PlayStation®Plus-cloudopslag voor PlayStation®5-consoles

Met PlayStation®Plus-cloudopslag kun je je voortgang opslaan op een systeem en vervolgens later verder spelen op een ander systeem. Je kunt tot 100 GB aan gamegegevens van je PlayStation®5 en PlayStation®4 opslaan.

PS5™-consoles met cloudopslag synchroniseren

Je kunt je opgeslagen gegevens automatisch synchroniseren met cloudopslag wanneer je een game sluit of je console in de rustmodus zet.

Voor synchronisatie van cloudopslag moeten automatische updates zijn ingeschakeld.

1. Ga naar Instellingen > Systeem > Instellingen voor energiebesparing > Functies die beschikbaar zijn in de rustmodus > Verbinding met internet behouden
  2. Ga naar Instellingen > Opgeslagen data en game-/app-instellingen en selecteer vervolgens Opgeslagen data (PS5) of Opgeslagen data (PS4)
  3. Voor PS5-games selecteer je Opgeslagen data synchroniseren > Opgeslagen data automatisch synchroniseren
  4. Selecteer Auto-Upload voor PS4-games.

Voor PS5-games worden zowel je console als je cloudopslag gesynchroniseerd met de meest recente gegevens. Voor PS4™-games worden gegevens automatisch geüpload naar je cloudopslag, maar ze moeten handmatig worden gedownload naar de PS5-consoleopslag.

PlayStation Plus-cloudopslag op PS5 beheren

1. Ga naar Instellingen>Games/Apps en Opgeslagen data
  2. Selecteer Opgeslagen gegevens (PS5) of Opgeslagen gegevens (PS4)
  3. Selecteer Systeemopslag en selecteer een game > Uploaden naar cloudopslag.
  1. Ga naar Instellingen>Games/Apps en Opgeslagen data
  2. Selecteer Opgeslagen gegevens (PS5) of Opgeslagen gegevens (PS4)
  3. Selecteer Cloudopslag en selecteer een game > Downloaden naar systeemopslag.
  1. Ga naar Instellingen>Games/Apps en Opgeslagen data
  2. Selecteer Opgeslagen gegevens (PS5) of Opgeslagen gegevens (PS4)
  3. Selecteer Cloudopslag en selecteer een game > Verwijderen.

Haal het meeste uit cloudopslag

• Verder gamen op het systeem van een vriend
    Als je je aanmeldt bij PlayStation™Network op het PlayStation-systeem van een vriend, kun je verdergaan met je laatste gamegegevens van jouw online-opslag.
  • Upgrade/vervangen
    Als je een nieuw PlayStation-console gaat gebruiken, hoef je je alleen maar aan te melden bij PlayStation Network en je opgeslagen gegevens te downloaden.
  • Crossplay-games
    Deze games kunnen worden gedownload en gespeeld op verschillende typen PlayStation-systemen. Als een game bijvoorbeeld compatibel is met zowel de PS4 als PS Vita, kun je thuis beginnen met spelen, je gamegegevens uploaden en later verdergaan op je PS Vita.
  • PlayStation™Now
    Als je je abonneert op PlayStation Now en verder gaat met een game die je eerder op je PS4 hebt gespeeld, dan kun je verdergaan vanaf het laatste punt dat je in de online-opslag hebt opgeslagen.