Foreldrekontroller på PS5-konsoller

Slik angir du foreldrekontroller på PS5-konsoller

Finn ut hvordan du angir foreldrekontroller og begrenser barnets bruk av spill, programmer og funksjoner på PlayStation®5-konsollen.

Foreldrekontroller og forbruksgrenser fungerer sammen med familieadministrasjon og spilletidkontroller for å hjelpe deg med å administrere barnas aktiviteter på PS5™-konsollen og på PlayStation™Network (PSN).

Hvis du vil angi foreldrekontroller, må du ha din egen konto for PlayStation Network og en konto for hvert barn. Hvis du konfigurerer barnekontoene, blir du automatisk familieadministrator. Hvis noen andre konfigurerer barnekontoene, kan de utnevne deg som «foresatt», noe som gjør det mulig for deg å angi foreldrekontroller og forbruksgrenser.

Når du angir foreldrekontroller, må du huske å justere konsollinnstillingene for å forhindre at barn endrer på foreldrekontrollene.

Slik angir du foreldrekontroller for PS5-konsoller på nett

1. Logg på Kontoadministrasjon > Familieadministrasjon.
  2. Velg barnekontoen du vil angi begrensninger for, og velg Rediger for å justere hver funksjon.
  1. Gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon og velg barnekontoen.
    Med Familieadministrasjon kan du planlegge barnets spilletider, tilbakestille passordet til barnets konto med mer.
  2. Velg Foreldrekontroller for å velge et forhåndsvalgt foreldrekontrollnivå for barna, eller lag egendefinerte foreldrekontroller ved å justere hver innstilling individuelt.

Hvis du vil forsikre deg om at foreldrekontrollene er i bruk under barnas spilling, kan du kontrollere følgende.

• Barnet har fullført e-postbekreftelsen.
  • Barnet har logget på PSN på konsollen.

Hvis du endrer innstillingene for foreldrekontroller mens barnet spiller, må barnet logge av og på for at endringene skal tre i kraft.

Slik angir du hvem som kan endre barnets personverninnstillinger

Du kan angi hvem som kan endre barnets personverninnstillinger ved å gå til Kontoadministrasjon.

Hvis du velger Angis av foreldre/foresatte, kan familieadministratoren og foreldre/foresatte endre barnets personverninnstillinger.

Du kan også velge hvilke innstillinger (hvis noen) du vil at barnet skal kunne endre. Hvis du lar barnet endre innstillinger, kan du også bestemme hvilke alternativer de kan velge mellom for hver innstilling.

Du varsles hver gang barnet justerer innstillingene.

Hvis du velger Angis av barn, kan barnet endre personverninnstillingene. Foreldre/foresatte kan bare se barnets personverninnstillinger.

Du varsles hver gang barnet justerer innstillingene.

• Vær oppmerksom på at denne innstillingen ikke kan brukes for små barn under 15 år.

1. Gå til kontoadministrasjon , og velg familieadministrasjon
  2. Velg et mindreårig familiemedlem, og rull deretter ned til Personvern
  3. Velg Angis av, og velg deretter stilen din fra rullegardinmenyen.
  4. Velg Lagre
  • Barn under 15 år har Personverninnstillinger angis av forelder/foresattsom standard.
  • Barn mellom 15 og 17 år har Personverninnstillinger angis av barn som standard.

Slik gjør du et unntak for et spill på PS5-konsollen

Hvis barnet ditt prøver å starte et spill med begrenset tilgang, blir spillet blokkert, og et skjermbilde vises. Fra dette skjermbildet kan barnet sende deg en forespørsel om at du skal gjøre et unntak for spillet. Når barnet har sendt en forespørsel, vil du som familieadministrator, samt utnevnte foreldre eller foresatte, motta et varsel og en e-post.

Som familieadministrator eller utnevnt forelder eller foresatt kan du godkjenne den mottatte forespørselen på følgende måter:

1. Du vil motta en e-post med barnets forespørsel. Som familieadministrator eller utnevnt forelder eller foresatt, kan du gå nettstedet som er angitt i e-posten, og logge på kontoen din.
  2. Velg barnet fra listen over familiemedlemmer, og velg deretter Tillatte spill for å vise forespørselen.
    Du kan også vise barnets forespørsel fra nettstedet nedenfor.
  1. Logg på som familieadministrator, eller som utnevnt forelder eller foresatt.
  2. Trykk på PS-knappen for å åpne kontrollsenteret, og velg deretter Varsler
  3. Velg barnets forespørsel, og velg deretter Gå til [Tillatte spill]

Du kan også behandle barnets forespørsel ved å gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon, velge barnet ditt og gå til Tillatte spill.

• Når du vil tillate kommunikasjonsfunksjoner, følger du de samme instruksjonene som når du tillater spill. Forespørsler om unntak for spill og kommunikasjonsfunksjoner må sendes hver for seg.
  • Selv om du endrer begrensningsnivået for foreldrekontrollene, kan barnet fortsette å spille spill som er tillatt.

Slik begrenser du kommunikasjon og brukergenerert innhold på PS5-konsoller

Når du velger foreldrekontrollinnstillingen Kommunikasjon og brukergenerert innhold > Begrens, kan ikke barna gjøre følgende:

• Sende tekstmeldinger og prate med andre spillere.
    Sending av forhåndskrevne meldinger i spillet er tillatt.
  • Dele brukergenerert innhold som barnet har laget.
  • Se det brukergenererte innholdet til en annen spiller.

