Slik feilsøker du problemer med bilde og lyd på PS4-konsoller

Finn ut hvordan du løser problemer med bilde og lyd på PlayStation®4-konsoller.

Blir det ikke noe bilde fra PS4-konsollen?

Hvis PS4®-konsollen og skjermen er slått på, men det ikke er noe bilde, kan du prøve følgende:

1. Kontrollere HDMI-tilkoblingen
    Kontroller at den medfølgende HDMI-kabelen er ordentlig koblet til både PS4-konsollen og skjermen*. Prøv om mulig å bruke en annen HDMI-kabel.
    *Hvis skjermen har flere HDMI-porter, kan du prøve å bruke en annen. Kontroller også at du har valgt riktig kanal for HDMI.

Hvis du bruker en annen HDMI-kabel enn den som kom med PS4-konsollen, må du sørge for at den er kompatibel med PS4-konsollen, og at den er en høyhastighets-HDMI-kabel eller en premium høyhastighets-HDMI-kabel.

1. Koble direkte til HDMI-porten
    Koble PS4-konsollen direkte til HDMI-porten på skjermen. Hvis du har andre enheter koblet til skjermen (lydplanke, hjemmekinoanlegg, spillopptaksenheter osv.), kobler du dem fra for å se om dette løser problemet.
  1. Slå på strømmen igjen
    Slå av skjermen og PS4-konsollen helt. Koble fra strømkablene, vent i 20 minutter, og koble deretter til strømkablene igjen. Slå på alt for å se etter bildet.
  2. Kontrollere enhetens fastvare
    Kontroller at skjermen eller lydenheten har den nyeste fastvareversjonen. Se produsentens brukerhåndbok for å finne informasjon om andre innstillinger som må aktiveres for å støtte signaler med høy oppløsning.

Se veiledningen nedenfor for å få informasjon om hvordan du konfigurerer 4K-oppløsning på PlayStation®4 Pro-konsoller.

Hvis du fortsatt opplever problemer, kan du gå til PlayStation-reparasjoner.

Ingen lyd fra PS-konsollen?

Hvis det ikke kommer lyd fra skjermen eller lydanlegget, kan du prøve følgende trinn:

1. Justere lydinnstillinger
    Kontroller at skjermen og andre lydenheter ikke er dempet, og at volumet er høyt nok.
  2. Kontrollere innstillingene for lyd
    Kontroller at lydutgangen på PS4-konsollen er satt til en HDMI-enhet.
  1. Oppdatere systemprogramvaren
    Hvis du opplever lydproblemer, kan du prøve å oppdatere systemprogramvaren til PS4-konsollen til den nyeste versjonen.
  1. Kontrollere HDMI-kabelen
    En defekt HDMI-kabel kan forårsake lydproblemer. Prøv å bruke en annen HDMI-kabel.
  2. Koble direkte til HDMI-porten
    Koble PS4-konsollen direkte til HDMI-porten på skjermen. Hvis du har andre enheter koblet til skjermen (lydplanke, hjemmekinoanlegg, spillopptaksenheter osv.), kobler du dem fra for å se om dette løser problemet.
  3. Kontrollere enhetens fastvare
    Kontroller at skjermen eller lydenheten har den nyeste fastvareversjonen. Se produsentens brukerhåndbok for andre innstillinger som må aktiveres for å støtte signaler med høy oppløsning.

Hvis du fortsatt opplever problemer, kan du gå til PlayStation-reparasjoner.

Har du fremdeles problemer?

Gå til PlayStation-reparasjoner ved å velge et emne nedenfor.