PlayStation Plus-gamevoortgang opslaan en overdragen

Ontdek hoe je games kunt opslaan bij het streamen van PlayStation®Plus-games op PlayStation®5-consoles, PlayStation®4-consoles of op pc en hoe je opgeslagen data tussen gestreamde en gedownloade games kunt overzetten.

Hoe werkt opslaan bij PlayStation Plus?

Het opslaan van PlayStation Plus-gamegegevens is afhankelijk van of je aan het streamen bent of een gedownloade game aan het spelen bent.

Als je een PlayStation Plus-game streamt, worden de gamegegevens opgeslagen in de cloud. Je kunt op een ander apparaat verder streamen en doorgaan met je game zonder dat je andere stappen hoeft te volgen.

Als je een gedownloade PlayStation Plus-game speelt, worden de opgeslagen gegevens opgeslagen in de consoleopslag van je PS5™-console of PS4™-console.

Opgeslagen gegevens worden niet automatisch overgedragen tussen gestreamde en gedownloade games, maar je kunt opgeslagen gegevens wel overdragen via de cloudopslag van PlayStation Plus. Om opgeslagen gegevens over te zetten tussen gamesoorten, upload je eerst de opgeslagen gegevens naar cloudopslag en download je deze vervolgens naar je apparaat.

PlayStation Plus-gamegegevens naar de cloudopslag uploaden

Upload eerst je gamegegevens naar de cloudopslag van PlayStation Plus:

Gestreamde PlayStation Plus-games

1. Begin de game te streamen en druk op de PS-toets.

2. Ga naar Beheer van opgeslagen applicatiedata

3. Selecteer  Opgeslagen data in streamopslag > Kopiëren naar online opslag.

Gedownloade PlayStation Plus-game

Selecteer hieronder je console voor uitleg over hoe je je opgeslagen data uploadt naar cloudopslag.

1. Ga naar Instellingen > Instellingen voor opgeslagen data en games/apps

2. Selecteer Opgeslagen data (PS4)

3. Selecteer Systeemopslag en selecteer een game > Uploaden naar cloudopslag.

1. Ga naar Bibliotheek, selecteer de game, en druk op de OPTIONS-toets.
  2. Selecteer Opgeslagen data uploaden/downloaden
  3. Selecteer de opgeslagen data en selecteer Uploaden.

Gamegegevens uit de cloudopslag downloaden

Zodra de opgeslagen data in de cloudopslag staan, kun je ze downloaden van de cloud op een ander apparaat om verder te spelen:

Gestreamde PlayStation Plus-games

1. Begin de game te streamen en druk op de PS-toets.

2. Selecteer Beheer van opgeslagen applicatiedata

3. Selecteer Opgeslagen data in online-opslag > Kopiëren naar streamopslag.

Gedownloade PlayStation Plus-game

Selecteer hieronder je console voor uitleg over hoe je je opgeslagen data kunt downloaden vanuit de cloudopslag.

1. Ga naar Instellingen > Instellingen voor opgeslagen data en games/apps.
  2. Selecteer Opgeslagen data (PS4)
  3. Selecteer Cloudopslag en selecteer een game > Downloaden naar systeemopslag.
  1. Selecteer de game in Bibliotheek en  druk op de OPTIONS-toets.
  2. Selecteer Opgeslagen data uploaden/downloaden
  3. Selecteer de opgeslagen data en selecteer Downloaden.

Raadpleeg de onderstaande handleidingen voor meer informatie.