PlayStation®5-systeemsoftware-update

Download de nieuwste update

Systeemsoftware-update voor PS5

Er is een update van de systeemsoftware voor PlayStation®5-consoles uitgebracht op 09-12-2020.

Werk je PS5™-console altijd bij naar de nieuwste versie van de systeemsoftware voor de beste PlayStation-ervaring. Zo profiteer je van extra features, meer gebruiksgemak en betere beveiliging.

Werk je PS5-console bij met de nieuwste systeemsoftware. Bekijk hier de functies die in de update beschikbaar zijn. Daarnaast kun je in het menu Instellingen op de PS5-console de online gebruikershandleiding bekijken.

Versie 20.02-02.30.00

• Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.
  • Oplossing voor een probleem waarbij gegevensoverdrachten en downloads werden geannuleerd bij het downloaden van content tijdens een gegevensoverdracht vanaf een PS4.
  • Een aantal problemen die fouten veroorzaakten tijdens het invoeren van tekst in een aantal PS4-games zijn opgelost.
  • De stabiliteit van de verbinding is verbeterd voor een aantal Wi-Fi-routers.

Versie 20.02-02.26.00

• Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.
  • Een probleem waarbij geïnstalleerde discversies van games soms werden verwijderd, is opgelost.
  • Een probleem is opgelost waarbij de draadloze PS5-controller niet kon worden opgeladen in de rustmodus toen deze werd aangesloten op de USB Type-A-aansluiting aan de voorzijde van de PS5 via de USB-kabel die bij sommige PS5-consoles werd geleverd.

Versie 20.02-02.25.00

• Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.
  • Een probleem waarbij gebruikers geen games konden downloaden omdat alleen de opties 'In de wachtrij om te downloaden' of 'Details weergeven' werden weergegeven, is opgelost. Als je dit probleem tegenkomt, werk je de systeemsoftware bij naar de nieuwste versie. Probeer daarna de PS5 in de Veilige modus te starten om de database te herstellen.

Download het PS5-updatebestand

Als de automatische download van je PS5 vastloopt, herstart je de update. Als dat niet lukt, download je onderstaand updatebestand naar een USB-station en volg je de instructies om het bestand op je PS5-console te installeren.

Download het bestand voor het opnieuw installeren van PS5

Als je je PS5-systeemsoftware opnieuw installeert, worden alle gegevens in de systeemopslag van je PS5 verwijderd. Dit proces wordt vaak een 'factory' of 'hard' reset genoemd.

Start de download van de PS5-systeemsoftware opnieuw op PS5

Als de automatische download van je PS5-systeemsoftware vastloopt, verwijder je de update en begin je opnieuw:

1. Ga naar Instellingen > Systeem > Systeemsoftware > Systeemsoftware-update en -instellingen > Systeemsoftware bijwerken.
  2. Selecteer  Bijwerken via internet.

Als het downloaden meerdere keren mislukt, moet je de PS5-systeemsoftware bijwerken via een USB-stick.

Diagnostische reparatie- en vervangingstool

Als je problemen hebt met de firmware-update voor PS5, ga dan naar de diagnostische reparatie- en vervangingstool voor verdere stappen en om een reparatie te regelen.

Let op

• Download of installeer de update niet op een andere manier dan met het officiële updatebestand dat online door Sony Interactive Entertainment wordt verstrekt. Download of installeer updates niet op manieren die afwijken van de in de systeemdocumentatie of op deze website omschreven manieren. Als je updategegevens via een andere bron, op een andere manier of op een op enige manier gewijzigd of bewerkt systeem downloadt of installeert, werkt het systeem mogelijk niet goed en kunnen de officiële updategegevens mogelijk niet worden geïnstalleerd. Deze acties kunnen de garantie van het systeem ongeldig maken en hebben invloed op je mogelijkheid om van de garantie- en herstelservices van Sony Interactive Entertainment gebruik te maken.
  • Installeer geen systeemsoftware vlak voor of vlak na een stroomstoring.
  • Schakel je systeem tijdens de installatie niet uit. Door de installatie te onderbreken, kan je systeem beschadigd raken.
  • Sommige apps of content werken wellicht pas nadat je de systeemsoftware hebt bijgewerkt.

Systeemsoftware

Door de systeemsoftware te openen of gebruiken, ga je ermee akkoord gebonden te zijn aan alle bepalingen van deze overeenkomst. Voor een afdrukbaar actueel exemplaar van deze overeenkomst ga je naar  http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-eula/.

Sony Interactive Entertainment kan naar eigen goeddunken de voorwaarden van deze overeenkomst te allen tijde wijzigen, met inbegrip van eventuele voorwaarden in de PS5-systeemdocumentatie of -handleiding of op http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-oss/index.html.
Controleer deze website regelmatig op wijzigingen van deze overeenkomst.