Selskaper og talechat på PS5-konsoller

Opprett et selskap og bli med i talechatter på PS5-konsoller

Finn ut hvordan du oppretter og blir med i et selskap, hvordan du bruker talechat med selskapsmedlemmer, og hvilket innhold du kan dele i et selskap på PlayStation®5-konsoller.

Slik oppretter du en sirkel på PS5™-konsoller

Vil du ha et sted der du kan sende meldinger med flere spillere samtidig? Opprett en sirkel, og inviter andre til å chatte.

1. Trykk på PS-knappen for å gå til kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Gå til Meldinger-fanen, og velg Ny melding.
  3. Velg spillerne du vil skal bli med i sirkelen, og velg OK.
  4. Hvis du velger spillere som du allerede er i en sirkel med, vises disse sirklene. Velg Opprett ny sirkel for å opprette en ny sirkel med disse spillerne.

Du får tilgang til en sirkel ved å gå til Game Base, velge Meldinger-fanen og deretter sirkelen fra listen. Du finner favorittsirklene dine og recent groups (nylige sirkler) øverst på listen. Hvis du ikke ser sirkelen du leter etter, velger du Vis alle meldinger

Slik starter du et selskap på PS5-konsoller for å bruke talechat med spillere

Prat i sanntid med spillere ved hjelp av talechat i et selskap. Du kan starte eller bli med i følgende typer selskaper:

Et selskap som venner av eieren fritt kan bli med i. Venner av selskapsmedlemmer kan også bli med i selskapet.

Hvis du starter et åpent selskap, er du eieren. Som eier kan du endre navnet på selskapet, invitere spillere og angi en grense for antall medlemmer. Hvis du slår på Krev be om å få bli med, må spillere be om en invitasjon for å bli med i selskapet.

Et selskap som bare utvalgte spillere kan bli med i. Du kan starte et selskap med en ny eller eksisterende sirkel spillere.

1. Trykk på PS-knappen for å åpne kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Gå til Selskap-fanen, og velg Start selskap.
  3. Velg enten Åpent selskap eller Lukket selskap.
  4. Følg instruksjonene på skjermen.
    Selskapet starter når du er ferdig med valgene. Du kan administrere selskapet fra talechatkortet i kontrollsenteret.
  1. Trykk på PS-knappen for å åpne kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Gå til Venner-fanen, og velg vennen du vil bruke talechat med.
  3. Velg Selskap.
    Et selskap opprettes mellom dere, og dere kan begynner å prate.
  4. Når du vil prate med vedkommende igjen, velger du vedkommende fra Selskap-fanen.

Slik blir du med i en pågående talechat i et selskap

1. Trykk på PS-knappen for å åpne kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Gå til Selskap-fanen.
    Selskap du kan bli med i, er oppført under Kan bli med.
  3. Velg det selskapet du ønsker å bli med i.
    Spillerne som allerede er i selskapet, vises.
  4. Velg Bli med.
    Du blir med i selskapet. Du kan administrere selskapet fra talechatkortet i kontrollsenteret.
  • Hvis du blir invitert til et selskap, eller hvis noen i sirkelen din starter et selskap, vises et varsel øverst til høyre på skjermen. For å bli med trykker du på PS-knappen og velger deretter Bli med.
  • Hvis selskapet krever en invitasjon for å bli med i trinn 3, velger du Be om å få bli med. En forespørsel sendes til eieren av selskapet. Når forespørselen godtas, vises et varsel øverst til høyre på skjermen. Du finner også selskapet under Kan bli med i Selskaper-fanen.

Hva du kan gjøre under talechat i et selskap

Du kan dele spillskjermen din og la andre spillere se hva du spiller, via Delt skjerm. Du kan også la andre spillere kontrollere og spille spillet ditt med Delingsspill.

A ) Type talechat

Se hvilken type talechat du bruker. Talechat som startes i Game Base, heter talechat i selskap. En talechat i et spill kalles talechat i spill.

Noen spill støtter kanskje ikke talechat i spill, og hvordan du starter det avhenger av spillet.

Ikke alle talechatfunksjoner, slik som Delt skjerm og Delingsspill, er kompatible med talechat i spill.

B ) Bytt mellom talechat i selskap og spill

Bytt sømløst fra en talechat til en annen.

Du kan se hvor mange talechatter du er med i, over din gjeldende talechat.

Du bytter mellom talechatter ved å bla gjennom de pågående talechattene som du er med i, og velge chatten du vil bli med i.

C) Funksjoner for talechat i selskap

Legg til spillere / Inviter spillere
Legg til eller inviter spillere til selskapet. Hvis du er i et lukket selskap, legges også spillere til i sirkelen.

Det kan være maks. 16 spillere i en talechat i selskap.

Start deling av skjerm
Del spillskjermen med medlemmer i selskapet.

Start Delingsspill
Start Delingsspill for å la en annen spiller prøve spillet du spiller, eller for å hjelpe deg.

Inviter til spill
Inviter medlemmer i selskapet til å bli med i ditt nåværende spill, eller start et nytt spill sammen.

Mer ...

Lydbalanse
Juster lydbalansen mellom talechat og andre lyder på konsollen.

Demp alle
Aktiver for å dempe selskapets talechat.

Innstillinger for talechat
Juster mikrofonvolumet, eller la stemmen din bli brukt i andre spilleres kringkastinger og videoklipp.

Vis sirkel
Se informasjon om sirkelen i Game Base. Dette vises bare for lukkede selskap.

Innstillinger for åpent selskap
Endre selskapets navn, krev en forespørsel for å bli med i selskapet, og begrens antall spillere som kan bli med i selskapet. Dette vises bare for eieren av åpne selskap.

Transkripsjon av chat
Konverter stemmene til andre spillere til tekst, og les teksten du skriver til andre spillere høyt.

Rapporter
Hvis du har et problem med selskapet eller et selskapsmedlem, kan du sende inn en rapport.

Om delingsfunksjoner
Finn ut mer om funksjonene for Delt skjerm og Delingsspill.

Forlat selskap
Du kan forlate den gjeldende talechatten i selskapet du er med i.

D ) Medlemsliste

Velg et medlem for å dempe dem, se profilen deres eller gjøre andre handlinger.

Slik fjerner du en spiller fra et selskap på PS5-konsoller

Hvis det var du som opprettet selskapet, er det du som eier selskapet og kan fjerne spillere.

1. Merk en spiller i medlemslisten, og trykk på valgknappen.
  2. Velg Spark ut.

Slik endrer du volum for individuelle spillere

1. Trykk på PS-knappen for å åpne kontrollsenteret, og velg deretter talechatkortet.
  2. Velg en spiller, og velg Volum for å senke eller heve spillerens chattevolum. Denne innstillingen vil bli brukt i de andre chattene med den spilleren.

Vær oppmerksom på at denne funksjonen bare påvirker hvordan du hører andre spillere. Det påvirker ikke hvordan andre spillere hører deg.

Slik deaktiverer du spillchattelyd på en PS5-konsoll

Denne innstillingen påvirker bare spillchattelyd. Du finner også denne innstillingen i Innstillinger for talechat i Game Base.

1. Trykk på PS-knappen for å åpne kontrollsenteret, og velg deretter Lyd.

2. Velg Deaktiver lyden for chat i spill.