Selskaper og talechat på PlayStation®5-konsoller

Opprett et selskap og bli med på talechat på en PlayStation®5-konsoll

Finn ut hvordan du oppretter og blir med i et selskap, hvordan du bruker talechat med selskapsmedlemmer, og hvilket innhold du kan dele i et selskap på PS5™-konsoller.

Opprette et selskap på PS5-konsoller

Skulle du ønske at du kunne snakke med flere spillere samtidig? Opprett et selskap og inviter vennene dine til en prat.

1. Trykk på PS-knappen for å åpne kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Fra selskapsfanen velger du Opprett selskap.
  3. Velg spillerne du ønsker å ha med i selskapet.
  4. Hvis du velger spillere som du allerede er i et selskap med, vises disse selskapene. Velg Opprett nytt selskap for å opprette et nytt selskap med disse spillerne.
  5. Send en melding for å få samtalen i gang.

Fjerne en spiller fra et selskap på PS5-konsoller

Hvis det var deg som opprettet selskapet, kan du fjerne spillere.

• Merk en spiller i medlemslisten, trykk på valg-knappen, og velg deretter Spark ut.

Bli med i en gruppe på PS5-konsoller

1. Trykk på PS-knappen for å vise kontrollsenteret, og velg Game Base
  2. Velg gruppen fra listen over dine nylige grupper. Hvis du ikke ser den der, velger du Vis alle selskaper.

Hvis du vil sende tekstmeldinger, opptak og andre typer meldinger til et selskap, åpner du den i fullskjerm.

1. Trykk på PS-knappen for å gå til kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Velg Vis alle selskaper, og velg et selskap.

(A) Chat-historikk
Se meldinger, opptak, spillinvitasjoner og annet som spillere i selskapet ditt har sendt.

Tekstmeldinger
Bruk tastaturet på skjermen eller et eksternt tastatur for å skrive meldingen din.

Skjermbilder og videoklipp
Del skjermbilder og videoklipp (opptil tre minutter) med selskapet.

Klistremerker
Gi meldingen din mer personlighet ved å sende et klistremerke.

Talemeldinger
Spill inn en kort talemelding som selskapet ditt kan høre. Maksimumslengden for talemeldinger er 15 sekunder.

(B) Selskapsfunksjoner

Talechat
Start eller bli med i en talechat der du kan dele skjermen din og bruke Share Play. Når du allerede er i en talechat med selskapet, kan du få tilgang til kortet herfra.

Inviter til spill
Inviter alle gruppemedlemmer med på ditt nåværende spill, eller start et nytt spill.

Legg til spillere
Legg til spillere i gruppen.

... Mer

Delte medier
Se alle skjermbildene og videoklippene som medlemmer i gruppen har sendt.

Legg til i favoritter
Legg til en gruppe som favoritt. Favorittselskapene dine vises aller først i Game Base.

Tillat varsler
Slå varsler av eller på for selskapet.

Selskapsinnstillinger
Du kan endre navn og bilde for selskapet. Dette alternativet er bare tilgjengelig for selskap med tre eller flere medlemmer.

Rapporter
Hvis du ser et støtende navn eller bilde i selskapet, kan du sende en rapport.

Forlat
Hvis du forlater selskapet, vil du ikke lenger kunne se selskapsmeldingene.

(C) Medlemsliste
Selskapsmedlemmer vises i rekkefølge etter tilgjengelighet online. Velg et medlem for å se profilen deres

Start eller bli med i en selskapstalechat på PS5-konsoller

Hvis noen i selskapet ditt starter en talechat, vises et varsel øverst i høyre hjørne av skjermen. For å bli med trykker du på PS-knappen og velger deretter Bli med.

Du kan også dele spillene dine med medlemmer i selskapet via Share Screen og Share Play.

1. Trykk på PS-knappen for å gå til kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Fra fanen Selskap eller Venner velger du selskapet eller nettvennen du ønsker å snakke med.
  3. Velg Talechat.
  4. Velg Bli med.
    Talechat starter. Du kan administrere chatten fra kortet i kontrollsenteret. Hvis du er i en gruppe, kan alle spillere i gruppen bli med i talechatten. Du kan også invitere spillere til gruppen og talechatten.
  1. Gå til kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Finn et selskap med en aktiv talechat fra fanen Selskap.
  3. Du kan se om talechat pågår i et selskap ved å se etter Talechat ved siden av selskapsnavnet.
  4. Velg selskapet, og velg deretter Talechat.
  5. Velg Bli med.
  6. Du blir med i talechatten. Du kan administrere den fra kortet i kontrollsenteret. Medlemmene i talechatten får beskjed om at du har blitt med.

Trykk på PS-knappen, og velg kortet for talechat fra kontrollsenteret for å administrere den pågående talechatten:

(A) Type talechat
Se hvilken type talechat du bruker.  Talechat som startes i Game Base, heter selskapstalechat. En talechat i et spill kalles spilltalechat.

(B) Bytt mellom selskaps- og spilltalechat
Du kan bla gjennom pågående talechatter du er en del av. Velg en chat, og velg Bytt for å begynne å chatte.

(C) Funksjoner for selskapstalechat

Start Share Screen
Del spillskjermen for alle PS5-medlemmer i talechatten. Du kan også starte Share Play for å la en annen spiller prøve spillet du spiller eller for å hjelpe deg.

Inviter til spill
Inviter medlemmer i selskapstalechatten til å bli med i ditt nåværende spill, eller start et nytt spill sammen.

Talechatvolum
Juster lydbalansen for talechat og andre lyder på konsollen.

Forlat talechat
Du kan forlate selskapstalechatter du er med i.

… Mer

Legg til spillere
Spillere legges ikke bare til i talechatten – de legges til i selskapet også. Det kan være maks. 16 spillere i en selskapstalechat.

Sett talechat på lydløs

Innstillinger
Juster nivået på mikrofonen, eller la stemmen din bli brukt i andre spilleres kringkastinger og videoklipp.

Transkripsjon av chat
Konverter stemmene til andre spillere til tekst, og les tekst du skriver til andre spillere.

Rapporter
Hvis du har et problem med noe som ble sagt i talechatten av et medlem, kan du rapportere det.

Vis selskap
Se informasjon om selskapet i Game Base.

(D) Medlemsliste
Velg et medlem for å sette dem på lydløs, se profilen deres eller utføre andre handlinger.

Endre volum for enkeltspillere i selskapstalechat

1. Trykk på PS-knappen for å åpne kontrollsenteret, og velg talechatkortet.
  2. Velg en spiller, og velg Volum for å senke eller heve spillerens chattevolum. Denne innstillingen vil bli brukt i de andre chattene med den spilleren.

Vær oppmerksom på at denne funksjonen bare påvirker hvordan du hører andre spillere. Det påvirker ikke hvordan andre spillere hører deg.

Deaktivere spillchattelyd på en PS5-konsoll

Denne innstillingen påvirker bare spillchattelyd. Du finner også denne innstillingen i Talechatinnstillinger i Game Base.

• Trykk på PS-knappen for å gå til kontrollsenteret, og velg Lyd. Deretter går du til Deaktiver spillchatlyd.