Konfigurere familiekontoer på PSN

Slik konfigurerer du familiekontoer på PSN

Finn ut hvordan du oppretter kontoer for familieadministratorer, foreldre, foresatte og barn på PlayStation™Network (PSN).

Slik blir du familieadministrator

Når du skal konfigurere kontoer for hele familien på PSN, må du opprette en voksenkonto før du kan opprette kontoer for barna.

Den myndige som oppretter en barnekonto, kalles familieadministrator. En familieadministrator kan:

• ha kontroll over spilletider
  • ha kontroll over kjøp som blir gjort fra familieadministratorlommeboken
  • ha kontroll over tilgang til spill, videoer og applikasjoner
  • deaktivere tekst, video og talechatmeldinger
  • blokkere brukergenererte videoer, strømmer og bilder
  • Utnevn andre voksne i familien som foresatte. Dette gjør at de kan angi og endre kontroller for alle barnas kontoer (inkludert hvor mye som kan bli brukt fra lommeboken).

Slik legger du til mindreårige familiemedlemmer

Nettleser: Legge til mindreårige familiemedlemmer

1. Logg på Kontoadministrasjon > Familieadministrasjon > Legg til familiemedlem
  2. Velg Legg til et barn
  3. Angi barnets navn og fødselsdato, og klikk på Neste.
  4. Brukeravtalen vises, og denne må bekreftes for å fortsette. Følg deretter instruksjonene på skjermen for å angi foreldrekontroller.
  1. Logg på som familieadministrator, og gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon > Legg til familiemedlem.
  2. Skann QR-koden på mobilenheten for å konfigurere en konto for barn.
  1. Logg på som familieadministrator, og gå til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Familieadministrasjon
  2. Velg Legg til familiemedlem > Opprett bruker.
  3. Angi barnets navn og fødselsdato, og klikk på Neste.
  4. Brukeravtalen vises, og denne må bekreftes for å fortsette. Følg deretter instruksjonene på skjermen for å angi foreldrekontroller.

Slik legger du til voksne familiemedlemmer

Nettleser: Legge til voksne familiemedlemmer

1. Logg på Kontoadministrasjon > Familieadministrasjon > Legg til familiemedlem
  2. Velg Legg til en voksen
  3. Angi e-postadressen til den voksne personen, og klikk på Neste.
  1. Logg på som familieadministrator, og gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon > Legg til familiemedlem
  2. Skann QR-koden på mobilenheten for å konfigurere en konto for voksne.
  1. Logg på som familieadministrator, og gå til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Familieadministrasjon
  2. Velg Legg til familiemedlem
  3. Her kan du enten invitere en eksisterende konto eller opprette en ny lokal bruker.

Slik fjerner du voksne familiemedlemmer

Nettleser: Fjerne voksne familiemedlemmer

1. Logg på Kontoadministrasjon > Familieadministrasjon.
  2. Velg det voksne familiemedlemmet.
  3. Velg Fjern familiemedlem.
    Hvis du fjerner et familiemedlem som er en forelder eller foresatt, fjerner du også muligheten vedkommende har til å angi foreldrekontroller.
  1. Logg på som familieadministrator, og gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon
  2. Velg det voksne familiemedlemmet.
  3. Velg Fjern familiemedlem.
    Hvis du fjerner et familiemedlem som er en forelder eller foresatt, fjerner du også muligheten vedkommende har til å angi foreldrekontroller.
  1. Logg på som familieadministrator, og gå til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Familieadministrasjon
  2. Velg det voksne familiemedlemmet.
  3. Velg Fjern familiemedlem.
    Hvis du fjerner et familiemedlem som er en forelder eller foresatt, fjerner du også muligheten vedkommende har til å angi foreldrekontroller.

Slik tildeler du tillatelser til en forelder/foresatt

Nettleser: Utnevne forelder/foresatt

1. Logg på Kontoadministrasjon > Familieadministrasjon
  2. Velg den voksne personen du ønsker å gi tilgang, og velg Forelder/foresatt.
  1. Logg på som familieadministrator, og gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon > Legg til familiemedlem
  2. Skann QR-koden på mobilenheten for å legge til en forelder eller foresatt.
  1. Logg på som familieadministrator, og gå til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Familieadministrasjon
  2. Velg den voksne personen du ønsker å gi tilgang, og velg Forelder/foresatt.