Share Play på en PlayStation®5-konsoll

Send kontrolleren videre, og la noen prøve et av spillene dine, eller spill spillet sammen, selv om dere ikke er på den samme konsollen.

Med Share Play vises spillskjermbildet ditt på skjermen til en annen spiller. Begge kan spille det samme spillet, uansett hvem som eier det. Du kan bruke Share Play med spillere ved hjelp av en PS5™- eller PS4™-konsoll.

Hvis du vil starte Share Play, må du være PlayStation®Plus-medlem.

Velge en Share Play-modus

Når du starter Share Play, er du vert, mens spilleren som blir med, er gjest/besøkende.

Velg én av de to følgende spillemodusene:

Gjesten spiller som deg
Trenger du hjelp? Gi gjesten kontroll over spillet ditt. Som vert må du være PlayStation Plus-medlem.

Spill et spill med gjesten
Spill et spill sammen som vert og besøkende ved hjelp av lokal flerspillerspilling. Både verten og gjesten må være PlayStation Plus-medlemmer.

• Når du inviterer en PS4™-konsollspiller til Share Play, vises Del skjermen med besøkende som én av avspillingsmodusene. Dette gjør at du kan dele skjermen med en PS4-konsollspiller.

• En Share Play-økt varer i én time og avsluttes automatisk én time etter at gjesten blir med.

• Når du er vert, kan bare du oppnå trophies under Share Play.

• Bare din spillskjerm og lyd deles. Andre skjermbilder og skjermbilder for programmer som ikke er spillbare, vil ikke være synlige for gjesten. Det er ikke sikkert at Share Play er tilgjengelig, eller at alle scener vises for gjesten – dette avhenger av spillet som spilles.

Starte Share Play på en PS5™-konsoll

Du kan starte Share Play når du har startet en talechat for selskap.

1. Trykk på PS-knappen for å åpne kontrollsenteret, og velg talechatkortet for selskap.
  2. Velg Start skjermdeling og deretter Start Share Play.
  3. Velg en spiller i talechatten, inviter spilleren, og velg deretter spillemodus.
    Share Play starter når den inviterte spilleren blir med.
  4. Endre spillemodus eller stopp Share Play fra talechatkortet for selskap.
  • Du kan kun bruke Share Play med én besøkende om gangen.

• Hvis den inviterte spilleren ikke er PlayStation Plus-medlem, kan ikke Spill med besøkende velges.

Bli med i Share Play på en PS5-konsoll

Når en spiller inviterer deg til Share Play, åpner du varselet og velger Bli med som besøkende.

Du kan også gå til kontrollsenteret, velge talechatkortet for selskap og deretter velge Bli med som besøkende.

Vertens spillskjerm vises på skjermen din. Du starter spillemodusen som er valgt av verten. Når det er på tide å gå, velger du Forlat Share Play-økt fra talechatkortet for selskap.

Starte Del skjerm på en PS5-konsoll

Bruk Del skjerm for å la andre spillere med en PS5-konsoll se på spillskjermen din, som om dere er i samme rom.

Du kan dele skjermen med spillere i en talechat for selskap.

1. Gå til kontrollsenteret og velg talechatkort for selskap.
  2. Velg Start Del skjerm for å dele skjermen din.
  3. Når du er ferdig med å dele, velger du Stopp Del skjerm fra talechatkortet for selskap.

Bare din spillskjerm og lyd deles. Andre skjermbilder, som systemskjermbildet, vil ikke være synlige for seerne. Det kan hende at enkelte scener ikke vises for seerne, avhengig av spillet.

• Hvis du vil dele skjermen med en PS4-konsollspiller, kan du gjøre det ved hjelp av Share Play