Aan- en afmelden bij PSN

Aan- en afmelden bij PlayStation™Network

Ontdek hoe je je aan- en afmeldt bij PlayStation Network op PS5™-consoles, PS4™-consoles en webbrowsers.

PlayStation™Network (PSN) is een online service waarmee je meer plezier aan je console kunt beleven. Om je aan te melden bij PSN moet je een account en een internetverbinding hebben.

Aanmelden bij PlayStation Network

• Het aanmeldingsscherm wordt weergegeven wanneer je probeert toegang te krijgen tot online functies of services op je PS5-console.

• Je kunt ook naar het aanmeldingsscherm gaan door naar het beginscherm te gaan en Instellingen > Gebruikers en accounts > Account > Aanmelden te selecteren.

1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Aanmelden
  2. Voer je aanmeldings-id (e-mailadres) en je wachtwoord in > Bevestigen

Als de PlayStation 4-console nog niet is geactiveerd als je primaire PS4, wordt je gevraagd of je hem wilt activeren. Selecteer Ja of Niet activeren.

Meld je af bij PlayStation Network

• Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Overig > Afmelden.

• Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Afmelden.

Afmelden bij PlayStation Network op alle apparaten

Als je geen fysieke toegang tot een PlayStation-console hebt, kun je uitloggen op al je apparaten door online accountbeheer te gebruiken.

1. Meld je aan bij  Accountbeheer.

2. Selecteer Beveiliging uit de zijbalk aan de linkerkant.

3. Selecteer Afmelden op alle apparaten onder aan de pagina.

Aanmelden met 2-stapsverificatie

Wanneer de 2-stapsverificatie is geactiveerd, moet je op je PlayStation-console een wachtwoord en een verificatiecode invoeren die je per tekstbericht op je mobiele telefoon ontvangt. Ga naar de handleiding over 2-stapsverificatie om deze beveiligingsfunctie in te stellen.