Share Play på PlayStation®4-konsoller

Send kontrolleren videre, og la noen prøve et av spillene dine, eller spill spillet sammen, selv om dere ikke er på den samme konsollen.

Hva er Share Play?

Du kan bruke Share Play til å spille sammen med en venn som om dere er i samme rom. Det gir deg muligheten til å invitere en gjest til å se skjermen din i økter på opptil 60 minutter. Hvis du sitter fast i et spill eller vil at gjesten skal prøve et spill, gir Share Play deg muligheten til å gi kontrolleren til en gjest, slik at han eller hun kan spille i stedet for deg. Du kan også invitere gjesten til å spille en lokal flerspillerøkt via Internett, selv om spillet ikke støtter spill med flere spillere online. Gjesten trenger ikke å eie spillet for å kunne bruke Share Play.

Hvem kan bruke Share Play?

• Hvis du vil starte Share Play, må du være PlayStation®Plus-medlem.
  • Du kan bruke Share Play med spillere ved hjelp av en PS5™- eller PS4™-konsoll.

Velge en Share Play-modus

Når du starter Share Play, er du verten, mens spilleren som blir med, er gjest/besøkende. Velg en av de to følgende spillemodusene:

Spillskjermen vises på gjestens skjerm. Gjesten kan ikke styre skjermen.

Spillskjermen vises på gjestens skjerm, og gjesten spiller som vert. Verten må være PlayStation®Plus-medlem.

Spillskjermen vises på gjestens skjerm, og begge spiller, samtidig som dere ser på den samme skjermen. Verten og gjesten må være PlayStation®Plus-medlemmer.

Starte Share Play på en PS4-konsoll

Velg Share Play > Start fra gruppeskjermbildet. Når en besøkende (gjest) blir med i Share Play, deles konsollens skjerm med vedkommende.

Hvis du vil bli med i Share Play som en gjest, velger du Share Play > Bli med i Share Play fra gruppeskjermbildet.

• En Share Play-økt varer i én time og avsluttes automatisk én time etter at gjesten blir med.
  • Når du er vert, kan bare du oppnå trophies under Share Play.
  • Bare din spillskjerm og lyd deles. Andre skjermbilder og skjermbilder for programmer som ikke er spillbare, vil ikke være synlige for gjesten. Det er ikke sikkert at Share Play er tilgjengelig, eller at alle scener vises for gjesten – dette avhenger av spillet som spilles.

Hvordan gir jeg fra meg kontrolleren?

1. Velg Share Play > Gi kontroller til besøkende fra selskapsskjermbildet.

2. Hvis du vil ta tilbake kontrolleren, velger du Share Play > Ta tilbake kontroller fra selskapsskjermbildet.
    Selv etter at du har tatt kontrolleren, vil skjermen din bli delt til du stopper Share Play.

Hvordan starter jeg en lokal flerspillerøkt via Share Play?

1. Velg Share Play > Gi kontroller til besøkende fra selskapsskjermbildet.

2. Velg Gi kontroller til besøkende, og velg Spill et spill sammen.
    En ekstra kontroller blitt lagt til i spillet.

Hvis du har problemer, går du til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > PS4-system Begrensninger > Opprettelse av ny bruker og gjestepålogging og velger Tillat.

Minste tilkoblingshastighet for Share Play

For å få den beste Share Play-opplevelsen må både du og vennen din ha en Internett-forbindelse med høy hastighet. Forholdene på hjemmenettverket til hver spiller kan også påvirke Internett-tilkoblingen. Det anbefales en tilkoblingshastighet på minimum 2 Mbps. Ta kontakt med nettverksleverandøren din for å få informasjon om opplastingshastigheten.

Når kan man ikke bruke Share Play?

• Hvis spillet du ønsker å dele, ikke er tilgjengelig i PlayStation™Store i bostedslandet til gjesten.
  •  Hvis foreldrekontrollnivået til spillet du vil dele, ikke samsvarer med foreldrekontrollnivået til gjesten.
  •  Hvis gjesten er yngre enn spillets aldersgrense i PlayStation Store.