Systeemsoftware-update voor PS4

De systeemsoftware op een PS4-console updaten

Voor de beste PlayStation-ervaring moet je ervoor zorgen dat de systeemsoftware van je PlayStation®4-console altijd is bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Nieuwste systeemsoftware-update voor PS4-consoles

Er is een update van de systeemsoftware voor PS4™-consoles uitgebracht op 15-09-2021.

Versie 9.00

De belangrijkste features van de systeemsoftware-update:

• Je kunt nu trofeeën voor PS5-games bekijken op PS4-consoles.
    • In je trofeeënlijst in Trofeeën kun je nu PS5-trofeeën bekijken.
    • Je kunt PS5-trofeeën ook in de trofeeënlijst op het profielscherm bekijken via het tabblad [Games].
  • In Berichten hebben we het volgende bijgewerkt:
    • Als je de eigenaar van een groep bent, kun je deze nu verwijderen. Als je een groep wilt verwijderen, open je het optiemenu en selecteer je [Groep verwijderen]. Als je een groep verwijdert, wordt deze voor alle leden verwijderd.
    • Als je nu iemand blokkeert, kun je er ook voor kiezen om meteen de groep waar je samen met hem/haar in zit, te verlaten. Je verlaat geen groepen waar ook andere spelers in zitten.

Andere bijgewerkte features:

• Op een Android- of iOS/iPadOS-apparaat kun je nu de PS Remote Play-app gebruiken om via een mobiele verbinding toegang te krijgen tot je PS4.
  • We hebben de volgende verbeteringen aangebracht in het ouderlijk toezicht:
    • Als een kind nu vraagt om communicatiefuncties voor een game te gebruiken, ontvangt zijn of haar ouder of voogd een melding op de PS4 en PlayStation App.
    • Het kind ontvangt ook een melding wanneer zijn of haar ouder of voogd het kind toestaat om communicatiefuncties voor een game te gebruiken, het verzoek afwijst of de toestemming intrekt.
  • Je kunt nu selecteren of je meldingen wilt ontvangen op je PS4 of via e-mail over nieuwe producten en speciale aanbiedingen. Ga hiervoor naar [Instellingen] > [Accountbeheer] > [Accountgegevens] > [Voorkeuren berichtgeving].

De systeemsoftware van de PS4-console bijwerken

Als de systeemsoftware-update op je PS4-console vastloopt, start je de update opnieuw. Als dat niet lukt, download je het onderstaande updatebestand naar een USB-station en volg je de onderstaande instructies.

1. Maak op een pc of Mac een map met de naam 'PS4' op een USB-station in de FAT32-indeling. Maak in deze map een andere map met de naam 'UPDATE'.

2. Download het updatebestand (knop hieronder) en sla het op in de map 'UPDATE'. Sla het bestand op als 'PS4UPDATE.PUP'.

3. Sluit het USB-station met het bestand aan op je PS4-console.

4. Start de PS4-console in de Veilige modus: houd de activeringstoets ingedrukt en laat los na de tweede pieptoon.

5. Selecteer optie 3 van de Veilige modus: De systeemsoftware updaten.

6. Selecteer Updaten vanaf USB-opslagapparaat > OK.

Als de PS4-console het bestand niet herkent, controleer je of de mapnamen en bestandsnaam juist zijn. Voer de mapnamen en de bestandsnaam in en gebruik hoofdletters.

Klik met de rechtermuisknop op het bestand en op 'Opslaan als' om het bestand te downloaden.

De systeemsoftware van de PS4-console opnieuw installeren

Als je de systeemsoftware opnieuw installeert op je PS4-console, worden alle gegevens van je PS4-console verwijderd. Dit proces wordt vaak aangeduid als het herstellen van de fabrieksinstellingen of een 'harde reset'.

1. Maak op een pc of Mac een map met de naam 'PS4' op een USB-station in de FAT32-indeling. Maak in deze map een andere map met de naam 'UPDATE'.

2. Download het bestand voor het opnieuw installeren (knop hieronder) en sla het op in de map 'UPDATE'. Sla het bestand op als 'PS4UPDATE.PUP'.