Du kan hindre at barnet ser innhold som er uegnet med tanke på barnets alder, samt hindre informasjonsutveksling med andre. Det brukergenererte innholdet som kan blokkeres, inkluderer følgende:

• Skjermbilder.
  • Videoklipp (video fra spill).
  • Spillsendinger.
  • En annen spillers brukergenererte innhold i spill.
  • En annen spillers personlige beskrivelse i spillerens profil.

Slik angir du en månedlig forbruksgrense på PS5-konsoller

Som familieadministrator eller utnevnt forelder eller foresatt kan du bestemme hvor mye barnet ditt kan bruke hver måned. Den månedlige forbruksgrensen er satt til 0 som standard. Hvis barnet ditt kommer til å kjøpe innhold med kontoen sin, må du passe på å endre denne innstillingen.

Legg merke til at hvis du er registrert som foresatt, men ikke familieadministrator, bør du informere familieadministratoren hvis du gjør endringer i forbruksgrensen. Hvis du er familieadministrator, må du være oppmerksom på at alle du oppnevner som foresatte, kan endre forbruksgrensene du har opprettet.

Foreldrekontroller på PlayStation 5-konsoller

Familieadministrasjon og foreldrekontroller på PS5-konsoller lar deg begrense tilgangen til nettverksfunksjoner, programmer og enheter for barnekontoer:

• Endre spilletid for i dag
    Når du angir varigheten på spilletid for dagen, vises den resterende spilletiden. Du kan også forlenge og forkorte barnets spilletid herfra.
  • Innstillinger for spilletid
    Du kan velge på hvilke dager og hvor lenge barnet får spille. Når barnets spilletid går ut, kan du velge om de skal motta et varsel, eller om de skal logges av automatisk. Varigheten på spilletiden for dagen inkluderer spilletiden på PS4-konsollen. Den totale spilletiden regnes fra både PS5-konsollen og PS4-konsollen.
  • Tidssone
    Barnets spilletid tilbakestilles klokken 00:00 i den valgte tidssonen.
  • Tillatte spill
    Vis forespørsler om å tillate spesifikke spill og en liste over spill som allerede er tillatt. Du kan også tillate spill basert på forespørslene herfra.
  • Informasjon om familiemedlem
    Se påloggings-ID-en (e-postadressen), online-ID-en og navnet til barnet ditt. Navnet som vises her, er navnet som ble skrevet inn da barnets konto ble opprettet, og er ikke synlig for andre spillere. Dette navnet vises i e-postene du mottar fra PlayStation for denne kontoen.
  • Tilbakestill passord
    Endre passordet som barnet bruker.
  • Angi aldersgrenser for å starte PS5-spill og -programmer
  • Angi aldersgrenser for å starte PS4/PS3 -spill og -programmer
  • Angi aldersgrenser for å starte Blu-ray Disc™
  • Angi aldersgrenser for å starte DVD
  • Begrens bruk av PlayStation® VR
    PlayStation® VR skal ikke brukes av barn under 12 år.
  • Begrens bruk av nettleser
  • Begrens kommunikasjon og brukergenerert innhold
  • Aldersfiltrering for online-innhold*
  • Angi månedlige forbruksgrenser
    Hvis du angir en forbruksgrense for en barnekonto, lar vi barnet bruke opptil det beløpet hver måned på PlayStation Store. Pengene hentes fra lommeboken til familieadministratoren.
    Legg merke til at hvis du er registrert som foresatt, men ikke familieadministrator, bør du informere familieadministratoren hvis du gjør endringer i forbruksgrensen. Hvis du er familieadministrator, må du være oppmerksom på at alle du oppnevner som foresatte, kan endre forbruksgrensene du har opprettet.

Forhåndsinnstilte foreldrekontroller på PS5-konsollen

• Starte PS5-spill og -programmer
    Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er den samme som, eller lavere enn, barnets alder.
  • Starte PS4/PS3 -spill og -programmer
    Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er 15 år eller lavere.
  • Spille av Blu-ray Disc™
    Kan spille av platen hvis aldersgrensen er 16 år eller lavere.
  • Starte DVD
    Ikke begrens.
  • Begrens bruk av PlayStation®VR
    Ikke begrens.
  • Begrens bruk av nettleser
    Ikke begrens.
  • Begrens kommunikasjon og brukergenerert innhold
    Ikke begrens.
  • Aldersfiltrering for online-innhold*
    Begrens.
  • Angi månedlig forbruksgrense
    0.
  • Starte PS5-spill og programmer
    Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er den samme som, eller lavere enn, barnets alder.
  • Starte PS4/PS3 -spill og programmer
    Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er 12 eller 13 år eller lavere.
  • Spille av Blu-ray Disc™
    Kan spille av platen hvis aldersgrensen er 13 år eller lavere.
  • Starte DVD
    Ikke begrens.
  • Begrens bruk av PlayStation®VR
    Ikke begrens.
  • Bruk av nettleser
    Begrens.
  • Begrens kommunikasjon og brukergenerert innhold
    Begrens.
  • Aldersfiltrering for online-innhold
    Begrens.
  • Angi månedlig forbruksgrense
    0.
  • Starte PS5-spill og programmer
    Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er den samme som, eller lavere enn, barnets alder.
  • Starte PS4/PS3 -spill og programmer
    Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er 6 eller 7 år eller lavere.
  • Spille av Blu-ray Disc™
    Kan spille av platen hvis aldersgrensen er 7 år eller lavere.
  • Starte DVD
    Ikke begrens.
  • Begrens bruk av PlayStation®VR
    Begrens.
  • Bruk av nettleser
    Begrens.
  • Begrens kommunikasjon og brukergenerert innhold
    Begrens.
  • Aldersfiltrering for online-innhold
    Begrens.
  • Angi månedlig forbruksgrense

* Dette gjelder kun i enkelte land eller regioner.