Foreldrekontroller på PS5™-konsoller

Slik kan du angi foreldrekontroller på PS5™-konsoller

Finn ut hvordan du angir foreldrekontroller og begrenser barnets bruk av spill, programmer og funksjoner på PlayStation®5-konsollen.

Foreldrekontroller og forbruksgrenser fungerer sammen med familieadministrasjon og spilletidkontroller for å hjelpe deg med å administrere barnas aktiviteter på PS5-konsollen og på PlayStation™ Network (PSN).

Hvis du vil angi foreldrekontroller, må du ha din egen konto for PlayStation Network og en konto for hvert barn. Hvis du konfigurerer barnekontoene, blir du automatisk familieadministrator. Hvis noen andre konfigurerer barnekontoene, kan de utnevne deg som «foresatt», noe som gjør det mulig for deg å angi foreldrekontroller og forbruksgrenser.

Når du angir foreldrekontroller, må du huske å justere systeminnstillingene for å forhindre at barn endrer på foreldrekontrollene.

Slik konfigurerer du foreldrekontroller på PS5-konsoller

Du kan stille inn foreldrekontroller fra en nettleser eller på PlayStation-konsollen:

1. Logg på Kontoadministrasjon > Familieadministrasjon

2. Velg barnekontoen du vil angi begrensninger for, og velg Rediger for å justere hver funksjon.

1. Gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon > Foreldrekontroller, og velg barnekontoen du vil angi begrensninger for.
  2. Med Familieadministrasjon kan du planlegge barnets spilletider, tilbakestille passordet til barnets konto med mer. Velg Foreldrekontroller for å velge et forhåndsvalgt foreldrekontrollnivå for barna, eller lag brukerdefinerte foreldrekontroller ved å justere hver innstilling individuelt.

Hvis du vil forsikre deg om at foreldrekontrollene er i bruk under barnas spilling, kan du kontrollere følgende.

• Barnet har fullført e-postbekreftelsen.
  • Barnet har logget på PSN på konsollen.

Hvis du endrer innstillingene til foreldrekontrollene mens barnet spiller, må du få barnet til å logge av og logge på igjen.

Gjøre unntak for et spill på PS5-konsollen

Hvis barnet prøver å starte et spill med begrenset tilgang, vil spillet blokkeres, og et skjermbilde for å sende en forespørsel om spillet vises. Barnet ditt kan deretter be om at du gjør et unntak for spillet. Som familieadministrator får du og utnevnte foreldre eller foresatte forespørselen.

Som familieadministrator kan du, eller en utnevnt forelder eller foresatt, godkjenne den mottatte forespørselen på følgende måter:

Som familieadministrator, eller som utnevnt forelder eller foresatt, går du til følgende nettsted og logger på kontoen din. Velg barnet under Familieadministrasjon, og velg deretter Tillatte spill.

1. Logg på som familieadministrator, eller som utnevnt forelder eller foresatt. Gå til hjem-skjermen og velg Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon
  2. Velg barnet som sendte forespørselen, og velg Tillatte spill. Du kan administrere barnets forespørsler herfra.
  • Når du vil tillate kommunikasjonsfunksjoner, følger du de samme instruksjonene som når du tillater spill. Forespørsler om unntak for spill og kommunikasjonsfunksjoner må sendes hver for seg.
  • Selv om du endrer begrensningsnivået til foreldrekontrollene, kan barnet fortsette å spille spill som allerede er tillatt av familieadministratoren, eller av en utnevnt forelder eller foresatt.

Foreldrekontroller på PlayStation 5-konsoller

Familieadministrasjon og foreldrekontroller på PS5-konsoller lar deg begrense tilgangen til nettverksfunksjoner, programmer og enheter for barnekontoer:

