Konfigurere familiekontoer på PlayStation

Finn ut hvordan du oppretter kontoer for foreldre, foresatte og barn på PlayStation.

Når du skal konfigurere kontoer for hele familien på PSN, må du opprette en voksenkonto før du kan opprette kontoer for barna.

Den myndige som oppretter en barnekonto, kalles familieadministrator. En familieadministrator kan:

• ha kontroll over spilletider
  • ha kontroll over kjøp som blir gjort fra familieadministratorlommeboken
  • ha kontroll over tilgang til spill, videoer og applikasjoner
  • deaktivere tekst, video og talechatmeldinger
  • blokkere brukergenererte videoer, strømmer og bilder
  • Utnevn andre voksne i familien som foresatte. Dette gjør at de kan angi og endre kontroller for alle barnas kontoer (inkludert hvor mye som kan bli brukt fra lommeboken).

Legge til mindreårige familiemedlemmer

Nettleser: Slik legger du til barn

1. Logg på Kontoadministrasjon > Familieadministrasjon > Legg til familiemedlem
  2. Velg Legg til et barn
  3. Angi barnets navn og fødselsdato, og klikk på Neste.
  4. Brukeravtalen vil vises, og denne må bekreftes for å fortsette. Følg deretter instruksjonene på skjermen for å angi foreldrekontroller for denne brukeren.
  1. Logg på PS5-konsollen som familieadministrator og gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon > Legg til familiemedlem.
  2. Skann QR-koden på mobilenheten for å konfigurere en konto for barn.
  1. Logg på PS4-systemet som familieadministrator og gå til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Familieadministrasjon
  2. Velg Legg til familiemedlem > Opprett bruker.
  3. Angi barnets navn og fødselsdato, og klikk på Neste.
  4. Brukeravtalen vil vises, og denne må bekreftes for å fortsette. Følg deretter instruksjonene på skjermen for å angi foreldrekontroller for denne brukeren.

Legge til voksne familiemedlemmer

Nettleser: Slik legger du til voksne

1. Logg på Kontoadministrasjon > Familieadministrasjon > Legg til familiemedlem
  2. Velg Legg til en voksen
  3. Angi e-postadressen til den voksne personen, og klikk på Neste.
  1. Logg på PS5 som familieadministrator og gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon > Legg til familiemedlem
  2. Skann QR-koden på mobilenheten for å konfigurere en konto for voksne.
  1. Logg på PS4-systemet som familieadministrator, og gå til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Familieadministrasjon
  2. Velg Legg til familiemedlem
  3. Her kan du enten invitere en eksisterende konto eller opprette en ny lokal bruker.

Tilordne tillatelser for forelder/foresatt

Nettleser: Utnevne forelder/foresatt

1. Logg på Kontoadministrasjon > Familieadministrasjon
  2. Velg den voksne personen du ønsker å gi tilgang, og velg Forelder/foresatt.
  1. Logg på PS5 som familieadministrator og gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon > Legg til familiemedlem
  2. Skann QR-koden på mobilenheten for å legge til en forelder eller foresatt.
  1. Logg på PS4-systemet som familieadministrator og gå til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Familieadministrasjon
  2. Velg den voksne personen du ønsker å gi tilgang, og velg Forelder/foresatt.