Back-ups maken en herstellen van gegevens op je PS5-systeem

Regelmatig een back-up maken van je gegevens is een goede manier om ervoor te zorgen dat belangrijke gegevens zijn opgeslagen. Je kunt een USB-opslagapparaat gebruiken om een back-up te maken van opgeslagen gegevens op je PlayStation®5-systeem.

Belangrijke informatie

• Schakel je PS5®-systeem niet uit tijdens het maken van een back-up of het herstellen van gegevens.
    Dit kan gegevensverlies, gegevensbeschadiging of schade aan je Ps5-systeem of USB-station veroorzaken.
  • Bij het herstellen van gegevens wist je PS5-systeem alle gegevens die op je systeem zijn opgeslagen.
    Zorg ervoor dat je niet per ongeluk belangrijke gegevens wist. Gewiste gegevens kunnen niet worden hersteld.
  • Geback-upte gegevens worden gekoppeld aan je account voor PlayStation™Network.
    Als je je nog nooit bij PSN hebt aangemeld, kun je gegevens alleen herstellen op dezelfde systeem waarvan je een back-up hebt gemaakt. Om de opgeslagen data op een ander systeem te herstellen, moet je je aanmelden bij hetzelfde account als waarmee je de back-up hebt gemaakt.
  • Games en apps die zijn opgeslagen in de uitgebreide USB-opslag of M.2 SSD-opslag worden niet opgenomen in back-upgegevens.
    Je kunt je opslagstations gewoon blijven gebruiken door een uitgebreide USB-opslag aan te sluiten of je M.2 SSD te installeren op het PS5-systeem dat je herstelt.
  • Trofeeën worden niet meegenomen in de back-upgegevens.
    Werk je gamestatus bij voordat je een back-up van je gegevens maakt.

Je kunt een back-up maken van de volgende gegevens:

• Games en apps
  • Opgeslagen gegevens
  • Screenshots en videoclips
  • Instellingen

Alle opgeslagen gebruikersdata op je PS5-systeem worden opgenomen in de back-upgegevens. Wanneer je je back-upgegevens herstelt, worden alle gebruikersgegevens hersteld.

Als je gegevens wilt opslaan zonder je systeem te herstellen, kun je andere opslaglocaties op je PS5-systeem gebruiken.

Een back-up maken van de PS5-systeemgegevens op een USB-station

1. Sluit je USB-station aan op je PS5-systeem.
    USB-stations die zijn geformatteerd met FAT32 en exFAT worden ondersteund*.
  2. Ga naar Instellingen > Systeem.
  3. Selecteer Systeemsoftware > Back-up maken en terugzetten > Back-up van je PS5 maken.
    Als er meerdere USB-stations zijn aangesloten, selecteer je het USB-station waar je je back-upgegevens wilt opslaan.
  1. Selecteer het type data waarvan je een back-up wilt maken en selecteer vervolgens Volgende.
    De bestandsnaam en bestandsgrootte worden weergegeven. Voer indien nodig een beschrijving van de back-upgegevens in.
  1. Selecteer Back-up maken.
    Het systeem wordt opnieuw opgestart en de back-up wordt gestart.
  2. Wanneer je een scherm ziet met de tekst Back-up voltooid. Je PS5-systeem wordt opnieuw opgestart. Selecteer OK.
    Het systeem wordt opnieuw opgestart en je keert terug naar het beginscherm.

*Niet alle apparaten zijn compatibel met je systeem. De uitgebreide USB-opslag die je gebruikt om je gamegegevens op te slaan, is geformatteerd in een andere indeling en kan niet worden gebruikt om back-upgegevens op te slaan.

PS5-systeemgegevens van je USB-station herstellen

Wanneer je je PS5-systeem vanaf een back-up herstelt, moet de huidige versie van de systeemsoftware dezelfde versie of nieuwer zijn dan de versie die er op de PS5-systeem stond op het moment dat de back-up werd gemaakt.

1. Sluit je USB-station aan op je PS5-systeem.
  2. Ga naar Instellingen > Systeem.
  3. Selecteer Systeemsoftware > Back-up maken en herstellen > Je PS5 herstellen.
    Als er meerdere USB-stations zijn aangesloten, selecteer je jouw USB-station en kies je de gegevens die je wilt herstellen.
  1. Selecteer Herstellen > Ja.
    Je systeem wordt opnieuw opgestart en het herstellen begint. Wanneer het herstellen is voltooid, wordt je systeem opnieuw opgestart.

Door je PS5-systeem te herstellen, wordt Console delen en offline spelen uitgeschakeld. Schakel de instelling opnieuw in om te voorkomen dat je de toegang tot je abonnementen en content verliest.