Delt skjerm og Delingsspill på PS5-konsoller

Slik bruker du Delt skjerm og Delingsspill på PS5-konsoller

Send kontrolleren til PlayStation®5-konsollen videre, og la noen prøve et av spillene dine, eller spill spillet sammen, selv om dere ikke er på den samme konsollen.

Bruk Delt skjerm for å la andre spillere i et selskap se på spillskjermen din, som om dere var i samme rom.

Med Delingsspill vises spillskjermbildet ditt på skjermen til en annen spiller. Dere kan begge spille det samme spillet, uavhengig av hvem av dere som eier det. 

Hvis du vil starte et Delingsspill, må du være PlayStation®Plus-medlem.

Slik starter du med deling av skjerm på en PS5™-konsoll

Du kan starte delingen av skjermen når du er i et selskap.

  1. Trykk på PS-knappen for å få tilgang til kontrollsenteret, og velg talechatkortet. 
  2. Velg Start deling av skjerm for å dele skjermen din.
  3. Når du er ferdig med å dele, velger du Stopp deling av skjerm fra talechatkortet for selskap. 
  • Det er bare spillskjermen og -lyden din som deles. Andre skjermbilder og skjermbilder for programmer som ikke er spillbare, vil ikke være synlige for seerne. Det kan hende at enkelte scener ikke vises for seerne, avhengig av spillet.
  • Hvis du vil dele skjermen med en PS4™-konsollspiller, kan du gjøre det ved hjelp av  Share Play

Slik ser du en annen spillers skjerm på PS5-konsoller

Du mottar et varsel når en spiller i selskapet ditt starter opp Delt skjerm. 

  1. Trykk på PS-knappen på kontrolleren for å gå til kontrollsenteret, og velg Varslinger.
  2. Åpne varselet for Delt skjerm for å begynne å se på.
  • Kortet for Delt skjerm vises i kontrollsenteret når noen i selskapet ditt starter opp Delt skjerm. Første gang du velger kortet, begynner du å se på spillingen til spilleren som mest nylig delte skjermen sin.
  • PÅ LUFTA-ikonet vises i selskapet når en spiller i et selskap du kan bli med i, deler skjermen sin. 

Slik starter du Delingsspill på en PS5-konsoll

Du kan starte Delingsspill når du er i et selskap. 

  1. Trykk på PS-knappen for å gå til kontrollsenteret, og velg talechatkortet for selskap.
  2. Velg Start Delingsspill.
  3. Inviter en spiller, og så velger du spillmodus.
    Delingsspillet starter når den andre spilleren blir med.
  • Hvis du vil endre spillmodus eller stoppe Delingsspillet, går du til kontrollsenteret, velger talechatkortet for selskapet og deretter Alternativer for Delingsspill.
  • Du kan kun bruke Delingsspill med én besøkende om gangen.
  •  Hvis den inviterte spilleren ikke er PlayStation Plus-medlem, kan ikke Spill sammen med den besøkende velges.

Velge en modus for Delingsspill

Når du starter Share Play, er du vert, mens spilleren som blir med, er gjest/besøkende.

Velg én av de to følgende spillemodusene:

Gjesten spiller som deg
Trenger du hjelp? Gi gjesten kontroll over spillet ditt. Som vert må du være PlayStation Plus-medlem.

Spill et spill med gjesten
Spill et spill sammen som vert og besøkende ved hjelp av lokal flerspillerspilling. Både verten og den besøkende må være PlayStation Plus-medlemmer.

  • Når du inviterer en PS4-konsollspiller til Delingsspill, vises Del skjermen med besøkende som én av spillmodusene. Dette gjør at du kan dele skjermen med en PS4-konsollspiller. 

  • En Share Play-økt varer i én time og avsluttes automatisk én time etter at gjesten blir med.

  • Når du er vert, kan bare du oppnå trophies under Share Play.

  • Bare din spillskjerm og lyd deles. Andre skjermbilder og skjermbilder for programmer som ikke er spillbare, vil ikke være synlige for den besøkende. Det er ikke sikkert at Delingsspill er tilgjengelig, eller at alle scener vises for den besøkende – dette avhenger av spillet som spilles.

Slik blir du med på Share Play (delingsspill) på en PS5-konsoll

  1. Når en spiller inviterer deg til Delingsspill, åpner du varselet og velger Bli med.
    Du kan også trykke på PS-knappen for å gå til kontrollsenteret, velge talechatkortet for selskapet, velge verten og deretter Bli med på Share Play.
  2. Vertens spillskjerm vises på skjermen din. Du starter spillemodusen som er valgt av verten.
  3. Når du vil forlate økten, velger du Forlat Delingsspill-økten fra talechatkortet for selskapet.

Trenger du hjelp? 

Kontakt kundestøttespesialistene våre