3. Sluit het USB-station met het bestand aan op de PS4-console.

4. Start de PS4-console in de Veilige modus: houd de activeringstoets ingedrukt en laat los na de tweede pieptoon.

5. Selecteer optie 7 van de Veilige modus: De systeemsoftware opnieuw installeren.

6. Selecteer Updaten vanaf USB-opslagapparaat > OK.

Als de PS4-console het bestand niet herkent, controleer je of de mapnamen en bestandsnaam juist zijn. Voer de mapnamen en de bestandsnaam in en gebruik hoofdletters.

Klik met de rechtermuisknop op het bestand en op 'Opslaan als' om het bestand te downloaden.

Start de download van de systeemsoftware opnieuw op een PS4-console

Als de download van je PS4-systeemsoftware vastloopt, verwijder je de update en begin je opnieuw:

1. Selecteer Meldingen in het functiegebied van PS4-console, markeer het updatebestand en druk op de knop OPTIONS > Verwijderen.
  2. Selecteer vervolgens  Instellingen > Systeemsoftware-update

Als het downloaden meerdere keren mislukt, moet je de PS4-systeemsoftware bijwerken via een USB-stick.

Diagnostische reparatie- en vervangingstool

Als je nog steeds problemen hebt met de systeemsoftware-update voor je PS4-console, ga dan naar de diagnostische reparatie- en vervangingstool voor verdere stappen en om een reparatie te regelen.

Features van PS4-systeemsoftware 8.52

• Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

Features van PS4-systeemsoftware 8.50

• In Party is het nu mogelijk om Share Play te gebruiken met spelers op PS5-consoles.

• In Berichten kun je meldingen nu in- of uitschakelen voor elke groep waar je in zit. Open in het groepsscherm het menu Opties en selecteer Meldingen uitschakelen.

Andere bijgewerkte functies

• Op het scherm met details van de gamesessie kun je nu de knop Vragen om deel te nemen gebruiken om de sessieleider te vragen om deel te nemen aan de gamesessie. De sessieleider kan je dan een uitnodiging sturen om deel te nemen aan de gamesessie.

• Als je een spel speelt dat je verborgen hebt, zullen andere spelers niet langer zien dat je dat spel momenteel speelt.

• We hebben de bestandsindeling voor uitgebreide opslag bijgewerkt.

• Als je een apparaat voor uitgebreide opslag aansluit, wordt de bestandsindeling bijgewerkt.

• Daarna kun je het apparaat niet meer gebruiken op een PS4 met een eerdere versie van de systeemsoftware.

• De feature Community's is niet langer beschikbaar.

Let op

• Download of installeer de update niet op een andere manier dan met het officiële updatebestand dat online door Sony Interactive Entertainment wordt verstrekt. Download of installeer updates niet op manieren die afwijken van de in de systeemdocumentatie of op deze website omschreven manieren. Als je updategegevens via een andere bron, op een andere manier of op een op enige manier gewijzigd of bewerkt systeem downloadt of installeert, werkt het systeem mogelijk niet goed en kunnen de officiële updategegevens mogelijk niet worden geïnstalleerd. Deze acties kunnen de garantie van het systeem ongeldig maken en hebben invloed op je mogelijkheid om van de garantie- en herstelservices van Sony Interactive Entertainment gebruik te maken.
  • Installeer geen systeemsoftware vlak voor of vlak na een stroomstoring.
  • Schakel je systeem tijdens de installatie niet uit. Door de installatie te onderbreken, kan je systeem beschadigd raken.
  • Sommige apps of content werken wellicht pas nadat je de systeemsoftware hebt bijgewerkt.

Systeemsoftware

Door de systeemsoftware te openen of gebruiken, ga je ermee akkoord gebonden te zijn aan alle bepalingen van deze overeenkomst. Voor een afdrukbaar actueel exemplaar van deze overeenkomst ga je naar  http://doc.dl.playstation.net/doc/ps4-eula/.

Sony Interactive Entertainment kan naar eigen goeddunken de voorwaarden van deze overeenkomst te allen tijde wijzigen, met inbegrip van eventuele voorwaarden in de PS4-systeemdocumentatie of -handleiding of op  http://doc.dl.playstation.net/doc/ps4-oss/index.html.

Controleer deze website regelmatig op wijzigingen van deze overeenkomst.