• Endre spilletid for i dag
    Når du angir varigheten på spilletid for dagen, vises den resterende spilletiden. Du kan også forlenge og forkorte barnets spilletid herfra.
  • Innstillinger for spilletid
    Du kan velge på hvilke dager og hvor lenge barnet får spille. Når barnets spilletid går ut, kan du velge om de skal motta et varsel, eller om de skal logges av automatisk. Varigheten på spilletiden for dagen inkluderer spilletiden på PS4-konsollen. Den totale spilletiden regnes fra både PS5-konsollen og PS4-konsollen.
  • Tidssone
    Barnets spilletid tilbakestilles klokken 00:00 midnatt i den valgte tidssonen.
  • Tillatte spill
    Forespørsler om å tillate spesifikke spill og spill som allerede er tillatt, vises. Du kan også tillate spill basert på forespørslene herfra.
  • Informasjon om familiemedlem
    Se påloggings-ID-en (e-postadressen), online-ID-en og navnet til barnet ditt. Navnet som vises her, er navnet som ble skrevet inn da barnets konto ble opprettet, og er ikke synlig for andre spillere. Dette navnet vises i e-postene du mottar fra PlayStation for denne kontoen.
  • Tilbakestill passord
    Endre passordet som barnet bruker.
  • Angi aldersgrenser for å starte PS5-spill og -programmer
  • Angi aldersgrenser for å starte PS4/PS3 -spill og -programmer
  • Angi aldersgrenser for å starte Blu-ray Disc™
  • Angi aldersgrenser for å starte DVD
  • Begrens bruk av PlayStation® VR
    PlayStation® VR skal ikke brukes av barn under 12 år.
  • Begrens bruk av nettleser
  • Begrens kommunikasjon og brukergenerert innhold
  • Aldersfiltrering for online-innhold*
  • Angi månedlige forbruksgrenser
    Hvis du angir en forbruksgrense for en barnekonto, lar vi barnet bruke opptil det beløpet hver måned på PlayStation Store. Pengene hentes fra lommeboken til familieadministratoren.
    Legg merke til at hvis du er registrert som foresatt, men ikke familieadministrator, bør du informere familieadministratoren hvis du gjør endringer i forbruksgrensen. Hvis du er familieadministrator, må du være oppmerksom på at alle du oppnevner som foresatte, kan endre forbruksgrensene du har opprettet.

Forhåndsinnstilte foreldrekontroller på PS5-konsollen

• Starte PS5-spill og -programmer
    Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er den samme som, eller lavere enn, barnets alder.
  • Starte PS4/PS3 -spill og -programmer
    Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er 15 år eller lavere.
  • Spille av Blu-ray Disc™
    Kan spille av platen hvis aldersgrensen er 16 år eller lavere.
  • Starte DVD
    Ikke begrens.
  • Begrens bruk av PlayStation®VR
    Ikke begrens.
  • Begrens bruk av nettleser
    Ikke begrens.
  • Begrens kommunikasjon og brukergenerert innhold
    Ikke begrens.
  • Aldersfiltrering for online-innhold*
    Begrens.
  • Angi månedlig forbruksgrense
    0.
  • Starte PS5-spill og programmer
    Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er den samme som, eller lavere enn, barnets alder.
  • Starte PS4/PS3 -spill og programmer
    Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er 12 eller 13 år eller lavere.
  • Spille av Blu-ray Disc™
    Kan spille av platen hvis aldersgrensen er 13 år eller lavere.
  • Starte DVD
    Ikke begrens.
  • Begrens bruk av PlayStation®VR
    Ikke begrens.
  • Bruk av nettleser
    Begrens.
  • Begrens kommunikasjon og brukergenerert innhold
    Begrens.
  • Aldersfiltrering for online-innhold
    Begrens.
  • Angi månedlig forbruksgrense
    0.
  • Starte PS5-spill og programmer
    Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er den samme som, eller lavere enn, barnets alder.
  • Starte PS4/PS3 -spill og programmer
    Kan starte innholdet hvis aldersgrensen er 6 eller 7 år eller lavere.
  • Spille av Blu-ray Disc™
    Kan spille av platen hvis aldersgrensen er 7 år eller lavere.
  • Starte DVD
    Ikke begrens.
  • Begrens bruk av PlayStation®VR
    Begrens.
  • Bruk av nettleser
    Begrens.
  • Begrens kommunikasjon og brukergenerert innhold
    Begrens.
  • Aldersfiltrering for online-innhold
    Begrens.
  • Angi månedlig forbruksgrense

* Dette gjelder kun i enkelte land eller regioner.