Hindre barn i å endre foreldrekontrollene på PlayStation

Finn ut hvordan du kan hindre barn i å endre foreldrekontrollene på PlayStation®5- og PlayStation®4-konsoller.

Angi et passord for konsollbegrensning

Nøkkelkoden for konsollbegrensning gjør at du kan forhindre barn i å endre foreldrekontrollene på PlayStation, for eksempel aldersbegrensninger og standard foreldrekontroller. Sørg for å velge et passord som kun du vet om. Del dette kun med familiemedlemmene du oppnevner som foresatte, fordi det gjør det mulig å endre eller fjerne kontroller.

1. Logg på som familieadministrator og gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > PS5-konsollbegrensinger.
  2. Skriv inn det eksisterende passordet for konsollbegrensning. Hvis du ikke har angitt dette ennå, er standardkoden 0000.
  3. Velg Endre passord for konsollbegrensning.
  4. Skriv inn en ny firesifret nøkkelkode ved å bruke de tilsvarende knappene på kontrolleren. Sørg for at det er noe lett å huske som bare du vet.
  5. Skriv inn passordet en gang til for å bekrefte.

Hvis du vil vite mer om systembegrensninger for PS4-systemer, kan du se online-brukerveiledningen.

1. På PS4-systemet ditt går du til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Systembegrensninger for PS4.
  2. Skriv inn det eksisterende passordet for systembegrensning. Hvis du ikke har angitt dette ennå, er standardkoden 0000.
  3. Velg Endre passkode for systembegrensninger.
  4. Skriv inn en ny firesifret passkode ved å bruke de tilsvarende knappene på kontrolleren. Sørg for at det er noe lett å huske som bare du vet.
  5. Skriv inn passordet en gang til for å bekrefte.

Angi et påloggingspassord

Oppfordre alle som har en konto på PlayStation-konsollen, til å angi en passkode for pålogging. Hvis ikke kan barn i familien logge seg på kontoene til voksne eller eldre barn og unngå kontrollene du har aktivert for dem.

1. Gå til Innstillinger > Brukere og kontoer.

2. Velg Påloggingsinnstillinger > Angi en passkode for pålogging for PS5.

3. Angi en firesifret passkode. Sørg for at det er noe lett å huske som bare du vet.

1. Gå til Innstillinger > Påloggingsinnstillinger > Administrasjon av passkode.

2. Angi en firesifret passkode. Sørg for at det er noe lett å huske som bare du vet.

Deaktivere opprettelse av nye brukere og gjestepålogging

Hindre barna i å opprette en ny ubegrenset konto i stedet for å bruke den du opprettet for dem, ved å deaktivere oppretting av ny konto og alternativet for å logge på som gjest.

1. Logg på som familieadministrator og gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller> PS5-konsollbegrensinger.
  2. Velg Opprettelse av ny bruker og gjestepålogging > Ikke tillat.

1. Logg på som familieadministrator og gå til Innstillinger > Familiekontroller/familieadministrasjon> PS4-systembegrensinger
  2. Velg Opprettelse av ny bruker og gjestepålogging > Ikke tillat.