Slik rapporterer du upassende oppførsel på PlayStation®5-konsoller

Slik rapporterer du upassende oppførsel på PlayStation®5-konsoller

Finn ut hvordan du rapporterer upassende innhold og samtaler på en PS5™-konsoll, og hva vi gjør når vi mottar en rapport.

Når bør jeg rapportere på en PS5™-konsoll?

Rapporter innhold eller samtaler som bryter de etiske retningslinjene. Hvis de etiske retningslinjene ikke har blitt brutt, men du ikke ønsker å kommunisere med en spiller, kan du blokkere vedkommende.

Rapportering som kun gjøres for å trakassere en annen spiller, er brudd på de etiske retningslinjene og kan føre til midlertidig eller permanent suspensjon av kontoen din.

Hva skjer når jeg sender inn en rapport på en PS5-konsoll?

Moderatorer går gjennom rapportene for å avgjøre om de etiske retningslinjene har blitt brutt. Hvis de har det, fjerner vi innholdet og treffer egnede tiltak mot spilleren.

Slik rapporterer du på en PS5-konsoll

Rapporter alltid det bestemte innholdet du mener bryter de etiske retningslinjene, for eksempel det støtende budskapet, og ikke spillerens online-ID. Når innholdet er delt i et spill, må du bruke spillets rapporteringsfunksjon.

Du kan rapportere følgende på PS5:

• Noe på profilsiden til en spiller

• Skjermbilder og videoer.

• Kringkastinger og kringkastingskommentarer

• Et gruppenavn, ikon eller en chatmelding i Spillbasen

• Noe som er sagt i en samtale

• Velg Mer > Rapporter og årsaken til rapporten.
  • Uthev meldingen, trykk på valg-knappen, og velg deretter Rapporter

1. Trykk på PS-knappen for å gå til kontrollsenteret > velg kortet for talechat der samtalen skjedde.
  2. Velg Mer > Rapporter og følg instruksjonen på skjermen. Du vil kunne rapportere et 20 sekunder langt klipp fra de siste fem minuttene med prat.
  3. Når du bes om å velge spilleren som er støtende, velger du Jeg er usikker hvis du ikke vet hvem som snakket på det tidspunktet.

Talechatfunksjonen overvåker ikke eller tar opp samtalene dine, den brukes kun til å rapportere misbruk eller trakassering online.

Hvis du slår av innsamling av taledata, påvirker ikke det muligheten din til å rapportere eller bli rapportert av andre spillere over talechat. Hvis du tillater innsamling av taledata, kan Sony Interactive Entertainment forbedre talefunksjoner som transkripsjon av chat og talebruk.