Gjør deg klar for PS5™-konsollen

Kom tidlig i gang med å sette opp PS5-konsollen

Gjør deg klar til neste generasjon spilling. Følg disse enkle trinnene, i PlayStation App eller nettleseren, så får du et forsprang når du skal sette opp PS5-konsollen, slik at du kan komme raskere i gang med spillene dine når PS5-konsollen kommer.

Men det er ingenting å bekymre seg for om du glemmer det. Du vil også bli bedt om å gjennomføre disse trinnene når du logger deg på PS5-konsollen for første gang.

Installer PlayStation App for enkel pålogging

Vi har gjort det enda enklere for deg å få tilgang til PlayStation™Network. Når du begynner konfigurasjonen av PS5-konsollen, kan du eksternt logge på kontoen for PlayStation Network på PS5-konsollen via PlayStation App eller bruke kameraet på mobilenheten. Bare skann QR-koden for å bli logget inn umiddelbart.

Finn nye spill å spille

Gjør deg klar for PS5-konsollen med nye spill. Når du slår på PS5-konsollen for første gang, kan du laste ned et digitalt spill eller installere en spillplate i bakgrunnen for å komme raskere i gang med nye eventyr.

Bla gjennom PlayStation™Store via PlayStation App eller på playstation.com for å finne både digitale spill og spillplater som du kan forhåndsbestille eller kjøpe, får å være forberedt når PS5-konsollen kommer. Når du får PS5-konsollen, kan du laste ned kjøpte digitale spill til PS5-konsollens interne konsoll-lagring via PlayStation App når du har logget på kontoen for PlayStation Network. Ved hjelp av PlayStation App kan du også administrere den interne lagringsplassen på PS5-konsollen hvis du går tom for plass mens du laster ned et spill. Dette gjør at du kan frigjøre mer lagringsplass eksternt for å fullføre installasjonen av spillet.

Installer spill på en stasjon for utvidet lagring

Det å bruke en USB-stasjon for utvidet lagring til å lagre og spille PS4-spill er en flott måte å få tilgang til favoritt-PS4-spillene dine på PS5-konsollen på. PS4-spillene dine er lett tilgjengelige uten at du trenger å bruke den interne lagringsplassen på PS5-konsollen. Vi anbefaler at du gjør dette for å spare plass på den interne konsoll-lagringen for PS5-spill, som ikke kan spilles av fra en stasjon for utvidet lagring.

Du kan bruke en USB 3.0 eller nyere lagringsstasjon med minimum 250 GB og maksimal kapasitet på 8 TB. Enheter med raskere spesifikasjoner kan føre til kortere lastetider.

Merk: Ikke alle enheter fungerer med PS5-konsollen. En utvidet lagringsstasjon kan ikke brukes via en USB-hub. To eller flere utvidede lagringsstasjoner kan ikke kobles til samtidig.

Hvis du vil bruke en stasjon for utvidet lagring som du tidligere brukte til PS4-konsollen, kobler du den ganske enkelt til PS5-konsollen, kontrollerer at du er logget inn på samme konto på PS5-konsollen, og så er du klar til å sette i gang. Hvis du bruker en ny stasjon som oppfyller spesifikasjonene ovenfor, kan du også formatere den som utvidet lagringsplass til lagring og spilling av PS4-spillene, ved å følge trinnene nedenfor.

Vær oppmerksom på at alle data blir slettet når du formaterer lagringsenheten. Hvis det er data du ønsker å beholde, bør du sikkerhetskopiere dem på en annen enhet.

1. Fra PS4-konsollen går du til Innstillinger > Enheter > USB-lagringsenheter.

2. Velg USB-lagringsenheten og velg Formater som utvidet lagring.

• Forsikre deg om at strømindikatoren på PS4-konsollen er helt avslått før du kobler en utvidet stasjon fra konsollen. Hvis den utvidede stasjonen ikke kobles fra på riktig måte, kan det føre til tap av data, skade på PS4-konsollen eller USB-stasjonen. Hvis du vil koble fra en USB-stasjon mens PS4-konsollen er påslått, må du trykke på og holde nede PS-knappen for å vise hurtigmenyen før du kobler fra kabelen. Deretter velger du Lyd/enheter > Stopp bruk av utvidet lagring.

• Ikke slå av strømmen på PS4- eller PS5-konsollen og ikke koble fra USB-stasjonen mens den formateres. Hvis du gjør dette, kan det føre til tap av data, skade på konsollen eller USB-stasjonen.

Redigere kontoinnstillingene og profilen din

Du må oppdatere personverninnstillingene for PS5-konsollen. Du kan også velge å aktivere to-trinns bekreftelse for ekstra sikkerhet. For å komme raskere til spillene dine kan du gjøre disse oppdateringene direkte fra PlayStation App eller Playstation.com.

Du kan oppdatere følgende informasjon for å forberede PS5-konsollen:

Oppdater passordet for å konfigurere sikkerhetstiltak, som å aktivere to-trinns bekreftelse eller legge til et mobilnummer for enklere og sikrere gjenoppretting av kontoen. Følg disse trinnene i nettleseren:

1. Gå til Kontobehandling og logg inn på kontoen for PlayStation Network.
  2. Velg Sikkerhet > Rediger og gjør endringene. Det kan hende du må skrive inn passordet på nytt for å bekrefte at det er deg.

