Spilletidkontroller for PlayStation®5 og PlayStation®4

Slik konfigurerer du spilletidkontroller for PlayStation®5 og PlayStation®4

Finn ut hvordan du administrerer spilletidkontroller for barnekontoer på PS5™- og PS4™-konsoller, og på mobilenheten.

Spilletidkontroller

Familieadministratorer kan sette begrensninger på når og hvor lenge hvert barn kan spille på PS4 og PS5. Spilletidkontroller fungerer sammen med systembegrensninger og innstillinger for familieadministrasjon for å hjelpe deg med å administrere barnas PlayStation-opplevelser.

Før du kan stille inn spilletidkontroller:

• Du må opprette en konto for PlayStation™ Network.

• Alle barn trenger sin egen konto, opprettet ved bruk av personopplysninger (navn og fødselsdato).

• Kontoen din må enten være familieadministrator eller angitt som «foresatt» av familieadministratoren. Barnekontoen du administrerer, må være registrert som familiemedlem.

• Tidssonen må angis for barnekontoen før du kan justere spilletiden.

Hvordan fungerer spilletidadministrasjon?

Administrasjon av spilletid er basert på tre enkle innstillinger:

• Begrens spilletid: «Begrens» eller «Ikke begrens».

• Når spilletiden er over: «Kun varsel» eller «Logg av» barnets konto.

• Varighet og Spillbare timer: «Varighet på spilletid» og «Spillbare timer» for hver dag eller bestemte ukedager.

Når yngre spillere nærmer seg slutten på spilletiden, vises varsler øverst på skjermen for å gi beskjed om når de burde lagre og avslutte. Familieadministratorer kan også angi at systemet automatisk skal logge ut familiemedlemmer når spilletiden er over.

På PS5-konsoller kan familieadministratorer Endre spilletid for i dag for å gi barnekontoen mer spilletid innenfor de spillbare timene.

Merk at spilletidbegrensninger for barnekontoer som ikke er tilkoblet Internett, kun gjelder for systemet de er angitt på. Når spilletid angis for kontoer som er koblet til Internett, begrenser det spilletiden på alle tilkoblede PS5- og PS4-konsoller.

Angi spilletidkontroller

Nettleser: Angi spilletid

1. Gå til Playstation.com/acct/family, og logg deg på med familieadministratorens eller den foresattes konto til barnekontoen du vil administrere.
  2. Klikk på barnekontoen til familien, og klikk deretter på Rediger ved siden av spilletidgrensen.
  3. Velg Lagre for å ta i bruk endringene.
  1. Logg deg på med familieadministratorens eller den foresattes konto til barnekontoen du vil administrere.
  2. Gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon og velg barnekontoen
  3. Angi en Tidssone og velg deretter Innstillinger for spilletid.
  4. Når du har valgt begrensningene, velger du Lagre for at endringene skal bli gjeldende.
  1. Logg deg på med familieadministratorens eller den foresattes konto til barnekontoen du vil administrere.
  2. Gå til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Familieadministrasjon og velg barnekontoen.
  3. Angi en Tidssone og velg deretter Innstillinger for spilletid
  4. Når du har valgt begrensningene, velger du Lagre for at endringene skal bli gjeldende.