Foreldrekontroller og forbruksgrenser på PlayStation®5-konsoller

Angi foreldrekontroller og forbruksgrenser på PlayStation®5

Finn ut hvordan du konfigurerer foreldrekontroller og begrenser barnets bruk av spill, programmer og funksjoner på PS5™-konsollen.

Foreldrekontroller og forbruksgrenser fungerer sammen med familieadministrasjon og spilletidkontroller for å hjelpe deg med å administrere barnas aktiviteter på PS5 og PlayStation™ Network (PSN).

Hvis du vil angi foreldrekontroller, må du ha din egen konto for PlayStation Network og en konto for hvert barn. Hvis du konfigurerer de underordnede kontoene, blir du automatisk familieadministrator. Hvis noen andre konfigurerer barnekontoene, kan de utnevne deg som «foresatt», noe som gjør det mulig for deg å angi foreldrekontroller og forbruksgrenser.

Når du angir foreldrekontroller, må du huske å justere systeminnstillingene for å forhindre at barn endrer på foreldrekontrollene.

Slik konfigurerer du foreldrekontroller på PS5-konsoller

Du kan stille inn foreldrekontroller fra en nettleser eller på PlayStation-konsollen:

Nettleser: Angi foreldrekontroller

1. Logg inn på Kontoadministrasjon > Familieadministrasjon

2. Velg barnekontoen du vil angi begrensninger for, og velg Rediger for å justere hver funksjon.

1. Gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon > Foreldrekontroller.

2. Velg barnekontoen du vil angi begrensninger for, og velg Rediger for å justere hver funksjon eller for å justere det forhåndsinnstilte nivået for foreldrekontroll.

Foreldrekontroller på PlayStation 5

Foreldrekontroller på PS5 lar deg begrense tilgangen til nettverksfunksjoner, applikasjoner og enheter for barnekontoer:

• Angi aldersgrenser for spill, Blu-ray™ og DVD
    Spill og videoer blir rangert etter aldersgrense for å hjelpe foreldre med å finne ut om innholdet passer for barnet.

• Angi spilletidbegrensninger
    Spilletider gir familieadministratorer (og voksne familiemedlemmer som er oppgitt som foresatte) muligheten til å sette grenser for når og hvor lenge hvert barn har tilgang til PS5- og PS4-konsoller.

• Begrens kommunikasjon og brukergenerert innhold
    Hindre barnekontoer i å kommunisere med andre spillere. Denne innstillingen begrenser også muligheten for å se innhold laget av andre spillere, som for eksempel videoer, bilder og tekst laget av andre brukere.

Merk: Barnekontoer kan be om et unntak for å bruke kommunikasjon i et bestemt spill.

• Tillatte spill
    Hvis barnet prøver å starte et spill eller kommunisere med en annen spiller, men hindres av foreldrekontroller, kan barnet be deg gjøre et unntak. Du vil motta en forespørsel via e-post om å tillate spillet. Denne menyen lar deg administrere barnets tillatte spill.

• Angi månedlige forbruksgrenser
    Hvis du angir en forbruksgrense for en barnekonto, lar vi barnet bruke opptil det beløpet hver måned på PlayStation Store. Pengene hentes fra lommeboken til familieadministratoren.

Legg merke til at hvis du er registrert som foresatt, men ikke familieadministrator, bør du informere familieadministratoren hvis du gjør endringer i forbruksgrensen. Hvis du er familieadministrator, må du være oppmerksom på at alle du oppnevner som foresatte, kan endre forbruksgrensene du har opprettet.

• Begrens bruken av nettlesere

• Begrens bruk av PlayStation® VR
    PlayStation® VR skal ikke brukes av barn under 12 år.

Forhåndsinnstilte foreldrekontroller på PS5

Starte PS5-spill og programmer
Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er det samme som eller lavere enn barnets alder

Starte PS4/PS3-spill og programmer
Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er 15 år eller lavere

Spille av Blu-ray Disc™
Kan spille av platen hvis aldersgrensen er 16 år eller lavere

Spille av DVD
Ikke begrenset

Bruk av PlayStation VR
Ikke begrenset

Bruk av nettleser
Ikke begrenset

Kommunikasjon og brukergenerert innhold
Ikke begrenset

Filtrering av innhold på PlayStation Store
Begrenset

Månedlig forbruksgrense
0

Starte PS5-spill og programmer
Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er det samme som eller lavere enn barnets alder

Starte PS4/PS3-spill og programmer
Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er 12 eller 13 år eller lavere

Spille av Blu-ray Disc™
Kan spille av plater hvis aldersgrensen er 13 år eller lavere

Spille av DVD
Ikke begrenset

Bruk av PlayStation VR
Ikke begrenset

Bruk av nettleser
Begrenset

Kommunikasjon og brukergenerert innhold
Begrenset

Aldersfiltrering for online-innhold
Begrens

Månedlig forbruksgrense
0

Starte PS5-spill og programmer
Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er det samme som eller lavere enn barnets alder

Starte PS4/PS3-spill og programmer
Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er 6 eller 7 år eller lavere

Spille av Blu-ray Disc™
Kan spille av plater hvis aldersgrensen er 7 år eller lavere

Spille av DVD
Ikke begrenset

Bruk av PlayStation VR
Begrenset

Bruk av nettleser
Begrenset

Kommunikasjon og brukergenerert innhold
Begrenset

Aldersfiltrering for online-innhold
Begrens

Månedlig forbruksgrense