Uitgebreide opslag op PlayStation®5

Lees hoe je een USB-station als uitgebreide opslag formatteert voor je PS5™-console, welke USB-stations je kunt gebruiken als uitgebreide opslag en welke games je kunt opslaan op de uitgebreide opslag voor de PS5.

Wat je kunt opslaan op een geformatteerd apparaat voor uitgebreide opslag op PS5

Je kunt PS4-games en add-ons uit de PlayStation™Store rechtstreeks downloaden naar de uitgebreide opslag en games uit de consoleopslag van je PlayStation®4 naar de uitgebreide opslag verplaatsen.

Je kunt PS4-games rechtstreeks vanaf het station voor uitgebreide opslag spelen, waardoor je meer ruimte op je PS5-systeem vrijhoudt voor PS5-games. Als je een station voor uitgebreide opslag wilt gebruiken dat je eerder voor je PS4-systeem hebt gebruikt, sluit je deze gewoon aan op je PS5-console om toegang te krijgen tot je PS4-games.

Vereisten voor uitgebreide opslag op PS5

• SuperSpeed USB 5 Gbps of hoger.

• Capaciteit van minimaal 250 GB en maximaal 8 TB.

• Er word niet gegarandeerd dat alle apparaten met de PS5-console compatibel zijn.

• Een station voor uitgebreide opslag kan niet worden gebruikt via een USB-hub.

• Er kunnen geen twee of meer stations voor uitgebreide opslag tegelijkertijd zijn aangesloten.

De volgende SuperSpeed USB-aansluitingen worden ondersteund op PS5 -consoles:

• SuperSpeed USB 5 Gbps (USB 3.0/USB 3.1 Gen1/USB 3.2 Gen1)
  • SuperSpeed USB 10 Gbps (USB 3.1 Gen2/USB 3.2 Gen2/USB 3.2 Gen1x2)
  • SuperSpeed USB 20 Gbps (USB 3.2 Gen2x2).

Belangrijke verbindingsinformatie

Als het USB-station niet goed wordt losgekoppeld, kunnen er gegevens verloren gaan, beschadigd raken of kan je console of USB-station beschadigd raken. Verwijder een USB-station veilig.

Een USB-station als uitgebreide opslag formatteren

Wanneer je een USB-station formatteert, worden alle op het station opgeslagen gegevens gewist. Gegevens die op deze manier zijn gewist, kunnen niet worden hersteld, dus wees voorzichtig en zorg ervoor dat je geen belangrijke gegevens wist.

Wanneer je een USB-station voor het eerst met een PS5-console gaat gebruiken, formatteer je het station als uitgebreide opslag door de volgende stappen uit te voeren:

1. Sluit je USB-station aan op de USB-aansluiting aan de achterkant van je PS5.

2. Ga naar Instellingen > Opslag.

3. Selecteer Uitgebreide opslag > Formatteren voor uitgebreide opslag.
    Als er meerdere USB-stations zijn aangesloten, kies je Selecteer USB-station en  selecteer je de USB die je wilt formatteren.

USB-stations die al als uitgebreide opslag zijn gebruikt op je PS4-console hoeven niet te worden geformatteerd.

Schakel de stroom niet uit en koppel het USB-station niet los terwijl het wordt geformatteerd. Dit kan gegevensverlies, gegevensbeschadiging of schade aan je PS5-console f USB-station veroorzaken.

PS4-games naar de uitgebreide opslag van PS5 verplaatsen

1. Ga naar Instellingen > Opslag > Consoleopslag > Games en apps > Verplaatsbare items
  2. Kies de gegevens die je wilt opslaan en selecteer vervolgens Verplaatsen

PS4-games automatisch downloaden naar de uitgebreide opslag van PS5

Als je van het station voor uitgebreide opslag de standaardlocatie wilt maken voor nieuwe PS4-games die je op je PS5-console downloadt:

1. Ga naar Instellingen > Opslag > Uitgebreide opslag
  2. Schakel PS4-games altijd op uitgebreide opslag installeren in.

Gegevens verwijderen van het station voor uitgebreide opslag op PS5

1. Ga naar Instellingen > Opslag.

2. Selecteer Uitgebreide opslag > Games en apps > Verwijderbare items.

3. Selecteer Verwijderen.

4. Selecteer de gegevens die je wilt verwijderen en selecteer Verwijderen.

Een station voor uitgebreide opslag veilig verwijderen

Als je tijdelijk wilt stoppen met het gebruik van je station voor uitgebreide opslag of als je het station voor uitgebreide opslag op een andere PS5- of PS4-console wilt gebruiken, zorg er dan voor dat de activeringsindicator van je console helemaal uit is voordat je het station voor uitgebreide opslag loskoppelt van je console.

Als je het station voor uitgebreide opslag wilt loskoppelen terwijl de console is ingeschakeld, ga je als volgt te werk:

1. Ga naar het beginscherm en selecteer Instellingen > Opslag.
  2. Selecteer Uitgebreide opslag > Veilig verwijderen van PS5.
  3. Koppel het station voor uitgebreide opslag los van je PS5-console.

Wil je het USB-station opnieuw gebruiken? Sluit het station dan weer aan op een USB-aansluiting aan de achterkant van de PS5-console.

• Voordat je de kabel loskoppelt, selecteer je Instellingen > Apparaten > USB-opslagapparaten > Stoppen.

De uitgebreide opslag op PS5 wissen

Je kunt een apparaat formatteren als je het niet langer wilt gebruiken als station voor uitgebreide opslag voor je PS5-console. Wanneer je het station voor uitgebreide opslag formatteert, worden alle op het station opgeslagen gamegegevens gewist.

1. Ga naar Instellingen > Opslag > Uitgebreide opslag.

2. Selecteer ... Formatteren als exFAT.

Schakel de stroom niet uit en koppel het USB-station niet los terwijl het wordt geformatteerd. Dit kan gegevensverlies, gegevensbeschadiging of schade aan je PS5-console of USB-station veroorzaken.