  3. Velg DIGITAL OUT (OPTICAL).
  • CUH-2000-serien har ikke en optisk digital utgangsterminal.
  • Merk at hvis høyttalerne ikke støtter den valgte lydutgangen fra PS4-konsollen, kan de bli skadet.
  • PS4-konsollen kan ikke sende ut video og lyd hvis en enhet som er tilkoblet via HDMI, ikke er kompatibel med HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection). HDCP kan kun slås av for spilling.

Slik endrer du HDCP-innstillinger på PS4-konsoller

HDCP står for High-bandwidth Digital Content Protection, og det hindrer at spill- og videoinnhold tas opp ved hjelp av eksterne datamaskiner eller videoopptakssystemer. Som standard er HDCP aktivert for HDMI-utgangen på PS4-konsollen.

Du kan aktivere eller deaktivere HDCP-innstillingen ved å følge trinnene nedenfor. Merk at alle programmer må være lukket når du gjør denne endringen.

1. Gå til Innstillinger > System.
  2. I innstillingen Aktiver HDCP merker du av i boksen for å aktivere HDCP, eller fjerner merket for å deaktivere HDCP.
  • Denne funksjonen fungerer bare for spilling. Hvis du prøver å spille av en Blu-ray-, DVD- eller DRM-video via en strømmetjeneste, viser PS4-konsollen en melding som ber deg om å aktivere HDCP for å vise innholdet.

Slik angir du utgangen til hodetelefoner på PS4-konsoller

Du kan angi lydutgang til et kompatibelt hodesett for all lyd eller bare chattelyd.

1. Gå til Innstillinger > Enheter.
  2. Velg Lydenheter > Utgang til øretelefoner. Standardinnstillingen er Chattelyd.

Slik angir du et standard lydformat (prioritet)

Du kan angi formatet for lydutgangen fra PS4-konsollen.

1. Gå til Innstillinger > Lyd og skjerm.
  2. Velg Innstillinger for utsignal for lyd > Lydformat (Prioritet). Standardinnstillingen er Lineær PCM.

Har du problemer?

Noen av spørsmålene du kanskje har om lydinnstillinger, er dekket nedenfor.