Oppdater spillerprofilinformasjonen, slik at den gjenspeiler personligheten din. Andre spillere du samhandler med på PS5-konsollen, vil også kunne se denne informasjonen.

• Navn (vises bare for nære venner)
  • Online-ID
  • Profilbilde
  • Avatar
  • Om
  • Språk

*Avgifter kan tilkomme for å endre online ID.

Følg disse trinnene for å gjøre endringer i profilinformasjonen:

1. Gå til Kontobehandling og logg inn på kontoen for PlayStation Network.

2. Velg Profil > Rediger og gjør endringene.

For å endre betalingsmetodene, kontrollere transaksjonshistorikken og oppdatere abonnementene dine følger du disse trinnene:

1. Gå til Kontobehandling og logg inn på kontoen for PlayStation Network.
  2. Velg Betalingsmåte eller Abonnement eller Transaksjonshistorikk og gjør endringene.

Forbered deg på å overføre PS4-spill og lagrede data

Selv før du får PS5-konsollen kan du gjøre forberedelser for spillene du vil spille.

Hvis du allerede har en PS4-konsoll og ønsker å overføre spillet videre til PS5-konsollen, kan du gjøre dette via WiFi eller en ethernet-kabel. PS5-konsollens startmeldinger veileder deg gjennom denne prosessen, men i mellomtiden kan du kontrollere at du allerede har lastet ned og installert de PS4-spillene du vil på den interne konsoll-lagringen til PS4. Du kan også overføre data med en forhåndsformatert utvidet lagringsstasjon ved å følge trinnene nedenfor.

Når du har en formatert den utvidede lagringsstasjonen tilkoblet PS4-konsollen, følger du denne fremgangsmåten:

1. Fra PS4-konsollen går du til Innstillinger > Lagring.

2. Velg Systemlagring.

3. Trykk på OPTIONS-knappen og velg Flytt til utvidet lagring.

4. Velg dataene du vil lagre, og velg deretter Flytt > OK.

5. Fra hurtigmenyen velger du Lyd/enheter > Stopp bruk av utvidet lagring > OK.

6. Fjern USB-stasjonen fra PS4-konsollen og koble den deretter til PS5-konsollen.

Opprette familiekonto på PlayStation Network

Del PS5-konsollopplevelsen med familien. Hvis du er voksen med en konto for PlayStation Network, kan du bli familieadministrator og opprette en konto for barna. Dette kan du gjøre i delen Familieadministrasjon i kontoinnstillingene.

En familieadministrator kan:

• ha kontroll over spilletid

• ha kontroll over kjøp som blir gjort fra familieadministratorlommeboken

• ha kontroll over tilgang til spill, videoer og apper.

• deaktivere meldings- og talechat

• blokkere videoer, kringkastinger og bilder som er opprettet av andre spillere

• utnevne andre voksne i familien som foresatte Dette gjør at de kan angi og endre kontroller, for eksempel hvor mye av pengene i lommeboken som skal brukes, som gjelder alle barna i familien.

1. Gå til Kontobehandling og logg inn på kontoen for PlayStation Network.
  2. Velg Familieadministrasjon
  3. Velg barnekontoen du vil angi begrensninger for, og velg Rediger for å justere hver funksjon.

Oppgradering: Oppgrader en barnekonto til en voksenkonto

Når du er gammel nok, kan du oppgradere kontoen til en voksenkonto.

Når du har oppgradert til en voksenkonto, kan du:

• kontrollere din egen konto
  • ha egen online-ID og egne trophies og venner
  • overføre alle spill, videoer og abonnement
  • administrere egen lommebok

Når du har blitt gammel nok, blir du spurt om du vil oppgradere kontoen din til en voksenkonto neste gang du logger på PlayStation Network.

Hvis du velger Gjør det senere , kan du likevel oppgradere kontoen ved å følge disse trinnene i nettleseren:

1. Gå til Kontobehandling og logg inn på kontoen for PlayStation Network.
  2. Velg Oppgrader kontoen og følg instruksjonene på skjermen for å bekrefte.
  3. Du må logge ut og logge inn igjen på PlayStation Network.

Opprett en konto

Begynn å spille raskere. Du kan opprette kontoen for PlayStation Network i nettleseren før du får PS5-konsollen. Med en konto får du tilgang til PlayStation Network-funksjoner, som nedlasting av innhold og å kommunisere med vennene dine.

Hvis du allerede har en konto på PS4-konsollen, kan du bruke samme konto for PS5-konsollen. PlayStation Plus-abonnement, trophies, venner og annen informasjon synkroniseres til PS5-konsollen.

1. Gå til Kontoadministrasjon  og velg Opprett ny konto.
  2. Følg instruksjonene på skjermen.
  3. Når du har opprettet kontoen, vil du motta en e-postmelding som bekrefter det. Det kan ta noen minutter før den kommer til innboksen. Du kan bekrefte kontoen via e-posten ved å velge Bekreft nå.
  4. Nå kan du logge på PlayStation Network via nettleseren, PlayStation App eller konsollen.