Share Play på PlayStation®4 og hvordan det fungerer

Lær om Share Play og hvordan du bruker det.

Trinnvise instruksjoner for Share Play på PS4

Hva er Share Play?

Du kan bruke Share Play til å spille sammen med en venn som om dere er i samme rom. Det gir deg muligheten til å invitere en gjest til å se skjermen din i økter på opptil 60 minutter. Hvis du sitter fast i et spill eller vil at gjesten skal prøve et spill, gir Share Play deg muligheten til å gi kontrolleren til en gjest, slik at han eller hun kan spille i stedet for deg. Du kan også invitere gjesten til å spille en lokal flerspillerøkt via Internett, selv om spillet ikke støtter flere spillere online. Gjesten trenger ikke å eie spillet for å kunne bruke Share Play.

Del-skjermbilde Gi meg kontrolleren Gi meg en annen kontroller
Vert Alle PS Plus PS Plus
Gjest Alle Alle PS Plus

Hvordan starter man Share Play?

Slik starter du Share Play:

1. Trykk på SHARE-knappen på den trådløse DUALSHOCK®4 -kontrolleren.
  2. Velg Start Share Play fra Del-menyen, og inviter en gjest på neste skjermbilde.

Gjesten vil motta en invitasjon og kan bli med i økten. Når invitasjonen er godtatt, kobles gjestens PlayStation 4-system sammen med ditt system via Internett, og Share Play-økten starter automatisk.

Når tilkoblingen er opprettet, starter en nedtellingsklokke på 60 minutter, og når denne er ferdig, må du starte økten på nytt igjen.

Hver Share Play-økt er begrenset til 60 minutter, men du kan starte økten på nytt igjen med samme venn og fra samme stedet i spillet så snart nedtellingsklokken på 60 minutter har telt ned – og du kan gjøre dette så mange ganger du vil. Gjesten kan nå se vertens spilling.

For å få den beste Share Play-opplevelsen må både du og vennen din ha en Internett-forbindelse med høy hastighet. Forholdene på hjemmenettverket til hver spiller kan også påvirke Internett-tilkoblingen. Det anbefales en tilkoblingshastighet på minimum 2 Mbps. Ta kontakt med nettverksleverandøren din for å få informasjon om opplastingshastigheten.

1. Trykk PÅ SHARE-knappen > Gå til gruppe for Share Play
  2. Velg alternativet Gi kontroller til besøkende.
  3. I det neste skjermbildet kan du velge La den besøkende spille som deg. Dette gjør at du gir fra deg kontrolleren, slik at gjesten kan spille spillet mens du ser på.
  4. Du kan når som helst ta tilbake kontrollen ved å trykke på SHARE-knappen, åpne Share Play-menyen og velge Ta tilbake kontroller.
  1. Åpne Del-menyen ved å trykke på SHARE-knappen, og velg Gå til  gruppe for Share Play.
  2. Velg Gi kontroller til besøkende og så Spill et spill sammen.
  3. Nå har en ekstra kontroller blitt lagt til i spillet.

Dere kan spille et spill sammen eller mot hverandre. Avhengig av spillet må dere kanskje velge kontrollerne i spillmenyen, akkurat som dere ville ha gjort hvis dere hadde sittet ved siden av hverandre med to kontrollere.

Hvilke begrensninger har Share Play?

• Verten og gjesten må være venner på PlayStation™Network.
  • Verten og gjesten må være online.
  • Share Play kan brukes av to spillere om gangen.
  • Maksimal lengde på en Share Play-økt er 60 minutter. Når økten er avsluttet, kan du starte Share Play på nytt med en gang.
  • Bare verten får trophies.
  • Spillene blir bare lagret på vertens PS4-system.
  • Hvis spillet du ønsker å dele, ikke er tilgjengelig i PlayStation™Store i bostedslandet til gjesten.
  • Hvis foreldrekontrollnivået til spillet du vil dele, ikke samsvarer med foreldrekontrollnivået til gjesten.
  • Hvis gjesten er yngre enn spillets aldersgrense i PlayStation Store.
  • Tyske kontoinnehavere kan kun bruke Share Play med andre tyske kontoinnehavere.
  • Hvis spillet har en aldergrense på 16+, må gjesten oppgi et tysk ID-nummer før han eller hun kan bli med i vertens Share Play-økt.

Share Play på PS4 Pro

Hvis du ønsker å bruke 1080p (30fps) til Share Play, må bredbåndshastigheten din være minst 15 Mbps, uansett om du sender eller mottar.

Kringkasting

Du kan bruke PS4 Pro til å kringkaste Share Play i opptil 1080p (30fps), avhengig av tilgjengelig båndbredde. Dette er begrenset til 720p på standard PS4-systemer.

Mottar

Du kan motta Share Play-kringkastinger på PS4 Pro- eller standard PS4-systemer i opptil 1080p (30fps), avhengig av tilgjengelig båndbredde.