Opprett en gruppe og bli med på talechat på PlayStation®5-konsoller

Opprett en gruppe og bli med på talechat på PlayStation®5-konsoller

Finn ut hvordan du oppretter og blir med i en gruppe, hvordan du bruker talechat med gruppemedlemmer, og hvilket innhold du kan dele i en gruppe på PS5™-konsoller.

Opprett en gruppe på PS5-konsoller

Skulle du ønske at du kunne snakke med flere spillere samtidig? Opprett en gruppe og inviter vennene dine til en prat.

1. Trykk på PS-knappen for å gå til kontrollsenteret, og velg Game Base
  2. Trykk på firkantknappen, og velg Opprett gruppe
  3. Velg spillerne du ønsker å ha med i gruppen.
    Hvis du velger spillere som du allerede er i en gruppe med, vises disse gruppene. Velg Opprett nytt selskap for å lage en ny gruppe med disse spillerne.
  4. Send en melding for å få samtalen i gang.

Fjerne en spiller fra en gruppe på PS5-konsoller

Hvis det var deg som opprettet gruppen, kan du fjerne spillere.

• Merk en spiller i medlemslisten, trykk på valg-knappen, og velg deretter Spark ut.

Bli med i en gruppe på PS5-konsoller

1. Trykk på PS-knappen for å vise kontrollsenteret, og velg Game Base
  2. Velg gruppen fra listen over dine nylige grupper. Hvis du ikke ser den der, velger du Vis alle grupper.

Hvis du vil sende tekstmeldinger, opptak og andre typer meldinger til en gruppe, åpner du den i fullskjerm.

1. Trykk på PS-knappen for å gå til kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Velg Vis alle grupper, og velg en gruppe.

(A) Chat-historikk
Se meldinger, opptak, spillinvitasjoner og annet som spillere i gruppen din har sendt.

(B) Gruppefunksjoner

Talechat
Start eller bli med i en talechat der du kan dele skjermen din og bruke Share Play. Når du allerede er i en talechat med gruppen, kan du få tilgang til kortet herfra.

Inviter til spill
Inviter alle gruppemedlemmer med på ditt nåværende spill, eller start et nytt spill.

Legg til spillere
Legg til spillere i gruppen.

... Mer

Delte medier
Se alle skjermbildene og videoklippene som medlemmer i gruppen har sendt.

Legg til i favoritter
Legg til en gruppe som favoritt. Favorittgruppene dine vises aller først i Game Base.

Gruppeinnstillinger
Du kan endre gruppenavnet og -bildet. Dette alternativet er ikke tilgjengelig for grupper med bare to medlemmer.

Rapporter
Hvis du ser et støtende navn eller bilde i gruppen, kan du sende en rapport.

Konfigurer personverninnstillinger
Dette alternativet er ikke tilgjengelig for grupper med bare to medlemmer.

Forlat
Hvis du forlater gruppen, vil du ikke lenger kunne se gruppemeldingene.

(C) Medlemsliste
Gruppemedlemmer vises i rekkefølge etter tilgjengelighet online. Velg et medlem for å se profilen deres

Start eller bli med i en gruppetalechat på PS5-konsoller

Hvis noen i gruppen din starter en talechat, vises et varsel øverst i høyre hjørne av skjermen. For å bli med trykker du på PS-knappen og velger deretter Bli med.

Du kan også dele spillene dine med medlemmer i gruppen via delt skjerm og delingsspill.

1. Gå til kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Velg gruppen eller online-vennen du vil chatte med.
  3. Velg Talechat
  4. Velg Bli med.
    Talechat starter. Du kan administrere chatten fra kortet i kontrollsenteret. Hvis du er i en gruppe, kan alle spillere i gruppen bli med i talechatten. Du kan også invitere spillere til gruppen og talechatten.
  1. Gå til kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Finn en gruppe med en aktiv talechat du vil bli med i.
    Du kan se om talechat pågår i en gruppe ved å se etter Talechat ved siden av gruppenavnet.
  3. Velg gruppen, og velg deretter Talechat
  4. Velg Bli med.
    Du blir med i talechatten. Du kan administrere chatten fra kortet i kontrollsenteret. Medlemmene i talechatten får beskjed om at du har blitt med.

Trykk på PS-knappen, og velg kortet for talechat fra kontrollsenteret for å administrere pågående talechat:

(A) Type talechat
Se hvilken type talechat du bruker for øyeblikket. En talechat som startes i Game Base, kalles gruppetalechat. En talechat i et spill kalles spill-talechat.

(B) Bytt mellom gruppe- og spill-talechatter
Du kan se gjennom de aktive talechattene du er med i. Velg en chat, og velg Bytt for å begynne å chatte.

(C) Funksjoner for gruppetalechat

Start deling av skjerm
Del spillskjermen med medlemmer i gruppechatten. Du kan også starte Share Play for å la en annen spiller prøve spillet du spiller eller for å hjelpe deg.

Inviter til spill
Inviter medlemmer i gruppetalechatten til å bli med i ditt nåværende spill, eller start et nytt spill sammen.

Talechatvolum

Juster lydbalansen for talechat og andre lyder på konsollen.

Forlat talechat
Du kan forlate gruppetalechatter du er med i.

… Mer

Legg til spillere
Spillere legges ikke bare til i talechatten – de legges til i gruppen også. Det kan være maks 16 spillere i en gruppetalechat.

Sett talechat på lydløs

Innstillinger
Juster nivået på mikrofonen, eller la stemmen din bli brukt i andre spilleres kringkastinger og videoklipp.

Transkripsjon av chat
Du kan få talen til andre omgjort til tekst, slik at det blir enklere å følge med på hva som blir sagt i chatten. Du kan også endre teksten din til tale for å svare.

Rapporter
Hvis du har et problem med gruppen eller et gruppemedlem, kan du rapportere det.

Vis selskap
Se informasjon om gruppen i Game Base.

(D) Medlemsliste
Velg et medlem for å sette dem på lydløs, se profilen deres eller gjøre andre handlinger.

Når du oppretter et selskap og blir med i talechat på PlayStation 5-konsoller:

• Share Play er for øyeblikket bare støttet mellom brukerne på samme plattform.
  • PS5-brukere kan spille både PS4-spill og PS5-spill sammen via Share Play.
  • PS4-brukere kan fortsette å spille PS4-spill sammen via Share Play.