Online opslag bij PlayStation®Plus

Ontdek hoe je je alles uit je online-opslag van PlayStation Plus haalt.

Met online-opslag kun je je voortgang opslaan op een systeem en vervolgens later verder spelen op een ander systeem. Je kunt tot 100 GB aan opgeslagen gamegegevens van je PlayStation®4 opslaan.

Hoe activeer ik Automatisch uploaden op PS4?

Met Automatisch uploaden worden gamegegevens automatisch van je primaire PS4 aan de online-opslag toegevoegd:

1. Selecteer je lokale gebruiker en ga naar Instellingen > Instellingen voor energiebesparing  > Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus . Vink het selectievakje naast Verbinding met internet behouden aan.
  2. Ga vervolgens naar Instellingen >  Beheer van opgeslagen applicatiedata  > Automatisch uploaden. Vink het selectievakje naast Automatische uploads inschakelen aan.

*Je gamegegevens worden niet automatisch geüpload van een PS4 die tijdelijk op je account is geactiveerd. Vergeet niet om je gamegegevens handmatig te uploaden als je op het systeem van een vriend speelt.

Online-opslag van PlayStation Plus beheren

PS4: uploaden naar online-opslag

Als automatisch uploaden niet is ingeschakeld of als je gamegegevens van de PS4 van een vriend wilt uploaden, moet je dit handmatig doen:

1. Selecteer je lokale gebruiker en ga naar  Instellingen  > Beheer van opgeslagen applicatiedata  > Opgeslagen data in systeemopslag  > Uploaden naar online-opslag.
  2. Selecteer de titel en dan het bestand dat je wilt uploaden en selecteer Ja om het bestand in de cloud te overschrijven.
  1. Selecteer je lokale gebruiker en ga naar  Instellingen > Beheer van opgeslagen applicatiedata > Opgeslagen data in online-opslag > Downloaden naar systeemopslag.
  2. Selecteer de titel en dan het bestand dat je wilt downloaden en selecteer Ja  om het systeemopslagbestand te overschrijven.
  1. Selecteer je lokale gebruiker en ga naar Instellingen > Beheer van opgeslagen applicatiedata > Opgeslagen data in online-opslag > Verwijderen.
  2. Selecteer de titel en dan het bestand dat je wilt verwijderen en selecteer Ja.

Wanneer moet ik online-opslag gebruiken?

Met online-opslag kun je je voortgang opslaan op een systeem en vervolgens later verder spelen op een ander systeem. Je kunt tot 100GB aan gamegegevens opslaan (1 GB voor PS3/Vita/TV).

• Ga verder met spelen op het systeem van een vriend

Als je je aanmeldt bij PSN op het PlayStation-systeem van een vriend, kun je verdergaan met je laatste gamegegevens van jouw online-opslag. Vergeet niet om handmatig je gamegegevens te uploaden, want ze worden niet automatisch geüpload vanaf het PlayStation-systeem van je vriend.

• Upgrade/vervanging

Als je een nieuw PlayStation-systeem gaat gebruiken, hoef je je alleen maar aan te melden bij PlayStation Network en je gamegegevens te downloaden.

• Crossplay-games

Deze games kunnen worden gedownload en gespeeld op verschillende typen PlayStation-systemen. Als een game bijvoorbeeld compatibel is met zowel de PS4 als PS Vita, kun je thuis beginnen met spelen, je gamegegevens uploaden en later verdergaan op je PS Vita.

• PlayStation Now

Als je je abonneert op PlayStation Now en verdergaat met een game die je eerder op je PS4 hebt gespeeld, dan kun je verdergaan vanaf het laatste punt dat je in de online-opslag hebt opgeslagen.