Gegevens overzetten van PS4-consoles naar PS5-consoles

Breng games en opgeslagen gegevens over van PS4- naar PS5-consoles

Ontdek hoe je games en opgeslagen data overzet van PlayStation®4-consoles naar PlayStation®5-consoles via WiFi, LAN, uitgebreide opslag of PS Plus-cloudopslag.

Gegevensoverdracht van PS4™-consoles naar PS5™ -consoles

Het overzetten van gegevens overschrijft of verwijdert geen gegevens op je PS5- of PS4-console. Tijdens de initiële installatie van je PS5-console kun je data voor meerdere spelers overzetten. Nadat de initiële installatie is voltooid, kun je data voor één aangemeld account per keer overzetten.

1. Meld je aan bij hetzelfde account dat is aangemeld op je PS5-console.

2. Werk de systeemsoftware bij naar de nieuwste versie.

3. Synchroniseer je trofee-informatie door op de OPTIONS-toets te drukken terwijl je Trofeeën bekijkt en selecteer vervolgens Synchroniseren met PlayStation Network.

Verbind je PS5- en PS4-consoles met hetzelfde netwerk. Je kunt commercieel verkrijgbare LAN-kabels gebruiken of draadloos verbinding maken (Wi-Fi®). Het volgende diagram is een voorbeeld van een draadloze verbinding tussen de PS4- en PS5-consoles.

A) Netwerk
Verbind beide consoles met dezelfde modem of router en zet je gegevens draadloos over.

B) LAN-kabel
Als je je consoles draadloos op hetzelfde netwerk aansluit, gebruik dan een LAN-kabel om je PS5-console op je PS4-console aan te sluiten voor hogere overdrachtssnelheden. Als beide consoles via LAN-kabels met het netwerk zijn verbonden, hoef je de PS5-console niet met de PS4-console verbinden.

C) HDMI-kabel

D) Netsnoer
Gebruik de netsnoeren die bij je consoles zijn geleverd.

• Schakel je consoles tijdens de gegevensoverdracht niet uit. Als je dit toch doet, kunnen gegevens beschadigd raken of verloren gaan. Als je dit toch doet, kan de console beschadigd raken.

Om data over te zetten tijdens de initiële installatie volg je de aanwijzingen op het scherm als je bij het onderdeel data-overdracht bent aangekomen.

Om data over te zetten na de initiële installatie:

1. Zet je PS4- en PS5-consoles aan en verbind ze met hetzelfde netwerk via WiFi of LAN-kabels.

2. Ga op je PS5-console naar Instellingen> Systeem > Systeemsoftware> Gegevensoverdracht> Doorgaan.

3. Selecteer de PS4-console waar je data van wilt overzetten.

1. Als de PS5-console het bericht   Voorbereiden op gegevensoverdracht weergeeft, houd je de activeringstoets op je PS4-console ten minste een seconde ingedrukt (tot je een piepje hoort).

2. Selecteer op je PS5-console de data die je wilt overzetten.

3. Lees de waarschuwingen en selecteer vervolgens  Begin overdracht.

4. Je PS5-console start automatisch opnieuw op tijdens de gegevensoverdracht. Nadat de console opnieuw is opgestart, kun je je PS5-console gaan gebruiken.

Toegang krijgen tot PS4-games op de uitgebreide opslag van de PS5-console

Je kunt een station voor uitgebreide opslag dat je voor je PS4-console gebruikte aansluiten op je PS5-console en zo toegang krijgen tot speelbare PS4-games.

Zet opgeslagen data over met PlayStation®Plus-cloudopslag

Online-opslag van PlayStation Plus wordt cloudopslag genoemd op je PS5-console. Als je lid bent van PlayStation Plus is data die op je online-opslag staat beschikbaar op je PS5-console.

PS4-games kunnen op PS5-consoles worden gespeeld

Compatibele PS4-games zijn speelbaar op je PS5-console. Voor games die op een disc staan moet je de gamedisc iedere keer dat je wil spelen in je PlayStation doen, zelfs nadat de gamedata naar je consoleopslag is gekopieerd.